Red Bull dominasyonu F1 sosyal medya verilerini olumsuz etkiliyor

Buzz Radar’ın yaptığı bir araştırmaya göre, Formula 1’de son üç sezonda Max Verstappen ve Red Bull iş birliğinden çıkan dominasyon, F1 sosyal medya hesaplarını olumsuz etkilemiş durumda.

Spor 29 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Red Bull'un olağanüstü başarısı F1'i olumsuz etkiledi.

Sosyal istihbarat şirketi Buzz Radar’ın yaptığı araştırmalara göre Max Verstappen ve Red Bull’un 2021 sezonundan beri domine etmesi F1’in sosyal medya hesaplarındaki etkileşime olumsuz yansımış durumda.

Son on senede sosyal medyada, F1’i incelemek için insan analizi ve yapay zeka verilerinin entegrasyonuyla oluşturulan ve 65 milyonu aşkın F1 hayranının yaptığı paylaşımların analizini içeren bu çalışma, hayranların sosyal medya üzerinden F1 şampiyonasına duydukları ilginin düştüğünü gözlemledi.

Formula 1'de beklenen son! Markalar şampiyonu bu yıl da RedBullFormula 1’de beklenen son! Markalar şampiyonu bu yıl da RedBull

Olumsuz kelimelerde artış var

Sosyal medya etkileşimlerindeki düşüşün yanı sıra bu sporla ilgili yapılan olumsuz yorumların arttığı gözlemlenmiş durumda. Sporla ilgili ‘heyecan verici’ ve ‘ilginç’ gibi yorumlar yerinin ‘sıkıcı’ ve ‘sinir bozucu’ gibi yorumlara bırakmış durumda.

Buzz Radar, F1’in sosyal medyadaki bu düşüşün sebebini Red Bull’un son bir senede iki yarış hariç hepsini kazanmış olduğunu da öne sürüyor.

FIA, Singapur’da Max Verstappen’e cezasının atlandığını kabul ettiFIA, Singapur’da Max Verstappen’e cezasının atlandığını kabul etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.