Polemikte son perde… Acun Ilıcalı’dan Aziz Yıldırım’a: Dominikleri karıştırmış

Fenerbahçe'de Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın listeleri kesinleşti. Acun Ilıcalı, Aziz Yıldırım'ın; Şekip Mosturoğlu, Ali Koç'un suçlamalarını yanıtladı. Kanarya, Szymanski ve Mert Hakan Yandaş kararını verdi. İşte yarışta yaşananlar...

Spor 5 Haziran 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın yaptığı yarışta Acun Ilıcalı ve Şekip Mosturoğlu hedef oldu.

Fenerbahçe Kulübü, 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olağan seçimli genel kurul toplantısı öncesinde başkan adaylarının yönetim kurulu listeleri kesinleşti. Aziz Yıldırım listesinde iki önemli değişikliğe gitti.

Daha önce listede olan Emlak Konut Genel Müdürü Cengiz Erdem ve bir başka isim Kemal Fatih Aslan’ın yerlerine Mustafa Ömer Topbaş ve Savaş Adalet listeye dahil edildi. Mustafa Ömer Topbaş, hayatını kaybeden eski AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın küçük oğlu. Avukat Savaş Adalet ise ismini 3 Temmuz davalarında Fenerbahçe avukatı olarak duyurmuştu.

Şekip Mosturoğlu: Tarafsızım

Fenerbahçe’de kongrede Ali Koç’un tarafgir olmakla suçladığı (linkte) Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu’ndan da açıklama geldi. Tarafsızlığını koruduğunu belirten Mosturoğlu, şunları söyledi: “Başkan Ali Koç, dünden beri, yapmış olduğu seçim çalışma toplantılarında, benim, kulüp üyelerimizi arayarak onları Aziz Yıldırım’a oy vermeye iknaya çalıştığımı, bu tavrın tarafsızlığımızla bağdaşmadığını, başkan seçilirse benimle çalışmayacağını söylüyor. Sayın Ali Koç’un da sıkça kullandığı bir söz var. ‘Türkiye’de insanlar doğru söylediğini ispatlamak zorunda’ diye. Kendisi hatırlamayacaktır. Bu sözü, Metris’te tutuklu iken ziyaretime geldiğinde ilk kez ben ona söylemiştim. Belki şimdi hatırlayacaktır.”

Fenerbahçe, Mourinho'nun maaşını resmen açıkladı! Türk spor tarihinin en pahalı hocasıFenerbahçe, Mourinho’nun maaşını resmen açıkladı! Türk spor tarihinin en pahalı hocası

Söz konusu dönemde Ali Koç’un, bu sözün yaşadıkları duruma son derece uyduğunu söylediğini aktaran Mosturoğlu, “Bugün bu sözün yaşadığımız duruma bire bir uyduğu bir andayız. Bu sözü size ilk kez söyleyen eski bir arkadaşınız olarak, Sayın Ali Koç size diyorum ki kim ki size ‘Şekip Mosturoğlu, beni Aziz Yıldırım’a oy vermeye ikna etmek için aradı’ diyorsa yalan söylüyor. Bunu birlikte altı yıl aynı yönetimde yan yana oturduğun, 3 Temmuz mücadelesine şahit olduğun, doğrudan, gerçekten ayrılmayacağına kefil olacağın Şekip Mosturoğlu söylüyor. Kullanabileceğim tek bir oyum vardır. Bir tek adaya oy atabileceğim. Bunun dışında benim seçimlerde üyelerin kullanacakları oylara etki edebilmem mümkün değildir. Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı’na seçildiğim günden bu güne ‘Sayın Aziz Yıldırım’a oy atın’ diye ikna etmek için bir tek kişiyi bile aramadım” dedi.

Yüksek Divan Kurulu Başkanı olarak hiçbir seçim etkinliğine katılmadığını dile getiren Mosturoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Ben adaletin olmadığı yerde haksızlık olduğunu yaşayarak öğrenmiş biriyim. Kimse benim adaletimden zerre şüphe duymasın. Herkes önce kendi adaletin doğruluğunu sorgulasın. Teveccüh gösterilip genel kurul toplantı divanına seçilmemiz halinde herkes; kimseye alıştıkları ayrıcalıkları göstermeyeceğime de herkesin hakkını kendi hakkım gibi koruyacağıma ve kimsenin hakkının yenmesine izin vermeyeceğime emin olsun. Bu konuda gönlünüz rahat olsun. Ben size bu garantileri milyonlarca taraftarımızın önünde veriyorum. Sizden ricam, alıştığınız ayrıcalığı size yaşatacak bir toplantı divanı seçmek uğruna benim adım üzerinde spekülatif tartışmalara girmemeniz olacaktır. Sözlerim diğer tüm kurul üyelerim için de aynen geçerlidir.”

