Premier Lig’de kasım ayına Galatasaray’ın rakibinden damga

Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Galatasaray'ın rakibi olan ve son hafta karşılaşmalarına 4. sırada giren Manchester United'dan Harry Maguire kasım ayında Premier Lig ayın oyuncusu, Erik Ten Hag ayın menajeri seçildi.

Spor 9 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Premier Lig'de ayın ödüllerini Manchester United topladı.

Sezon başından en çok eleştirilen ve kaosun eksik olmadığı takımlardan biri Manchester United. Hem Premier Lig’e yaptığı istikrarsız başlangıç hem de Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda şu ana kadar aldığı yalnızca 1 galibiyet ManU hakkında yapılan yorumların olumsuz seyretmesine yol açtı.

Ancak ManU kasım ayında toparlandı. Takım her ne kadar Şampiyonlar Ligi’nde istediği sonuçları alamayıp son hafta maçlarına girerken topladığı 4 puanla A Grubu’nun son sırasında yer alıyor olsa da Premier Lig’de galibiyet serisi yakaladı. Takım kasım ayında oynadığı 3 Premier Lig maçının tamamından galip ayrılırken bu maçlarda 5 gol atıp kalesini gole kapadı. Bu performans hem teknik direktör Erik Ten Hag’a hem de savunma oyuncusu Harry Maguire’a ödül kazandırdı. Hollandalı fazlasıyla eleştirildiği süreçte Premier Lig’de ayın menajeri seçildi. Takımda gözden çıkarıldığı söylenen ve geçtiğimiz yaz uygun bir talip bulunması durumunda satışına kesin gözüyle bakılan Harry Maguire takımın gol yemeden kapadığı süreçle beraber kasım ayının futbolcusu oldu.

Manchester United, Süper Lig'e özendi: Gazetecilere yasakManchester United, Süper Lig’e özendi: Gazetecilere yasakw

Aralık ayına Newcastle yenilgisiyle başlayan ekip bu mağlubiyeti Chelsea’ye karşı iç sahada aldığı 2-1’lik mücadeleyle telafi etti. ManU an itibarıyla Premier Lig’de topladığı 27 puanla 4. sırada. Takım salı akşamı Bayern Münih’le Türk ekip Galatasaray’ı da fazlasıyla yakından ilgilendiren bir mücadeleye çıkacak. Bu maçta tek seçeneği galibiyet olan ManU, son 16 için Kopenhag’daki maçtan beraberlik haberi bekleyecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.