Paris sokaklarında uyuşturucu arayışı Avusturyalı sporcuyu yaktı

Avustralyalı çim hokeyi oyuncusu Tom Craig Paris sokaklarında uyuşturucu ararken polise yakalandı. Gözaltına alınan sporcuya adli suç kaydı tutulmadı ama ülkesi onu cezalandıracak.

Popüler 8 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Tom Craig, olimpiyatın kapanış törenine katılamayacak.

2024 Paris Olimpiyatları’na çeyrek finalde Hollanda’ya 2-0 yenilerek veda eden Avustralya’nın çim hokeyi oyuncusu Tom Craig Paris’te kokain satın almaya çalışırken polise yakalandı. 28 yaşındaki sporcunun takımın kaldığı yerden ayrıldıktan sadece 15 dakika sonra tutuklandığı açıklandı. Avustralya Olimpiyat Komitesi olayı doğruladı.

Takımın çeyrek finalde elenmesinden sonra Avustralya Hokey Takımı toplu halde Montmartre’da bir otele yemeğe gitti. Yemekten sonra polis bir kokain alışverişine tanık oldu ve Aralık 2006 doğumlu satıcıyla Eylül 1995 doğumlu Tom Craig’i gözaltına aldı. Avustralya Kafile Şefi Anna Meares oyuncuların Craig’in gözaltına alındığını gördüğünü ve onu polis karakoluna kadar takip ettiğini söyledi. Meareles konuşmasına şöyle devam etti: “Oyuncular kargaşayı duydu, dışarı çıktı ve Tom’un gözaltına alındığını gördü. Polis karakoluna gidip Tom’un ailesine ulaştı. Onlar da bizimle iletişim kurdu. Avukatlarımızı görevlendirdik.”

Avusturalya Hokey Takımı yöneticisi Bernard Strange diğer oyuncuların Craig’in uyuşturucu arayışından haberdar olmadığını belirterek “Anladığımız kadarıyla Tom tek başına hareket ediyordu” dedi.

Seine Nehri'nde yeni skandal: Belçikalı sporcuya bakteri bulaştıSeine Nehri’nde yeni skandal: Belçikalı sporcuya bakteri bulaştı

Craig: Korkunç bir hata yaptım

Üç yıl önce Tokyo Oyunları’nda gümüş madalya kazanan takımın parçası olan Craig hakkında suç kaydı tutulmadı. Sadece uyarı alarak serbest bırakılan hokeyci şunları söyledi: “Öncelikle yaşananlar için özür dilemek istiyorum. Korkunç bir hata yaptım ve eylemlerimin tüm sorumluluğunu alıyorum. Sorumluluk bana ait ve bu olay hiçbir şekilde ailemin, takım arkadaşlarımın, Avustralya’nın sportif değerlerini yansıtmıyor. Hepinizi utandırdım ve gerçekten üzgünüm.”

İlk yaptırım geldi: Kapanış töreninde yok

Tom Craig hakkında yapılan ilk yaptırım sporcunun kapanış törenine katılmaktan men edilmesi oldu. Ayrıca Craig ülkesinde ek yaptırımlara uğrama tehdidiyle karşı karşıya.

Mauro Icardi'den Wanda Nara'ya nispet: Kartlar blokeMauro Icardi’den Wanda Nara’ya nispet: Kartlar bloke

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.