Rafa Nadal’ın dönüşü ertelendi

37 yaşındaki Rafael Nadal Brisbane International Turnuvası sırasında yaşadığı sakatlık nedeniyle bir süredir kortlardan uzaktı. Nadal daha önce 19 Şubat'ta başlayacak Doha Açık'a katılacağını belirtmişti, ancak sakatlığı sürünce turnuvadan çekildi.

Spor 16 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Nadal'dan Doha için kötü haber, dönüşünü erteledi.

İspanyol Rafael Nadal 2023 Avustralya Açık’ta yaşadığı kalça sakatlığı sonrası sezon boyu korta çıkamadı. 22 kez Grand Slam şampiyonu raket yine Avustralya’da Brisbane’de korta çıktı. Ancak burada da sakatlık yaşayan sporcu Avustralya Açık’ı kaçırdı. Sert kort takvimini kapattığını belirten Nadal Avrupa takvimine hazırlanmak için bir süre kortlara çıkmayacağını belirtti. Nadal daha sonra 19 Şubat’taki Doha Açık’ta mücadele edeceğini açıklayıp hayranlarını sevindirdi.

Fakat bu sevinç uzun sürmedi. Nadal “Doha’da oynamayı çok isterdim. Ne yazık ki yarışmaya hazır değilim. Las Vegas’taki fuara ve muhteşem Indian Wells turnuvasına hazır olmak için çalışmaya devam etmeye odaklanacağım” dedi.

Nadal, Indian Wells başlamadan birkaç gün önce 3 Mart tarihinde Las Vegas’ta Carlos Alcaraz’la bir gösteri maçına çıkacaktı. İspanyolun bu sezon kaç turnuvada oynayacağı muallak. Ülkesinde La Sexta’ya konuşan Nadal “Oynayacak kaç turnuvam kaldı bilmiyorum ama aramızda kalsın, çok fazla olmayacak. Roland Garros hedeflerimden biri olacak. Olimpiyatlarda da oynamak isterim. Bu şu anda teyit edebileceğim bir şey değil ama umarım olur… Sanırım yapacağım” dedi.

Tenisin altı büyüğü ekim ayında Suudi Arabistan'daTenisin altı büyüğü ekim ayında Suudi Arabistan’da

‘Djokovic tarihin en iyisi’

Nadal yaptığı açıklamalarda tarihin en iyi tenisçisiyle alakalı gelen soruya “Rakamlar kesinlikle öyle söylüyor, benim için de öyle. Benim pek çok Grand Slamde sakatlandığımı ve onun sakatlanmadığını söyleyebiliriz, onun benden daha iyi bir vücudu var ve bu da önemli” diye yanıt verdi.

Federer ile ilişkisinden de bahseden Nadal “İlişkimiz çok iyi. Yakınız. Arkadaşlık der miyim, ilk okuldan beri arkadaşlarım var, ama bence daha güçlü. Ailelerimizle de görüşüyoruz” dedi.

İspanya’nın kendisinden sonraki altın çocuğu Carlos Alcaraz hakkında da konuşan Nadal “Carlos harika bir çocuk. Yaşına göre çok az zayıflığı olan, çok komple bir tenis oyuncusu. Onun yaşındayken daha kötü bir servis, daha kötü bir vole, daha kötü bir back hand ve ondan daha kötü birçok şeyim vardı. Her şey onun için çok net ve kendini iyi ifade ediyor. Basın toplantılarını dinlediğimde ‘finalde Djokovic’le oynamak ve yenmek istiyorum’ diyor, Djokovic’in rekorlarını kırmaktan bahsediyor. Oldukça hırslı ve net. Onun yaşındayken ben bu hedefleri hayal edemezdim. Tamamen farklı bir düşünce yapısı var” açıklamasını yaptı.

Ukraynalı eski tenisçi IOC'ye tepkiliUkraynalı eski tenisçi IOC’ye tepkili

‘Diğerleri gibi süper sözleşme yapmadım’

Suudi Arabistan’la imzaladığı elçilik sözleşmesiyle ilgili konuşan İspanyol “Diğer bazı sporcular gibi bir süper sözleşme imzalamadım. Benim sözleşmem tenisin tanıtımını yapmak ve hedeflerime ulaşmak üzerine. Arabistan’ın ‘imajını yıkamak’ için bana ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Benim amacım bu değil. Bunu öncelikle bir kişisel meydan okuma olarak yapıyorum. İkincisi Suudi Arabistan’da yapacağım şey hayatım boyunca savunduğum eğitim ve sporun hayatları değiştirme gücüyle ve zor zamanları fırsata dönüştürmekle tutarlı. Bu anlamda Suudi Arabistan’da akademi seviyesinde ve federasyonun elçisi olarak bir spor projesi yürüteceğim. Benim çıkarımım, sporumun tanıtımını yapma ve sporumu 6-7 yıl önce tamamen kapalı olan bir yere taşıma fırsatı. Bence sağlık, spor ve genel refah birbiriyle çok ilgili. Ve Suudi Arabistan gibi bir ülkede insanların spor yapma kültürleri yok. Şüphesiz iyileştirilmesi gereken şeyler var. Pek çok konuda çok geri kalmış ancak gelişmekte. Bu evrimi 10-15 yıl içinde başaramazlarsa yanıldığımı kabul ederim. 20 yıl önce tüm haklarda çok zor bir durum vardı, bugün bambaşka bir vizyona sahip” dedi.

Tenis dünyası Nadal'ın Suudi Arabistan anlaşmasına böyle tepki verdiTenis dünyası Nadal’ın Suudi Arabistan anlaşmasına böyle tepki verdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.