Pazartesi gündemi… Şampiyonluk, istifa, harika maçlar

Sporda pazartesi gündemi yoğun. Copa America'da heyecan devam ediyor. Adana Demirspor'da istifa var. Milli tenisçi Berfu Cengiz şampiyonluk sevinci yaşadı. Futboldan tenise ve diğer branşlara yaşanan gelişmeler...

Spor 24 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Sporda günün öne çıkanları.

Sporda hareketli bir pazartesi yaşanıyor. Copa America’ya iki maçla devam edildi. Adana Demirspor’da bir dönem başkanlık da yapan Metin Korkmaz kulübe veda etti. Milli tenisçi Berfu Cengiz Ystad Kadınlar Tenis Turnuvası’nda şampiyon oldu. İşte spor dünyasında pazartesi günü yaşananlar…

Copa America 2024 heyecanı dün gece oynanan iki karşılaşma ile devam etti. C Grubu’nda ev sahibi Amerika Birleşik Devletleri ile Bolivya karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya hızlı başlayan ABD henüz üçüncü dakikada kaptan Christian Pulisic’in harika golü ile 1-0 öne geçti.

Golün ardından ataklarını sürdüren ABD 44’te Pulisic’in asistinde Folarin Balogun ile skoru 2-0’a getirdi. İkinci yarıda iki takım da girdiği pozisyonları değerlendiremedi ve ABD ilk maçından 2-0 galip ayrıldı. Gruptaki diğer karşılaşmada ise Marcelo Bielsa’nın çalıştırdığı Uruguay Panama karşısında zaman zaman zorlansa da son dakikalarda bulduğu gollerle 3-1 galip geldi.

Berfu Cengiz şampiyon oldu

Berfu Cengiz dünya sıralamasında 288. durumda.

Berfu Cengiz Ystad Kadınlar Tenis Turnuvası’nın finalinde karşılaştığı İspanyol Irene Burillo Escorihuela’yı 2-1 yenerek şampiyonluğa ulaştı. Dünya 288 numarası olan milli tenisçi 6-3, 3-6 ve 6-3’lük setlerle kazandı. Berfu Cengiz üçüncü kez şampiyon oldu.

Emine Seçkin gümüş madalya kazandı

Emine Seçkin İskoçya’da ikinci oldu.

İskoçya’nın Glasgow kentinde düzenlenen 4 Nations Para Badminton International Turnuvası’nda Türkiye’yi temsil eden milli para badmintoncu Emine Seçkin WH-2 tek kadınlar kategorisinde gümüş madalya kazandı.

Adana Demirspor’da Metin Korkmaz istifa etti

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Metin Korkmaz’ın istifasını kabul etti.

Adana Demirspor’un ikinci başkanlığını yürüten Metin Korkmaz görevinden istifa etti. Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada İkinci Başkan Metin Korkmaz’ın görevinden istifa ettiği bildirildi. Kulüp Başkanı Murat Sancak tarafından istifanın kabul edildiğine yer verilen açıklamada “Sayın Korkmaz’a bugüne kadarki katkı ve emekleri için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında ve kariyerinde başarılar dileriz” dendi. Korkmaz, Murat Sancak görevi bıraktığında Adana Demirspor’un başkanlığını da yapmıştı.

Transfer sezonu 'Karadeniz Fırtınası'yla başladıTransfer sezonu ‘Karadeniz Fırtınası’yla başladıAydın Büyükşehir Belediyespor, Defne Başyolcu’yu kiraladı

Sultanlar Ligi ekiplerinden Aydın Büyükşehir Belediyespor Kadın Voleybol Takımı’nda yeni sezon kadro planlama çalışmaları sürüyor. Ege temsilcisi son olarak Defne Başyolcu’yu kadrosuna kattığını duyurdu. Aydın’dan 2006 doğumlu genç voleybolcu için şu açıklama yapıldı:

“Kulübümüz, VNL geniş kadrosunda da yer alan milli pasör çaprazı Defne Başyolcu ile Eczacıbaşı’ndan bir yıllık kiralık olarak sözleşme imzaladı. Sporcumuzun başarılı bir sezon geçirmesini temenni ediyoruz”

Milli atletlerden uluslararası turnuvalarda altı madalya kazandı

Polonya, Slovakya, İspanya ve Kazakistan’da düzenlenen turnuvalarda mücadele gösteren milli atletler kürsüde Türk bayrağını dalgalandırdı. Türkiye Atletizm Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Polonya’nın Poznan şehrinde yapılan Czeslaw Cybulski Memorial yarışlarında piste çıkan milli atlet Gizem Akgöz, üç adım atlamada ilk hakkında 14.07 metrelik atlayışı ile gümüş madalyanın sahibi oldu.
Slovakya’da yapılan JBL Jump Fest 2024 yarışında piste çıkan Necati Er de üç adım atlamada 16.49 metrelik atlayışı ile gümüş madalya elde etti.
İspanya’nın Ordizia şehrinde gerçekleştirilen Meeting Ordizia yarışlarında Türkiye’yi temsil eden milli sporcu Mehmet Çelik ise 1500 metrede 3.36.45’lik derecesi ile gümüş madalyaya ulaştı.
Kazakistan’ın Almatı’da şehrinde düzenlenen XXXIII Qosanov Memorial yarışlarında ise milli atlet Eda Tuğsuz, cirit atma finalinde 53.29 metrelik atışı ile gümüş madalya kazanma başarısı gösterdi. Aynı organizasyonda piste çıkan milli sporculardan Özkan Baltacı, çekiç atma finalinde 74.14 metrelik atışı ile altın, Halil Yılmazer ise 71.44 metrelik atışı ile gümüş madalyanın sahibi oldu.

Galatasaray’dan Ali Yiğit Buruk’a videolu doğum günü hediyesi

Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk’un oğlu Ali Yiğit Buruk’un doğun günü kutlandı. Kulübün sosyal medya hesapları üzerinden yapılan videolu paylaşımda sarı-kırmızılı futbolcuların Ali Yiğit’e kutlama mesajlarına yer verildi. Barış Alper Yılmaz kayda aldığı videoda Ali Yiğit’e üç kez ‘Seni çok seviyorum’ dedi. Berkan Kutlu ise iki sezondur takımla sık sık zaman geçiren Ali Yiğit’i “Kredi kartlarının düşmanı, FIFA’da paketlerin kralı!” şeklinde tanımladı.

Teknik Direktör Okan Buruk Başakşehir’de şampiyonluğa ulaştığı sezonun ardından kulüple yollarını ayırmış, o dönemde Ali Yiğit’in sağlık sorunları nedeniyle bir süre teknik adamlığa ara vermişti. Mesleğe dönüşünü Galatasaray’la yapan Buruk iki yıl üst üste Süper Lig şampiyonluğuna uzandı. Bu süreçte Ali Yiğit’in de sağlık durumunun iyiye gittiği biliniyor.

663 yıllık Kırkpınar'a yeni adet!663 yıllık Kırkpınar’a yeni adet!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.