PFDK, Fenerbahçe ve Beşiktaş’a ceza verdi, Fenerbahçe PFDK üyesini TFF’yi şikayet etti

Zirve yarışının kızışmasıyla kulüplerden yapılan açıklamalara PFDK acımadan ceza kesiyor. Ceza ödeme sırası Fenerbahçe ve Beşiktaş'taydı. Fenerbahçe bir açıklama yaparak PFDK üyesi İlyas Çelik'i TFF'ye şikayet etti.

Spor 14 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe yöneticisi Burak Kızılhan, mektupta İlyas Çelik'in sosyal medya paylaşımlarını şikâyet etti.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), son haftalarda yapılan her açıklamaya ceza kesiyor. PFDK’dan yapılan açıklamaya göre ceza ödeme sırası Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Fenerbahçe Selahattin Baki’deydi. Ahmet Nur Çebi, sportmenliğe aykırı hareket ile hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları nedeniyle 28 gün hak mahrumiyeti ve 66 bin 500 lira para cezası aldı.

Icardi ucuz kurtuldu, başkanlar yine ceza aldıIcardi ucuz kurtuldu, başkanlar yine ceza aldı

Fenerbahçe yönetici Selahattin Baki ise yine sportmenliğe aykırı hareketleriyle, hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları nedeniyle suçlu bulundu. Baki’ye 21 gün hak mahrumiyeti ve 50 bin TL para cezası verildi. Fenerbahçe ayrıca çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 250 bin TL, yöneticisinin açıklamaları sebebiyle de 200 bin lira olmak üzere toplamda 450 bin lira para cezasına çarptırıldı. Çirkin ve kötü tezahürat gerekçesiyle Trabzonspor’a 190 bin, VavaCars Fatih Karagümrük ve MKE Ankaragücü’ne 175’er biner TL para cezası verildi. Kurulun ayrıca Trabzonspor ve Fenerbahçeli bazı taraftarların dış saha maçı için, MKE Ankaragücü ve VavaCars Fatih Karagümrüklü bazı taraftarların ise iç saha müsabakaları için passolig kartlarını bloke ettiği duyuruldu.

Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki ve Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ceza alan isimler oldu.

Fenerbahçe PFDK üyesini TFF’ye şikâyet etti

PFDK’nin cezalarından nasibini alan Fenerbahçe’nin hedefindeyse PFDK üyesi İlyas Çelik vardı. TFF’ye mektup yazan sarı lacivertliler İlyas Çelik’in Fenerbahçe hakkındaki sosyal medya mesajlarını TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş’a sordu. Kardaş’a mektup yazan Fenerbahçe yöneticisi Burak Kızılhan şunları söyledi: “Kulübümüz hakkında mesnetsiz ithamları bulunan bu şahsın, TFF’nin en yetkin ve tarafsız olması gereken kurullarından, PFDK’de yer alıyor olması kabul edilemezdir. Türkiye Futbol Federasyonu ve kurullarının tarafsızlık ve bağımsızlık ilkeleri ışığında bu kişinin bu görevde olması ilgili ilkeler ile bağdaşmakta mıdır? Bu şahıs, adil yaklaşımı sorgulanmaması gereken bu göreve, sahip olduğu taraflı duruş bilinerek mi getirilmiştir?”

Emre Belözoğlu cezadan döndüğü maçta ceza aldı! Fenerbahçe'ye karşı yokEmre Belözoğlu cezadan döndüğü maçta ceza aldı! Fenerbahçe’ye karşı yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.