Pendik hayati üç puanı aldı, Sergen Yalçın ayrılığı açıkladı

Antalyaspor ve Pendikspor Akdeniz'de karşı karşıya geldi. Ligde kalma mücadelesi veren Pendikspor karşılaşmayı 2-1 kazanırken maçın sonunda Sergen Yalçın gelecek sezon Antalyaspor'un başında olmayacağını açıkladı.

Spor 7 Mayıs 2024
Antalyaspor kaybetti, Sergen Yalçın ayrılığı açıkladı.

Son günlerde Antalyaspor’la ilgili bir haber olduğunda konu başlığı teknik direktör oluyor. Son dönemde Alex de Souza ve Volkan Demirel gibi isimler basında yer aldı. Sergen Yalçın’ın ayrılışına kesin gözüyle bakılıyordu. Yalçın da 35. haftada oynanan Pendikspor maçı sonrası geleceğiyle alakalı açıklama yapacağını söyledi. Pendik de ligde kalmak adına hayati bir maça çıktı.

6. dakikada Buksa’nın ceza sahası dışından şutunda Emre Taşdemir’in müdahalesiyle top kornere çıktı. 11. dakikada Antalyaspor penaltı kazandı. Emre Uzun’un şutunda Ndiaye’nin ceza sahası içinde topa elle müdahale ettiğine karar veren hakem Tugay Kaan Numanoğlu penaltı noktasını işaret etti. Buksa 13. dakikada vuruşu ağlara gönderdi ve Antalya 1-0 öne geçti. 15. dakikada Halil Akbunar’ın sağ kanattan ortasına yükselen Erencan Yardımcı’nın kafayla şutunda kaleci Leite meşin yuvarlağı uzaklaştırmak istedi. Kale alanı soluna seken topla buluşan Thiam kafayla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. Durum 1-1 oldu. 45+6. dakikada konuk ekip öne geçti. Erdem Özgenç’in pasında sağ çaprazdan ceza sahasına giren Halil Akbunar’ın şutunda meşin yuvarlak kaleci Leite’nin sağından ağlarla buluştu: 1-2.

Fenerbahçe ağır yaralı! Konya'da sıfıra sıfır... Elde var hüzünFenerbahçe ağır yaralı! Konya’da sıfıra sıfır… Elde var hüzün

52. dakikada Veysel Sarı’nın ceza alanı dışından şutunda kaleci Erdem Canpolat topu ayağıyla kornere gönderdi. Bir dakika sonra Larsson’un ortasında ceza sahasında topla buluşan Assombalonga’nın kafayla şutunda Erdem Özgenç meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı. Erencan üst üste gollere yaklaştı ancak farkı artıramadı. 74. dakikada Antalyaspor 10 kişi kaldı. Van de Streek’in Erdem Özgenç’e faul yaptığına karar veren hakem Tugay Kaan Numanoğlu bu oyuncuyu VAR odasının uyarısı üzerine yaptığı inceleme sonrası kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

Maç 2-1 bitti ve Pendikspor son derece kritik 3 puan alarak 33 puana geldi, 17. sıradaki Konyaspor’la arasındaki farkı dört puana düşürdü.

Karşılaşma ardından açıklamalarda bulunan Sergen Yalçın “Önümüzdeki sene devam etmeme kararı aldım. Son üç maç buradayım ama sonra yollarımız ayrılacak. Güzel bir birlikteliğimiz oldu. Ben etik değerler gereği bir kulüpte çalışırken başka bir kulüple görüşme yapmıyorum. Lütfen çıkan haberlere itibar etmeyin. Ben teknik direktörüm, sezon bitince bir teklif gelirse oturur bakarız, şu ana kadar ciddi bir teklif gelmedi açıkçası” dedi.

Sinan Boztepe: Nuri Şahin'in Beşiktaş'a gitmesi hayal kırıklığı olurSinan Boztepe: Nuri Şahin’in Beşiktaş’a gitmesi hayal kırıklığı olur

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.