Real Madrid Şampiyonlar Ligi’nde bildiğimiz gibi

Şampiyonlar Ligi tarihinin en başarılı takımı Real Madrid, çeyrek finalde Chelsea’yi 2-0 mağlup etti ve rövanş avantaj sağladı. İki İtalyan takımını karşı karşıya getiren maçtaysa Milan, Napoli'yi tek golle geçti.

Spor 13 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Real Madrid ve Chelsea geçtiğimiz iki sezonda da Şampiyonlar Ligi’nde eşleşmişlerdi. Tesadüf mü bilinmez, bu eşleşmeden galip çıkan takımlar o sezon Şampiyonlar Ligi’ni müzesine götürdüler. Geçtiğimiz sezon deplasmanda 3-1 kazanıp kendi evinde 3-2 kaybeden Real Madrid kupaya uzanırken, 2021’de yarı finalde 1-1’in rövanşında 2-0’la rakibini eleyen Chelsea, Manchester City’yi de alt edip mutlu sona ulaşmıştı. Ancak Real Madrid için en azından Şampiyonlar Ligi açısından geçen seneden bu yana pek değişen bir şey olmasa da Chelsea, bambaşka bir kimlikle sahadaydı.

Real Madrid maça fırtına gibi başladı. İlk yarı boyunca Chelsea kalesini adeta top yağdıran eflatun beyazlılar devre bitmeden rakip kaleye 8 isabetli şut göndermişti. Bu şutlardan biri, yani 21. dakikada Karim Benzema’nın ayağından çıkan şut ağlara gitti ve Real Madrid 1-0 öne geçti. Chelsea savunması tehlikeleri savuşturmakta zorlanırken karşı kalede tehlike yaratmakta da zorlanıyordu.

Erden Timur ve Okan Buruk'tan açıklamar: Icardi'yle devamErden Timur ve Okan Buruk’tan açıklamar: Icardi’yle devam

Dakikalar 58’i gösterdiğindeyse Ben Chillwell profesyonel kariyerinin ilk kırmızı kartını görerek oyundan atıldı. Yine tehlikeli gelişen bir Real Madrid atağında arkaya sarkan Rodrygo’yu çekerek düşüren Chilwell direkt kırmızı kart gördü ve soyunma odasının yolunu tuttu. Real Madrid baskısı bu andan itibaren artarak devam etti.

Buraların adamı Asensio

74’te sahneye Şampiyonlar Ligi eleme aşamalarının vazgeçilmez ismi Asensio çıktı. Asensio, Vinicius Jr.’ın ikramını geri çevirmedi ve farkı 2’ye çıkardı. Asensio’nun Şampiyonlar Ligi kariyerindeki 8. eleme maçı golünü attı. Şampiyonlar Ligi’nde toplam 12 golü bulunan oyuncunun Devler Ligi’nin en dev sahnelerini sevdiği açık. Chelsea duraklama dakikalarında Mason Mount’la gole yaklaşsa da Anthony Rüdiger’in müdahalesi tehlikeyi savuşturdu. Maçı 2-0 kazanan Real Madrid, 18 Nisan’da Stamford Bridge’deki rövanş maçı öncesi büyük avantaj elde etti.

Real Madrid, Benzema ve Vinicius’la uçuyor

Milan avantajı kaptı

Şampiyonlar Ligi’ndeki bir diğer çeyrek final eşleşmesi İtalya derbisine sahne oldu. Serie A’ya ve Avrupa futboluna damgasını vuran Napoli, 7 kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu Milan’a konuk oldu. Maç öncesi Milan taraftarının yarattığı eşsiz atmosfer eşleşmenin nasıl geçeceğine ışık tutar nitelikteydi. Fazlasıyla çekişmeli başlayan mücadelenin ilk yarısında neredeyse boş kaleye topu gönderemeyen Napoli, en net fırsatı kaçırırken Milan, 40. dakikada Bennacer’le bulduğu şansı değerlendirdi ve 1-0 öne geçti. İkinci yarıda karşılıklı ataklar sürerken skor değişmedi. Fakat turun kaderini belirleyecek olaylardan biri 75’te yaşandı. Napoli’nin rüya sezonundaki en belirleyici aktörlerden olan Zambo Anguissa, kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 78’de ise bir diğer darbe geldi ve sınırda bulunan Kim Min-Jae gördüğü sarı kartla rövanş maçında cezalı duruma düştü. Milan, maçı 1-0 kazandı.

İtalya derbisinde rövanş, 18 Nisan Salı saat 22.00’de Stadio Diego Armando Maradona’da oynanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.