Fenerbahçe’de Ali Koç da seçim çalışmalarına devam etti. Koç’un kesinleşen yönetim kurulunda yer alan isimler şöyle: Erol Bilecik, Burak Kızılhan, Sertaç Komsuoğlu, Acun Ilıcalı, Ahmet Ketenci, Alper Alpoğlu, Cenk Öztanık, Eren Dişli, Ergun Özen, Esin Güral Argat, Fethi Pekin, Hakan Safi, Hamdi Akın, Hulusi Belgü, Hüseyin Bozkurt, Kemal Danabaş, Mehmet Dereli, Nedim Keçeli, Özgür Özaktaç, Rıfat Perahya ve Selma Rodopman.

Fenerbahçe'de başkanlık savaşı çok sert geçiyor, Aziz Yıldırım ve Ali Koç gün boyu polemik yaptıFenerbahçe’de başkanlık savaşı çok sert geçiyor, Aziz Yıldırım ve Ali Koç gün boyu polemik yaptı

Ali Koç: Cumhurbaşkanıyla sorunumuz yok

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, başkanlık seçimi öncesi Sarı-Lacivertli kulübün gündemine dair Halk TV’de açıklamalarda bulundu. “Ben olduğum sürece Fenerbahçe’yi şampiyon yapmazlar” sözleriyle ilgili konuşan Ali Koç, devletle ve Cumhurbaşkanı ile bir sorunları olmadığını söyledi.

Ali Koç şöyle konuştu: “Vergisi var, imarı var, statlar devletin, Spor Bakanlığı’mız var yeni spor kanunu var, devletle biz iç içeyiz. ‘Ben olduğum sürece bizi şampiyon yapmazlar’ı bir açıklayayım. Sonra sayın Cumhurbaşkanı’mıza da oradan girelim. Bu bir isyandı. Camiayı ayağa kaldırma, yeter artık deme söylemiydi. Etkisi olduğunu da görüyorum. Bu bir teslimiyet bırakma duygusu değildi. Bunun üzerinden seçim kampanyası yapmak son derece yanlış. Benim ağzımdan bir laf çıktı diye seçim kazanacaklarını düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Ne benim ne de Fenerbahçe’nin devlet, iktidar ve Cumhurbaşkanı ile bir sorunu yok. Bizim Cumhurbaşkanımız ile bizi karşı karşıya getirmeye çalışan zihniyetle sorunumuz var. Mesela Riyad’da her şeyi bana yazdılar.”

Ali Koç, siyaset spor ilişkisine değinerek “Bazı siyasi gücü olan kişiler gereğinden fazla futbolun içinde. Devlet her zaman futbolun içinde olmalı. Dünya ülkesi olacaksanız sporda da başarılı olmanız lazım. 10 yıllık bir devlet stratejisi lazım. Bazı siyasetçiler diyor ki ‘İşinize gelince bizden bir şey istiyorsunuz, işinize gelmeyince siyaset karışmasın diyorsunuz.’ Bunlar apayrı şeyler, günlük rekabete siyasetin karışmasını istemiyoruz. Bir kulübün transfer tahtası kapatıldıysa bir siyasi tarafından açılmasını istemiyoruz. Belli bir şehrin kulübünün başka kulüplerden daha fazla siyasi destek aldığını görmek istemiyoruz” dedi.

Fenerbahçe Başkanı, bakan seviyesinde kulüplerine saldırı yapıldığını idda etti. Koç şöyle konuştu:

“Bakan seviyesinde ‘Ali Koç’un kayığına binmeyin’ deniyor kulüplere, bu ne saçmalık! Biz 10 kulüp falanız imza veren; bizden önce Trabzonspor, Galatasaray var, başka kulüpler var. Sonra onlar baskılardan bazıları pozisyon değiştirdiler ama da o işte bize yazdı. Niye bize yazdı, çünkü tutuyor ‘Ali Koç, Sayın Erdoğan’a karşı’ söylemi tutuyor. Böyle bir şey yok. Biz derdimizi dilimiz döndüğü kadar anlatmaya çalışıyoruz.”

Aziz Yıldırım'dan Acun Ilıcalı'ya: Kaşınıyor... Geri zekalı!Aziz Yıldırım’dan Acun Ilıcalı’ya: Kaşınıyor… Geri zekalı!

Acun Ilıcalı: Aziz Yıldırım hiç mi vicdanın yok?

Ali Koç’un listesinde bulunan Acun Ilıcalı da , Sporst Digitale YouTube kanalına çıkarak Aziz Yıldırım’ın suçlamasından Mourinho’nun isteklerine, Sebastian Szymanski’den Mert Hakan Yandaş’a kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu. Ilıcalı’nın sözleri özetle şöyle…

Jose Mourinho, Szymanski’ye bayılıyor: Fenerbahçe’ye çok iyi isimler gelecek. Jose Mourinho, Szymanski’ye bayılıyor.

