Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde gruplar belli oldu: İşte temsilcilerimizin rakipleri

Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde grup kuraları çekildi ve Bursaspor, Karşıyaka, Darüşşafaka, Galatasaray'ın yeni sezondaki rakipleri belli oldu.

Spor 6 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde gruplar belli oldu.

FIBA’nın Avrupa’da kulüpler düzeyindeki en büyük organizasyonu Şampiyonlar Ligi’nde yeni sezon için grup kuraları çekildi. 32 takımla gerçekleştirilecek organizasyonda 29 takımın yeri hazır. Bu 29 takım için 3 temsilcimiz yer alıyor.

Geçen sezonu EuroCup’ta mücadele ederek geçiren ve 2022’de EuroCup finali oynamayı başaran Bursaspor, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek. Bursa, B Grubu’nda İsrail ekibi Hapoel Holon, Alman ekibi son şampiyon Telekom Baskets Bonn ve İspanyol Rio Breogan’la mücadele edecek.

EuroLeague’de pazarlamanın şampiyonu Fenerbahçe!EuroLeague’de pazarlamanın şampiyonu Fenerbahçe!

Geçen sezonun sonunda Zvezdan Mitrovic’le anlaşan ve yeni sezon planlamasını Karadağlı koçla yapan Galatasaray ise Hapoel Jerusalem, Paok ve eleme turu 1’den gelecek rakiple G Grubu’nda yer alacak.

Bir başka temsilcimiz Darüşşafaka ise C Grubu’nda yer alacak. Daçka’nın rakipleri İspanyol Tenerife ve Letonya’dan Riga’yla beraber eleme turu 2’den gelecek takım olacak.

Geçen sezonun Süper Lig finalisti Karşıyaka ise E Grubu’nda mücadele edecek. İzmir ekibi Oostende, Oldenburg ve eleme turu 3’ten gelecek takımla kozlarını paylaşacak.

NBA Yaz Ligi’nde heyecan başladı, Tarık ve Sadık Emir sahne aldıNBA Yaz Ligi’nde heyecan başladı, Tarık ve Sadık Emir sahne aldı

FIBA Şampiyonlar Ligi sezon 25 Eylül tarihindeki eleme mücadeleleriyle başlayacak. 17 Ekim tarihiyle başlayacak normal sezonda 32 takım 8 farklı grupta 4’erli şekilde mücadele verecek. Grup liderleri son 16’ya kalacak, 2. ve 3. sıradaki takımlar play-in oynayarak son 16 vizesi almaya çalışacak. Ocak ayının sonlarına doğru son 16 grup mücadeleleri başlayacak. Çeyrek finaller nisan ayında dörtlü final ise mayıs başında oynanacak.

İşte Şampiyonlar Ligi’ndeki tüm gruplar ve eleme turunda mücadele edecek takımlar:

A GRUBU

Unicaja, Falco Vulcano Szombathely, Peristeri bwin, Le Mans Sarthe Basket

B GRUBU

JDA Bourgogne Dijon, Rytas Vilnius, Promitheas Patras, BK Opava

C GRUBU

Lenovo Tenerife, Darüşşafaka, VEF Riga, Eleme Turu 2 galibi*

Fenerbahçe Samet Geyik’e veda etti: Geyik, Galatasaray'la anlaştıFenerbahçe Samet Geyik’e veda etti: Geyik, Galatasaray’la anlaştı

D GRUBU

AEK, MHP RIESEN Ludwigsburg, Dinamo BDS Sassari, King Szczecin

E GRUBU

Karşıyaka, Filou Oostende, EWE Baskets Oldenburg, Eleme Turu 3 galibi*

F GRUBU

Hapoel Holon, Telekom Baskets Bonn, Bursaspor, Rio Breogan

Michael Jordan oğlunun Larsa Pippen’la ilişkisini onaylamıyorMichael Jordan oğlunun Larsa Pippen’la ilişkisini onaylamıyor

G GRUBU

Hapoel Bank Yahav Jerusalem, Galatasaray, PAOK mateco, Eleme Turu 1 galibi*

H GRUBU

Tofaş, Igokea m:tel, UCAM Murcia, Bertram Yachts Derthona

*Eleme Turu 1 (Bakken Bears/KB Peja, Kalev Cramo/Norrkoping Dolphins, SL Benfica/TSU Tbilisi, Patrioti Levice/ Petrolina AEK LCA)

*Eleme Turu 2 (Cholet Basket/Telenet Giants Antwerp, FMP Soccerbet/Pallacanestro Varese, Happy Casa Brindisi/CSM CSU Oradea, Heroes Den Bosch/BG Gottingen)

*Eleme Turu 3 (SIG Strasbourg/Jonava CBet, Karhu Basket/Ironi Hay Motors Ness Ziona, Legia Warszawa/Ön Eleme Galibi**, Mornar Barsko Zlato/Monbus Obradoiro)

Kazanan aile Kroenke’ler ve Arsenal...Kazanan aile Kroenke’ler ve Arsenal…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.