Mourinho takımı yavaş buluyor: Jose Mourinho, takımımızın hızını artırmak istiyor. Takımı yavaş buluyor. Seçim kazanacağız diye hemen bir isim getirmek mi, yoksa hocamızın puzzle’ını tamamlayacak bir isim getirmek mi?

Süper yıldızlar Türkiye’ye gelecek: Türkiye’ye gelmez denilen süper yıldızlar gelecek. Hepimizin rüyası gerçek olacak. Öyle bir kadro olacak ki kimse yerinde oturamayacak. 4-5 tane ‘Game Changer’ diyebileceğimiz oyuncular alacağız. Bunu yapmak için ekonomik gücümüz var.
Mario Branco Aziz Yıldırım’la çalışmayacak: Mario Branco, Aziz Yıldırım ile beraber çalışır mı? Branco, buraya geleceğimi öğrence özellikle ‘Ali Koç yoksa ben de yokum’ dedi.

Aziz Yıldırım’a Mourinho yanıtı: (Aziz Yıldırım’ın bizden az ücret verdilerse açıktan para ödemişler iddiası üzerine) Jose Mourinho, ‘Aziz Yıldırım’ın verdiği parayı vermek zorunda değilsiniz’ dedi.

Aziz Yıldırım Dominikleri karıştırmış: (Aziz Yıldırım’ın Acun Ilıcalı FETÖ’cülere pasaport verior iddası üzerine) Aziz Yıldırım, Dominika’daki insanların pasaport olayını Dominik Cumhuriyeti zannetmiş… Aynı ülke bile değil! Dominik pasaportunun herhangi bir esprisi yok.

Aziz Yıldırım’ın bana niye düşman olduğunu anlamıyorum: Aziz Yıldırım’ı anlayamıyorum. Ne zaman başkan değişti, Aziz Yıldırım bana düşman oldu. Aziz Yıldırım varken de kulübe yardım ediyordum. 5-6 güne kadar benle hiçbir problemi yokken şimdi akla hayale sığmayacak iftiralarda bulunmaya başladı. Hiç mi vicdanın yok?

Taraftar bunu affetmez: Seçime 5 gün kalmış, saçma sapan iftiralar atıyor. Beni bıraktı şimdi başkana yöneldi. Fenerbahçe’ye iftira atıyor. İrfan Can iftirası var. Fenerbahçe’yi ihbar ediyor. Şikayet ediyor. Taraftar bunu affetmez.

Ali Koç’un teknik direktör seçiminde hata vardı: 600 milyon borç 75 milyon kadro değerinden, 300 milyon borç 200 milyon kadro değerine gelinmiş. Nereden nereye gelmişiz… İyi anlamak lazım. Ali Koç’un ilk dönemindeki teknik direktör seçimlerinde bazı hatalar oldu. 2 veya 3 teknik direktör seçiminde bence hata vardı.

Aziz Yıldırım bıraktığında Fenerbahçe Beşiktaş’ın gerisindeydi: Aziz Yıldırım, kulübü bıraktığı gün Fenerbahçe’nin kadro değeri 75 milyon euro. Beşiktaş’ın o anki değeri 123 milyon. Aziz Yıldırım’ın bıraktığı Fenerbahçe bu… Bugün Ali Koç‘un başkanlığında kadro değerimiz 192 milyon euro. Tam üç katı. Bu bir gerçek.

Ali Koç geldiğinde 621 milyon euro borç vardı: Ali Koç geldiğinde Fenerbahçe, 621 milyon euro borçtaydı. Stadyum geliri önden alınmıştı. Bu borcun faizi de var. Koca bir enkaz Ali Koç’un üstüne kaldı. Son iki senedir ivmeyi görüyorsun…

Ali Koç’la birbirimizi tanımlıyoruz: Başkanımızla birbirimizi tamamlıyoruz. İki farklı insanız. Çok ciddi farklarımız var ve en büyük avantajımız bu olacak. Birleştiğimiz tek nokta Fenerbahçe’nin çıkarları.

Mert Hakan Yandaş kalacak: Mourinho’nun gelişinden sonra takımda kalmak isteyen oyuncular oldu. Biliyorsunuz önümüzdeki sezon Türk futbolcular 12 yabancı kuralı nedeniyle önemli olacak. Mert Hakan Yandaş’ın kalacağını düşünüyorum.

Mert Hakan Yandaş: Tiyatroya son verdikMert Hakan Yandaş: Tiyatroya son verdik

Öte yandan Aziz Yıldırım’ın Acun Ilıcalı’ya yaptığı FETÖ suçlamasına amcası Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’dan yanıt geldi. Eski AK Parti milletvekili, tv100’de yaptığı açıklamada “Gereği yapılacak. Aziz Yıldırım’ın öyle iftirayı atıp kurtulacak hali yok” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.