İmzalar atıldı, Jose Mourinho Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü

Süper Lig'de geçen sezonu ikinci sırada bitiren Fenerbahçe yaz dönemini hızlı açtı. Kanarya,futbol tarihinin en büyük teknik direktörlerinden Jose Mourinho ile resmi sözleşmeye imza attı. Töreni binlerce taraftar da izledi.

Spor 2 Haziran 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü resmen Jose Mourinho.

Fenerbahçe’de sezon bitiminde merakla beklenen olay başkanlık seçimiydi. Aziz Yıldırım ve halihazırdaki başkan Ali Koç kongrede çekişeceklerdi. Yıldırım ligin bitimine iki hafta kala Galatasaray maçından önce seçilirse takımın teknik direktörünün Jose Mourinho olacağını açıkladı. Galatasaray maçını kazanan Fenerbahçe’de suyun yönü değişti. Sarı-kırmızılılar son hafta Konyaspor’u deplasmanda yenip şampiyon olsa da Fenerbahçe’deki başkanlık seçimi ve İsmail Kartal’ın görev süresi bilmeceye dönüştü. Zira seçimdeki diğer aday Ali Koç teknik direktör tercihiyle alakalı herhangi bir şey açıklamıyordu.

Ancak sezonun bitimiyle Fenerbahçe önce İsmail Kartal’a veda etti, ardından Ali Koç cephesinin de Jose Mourinho ile anlaştığı haberi 31 Mayıs Cuma sabahı ajanslara bomba gibi düştü. Bu bombanın ardından Şampiyonlar Ligi finali akşamı Amerikan kanalı TNT Sports’ta yorumculuk yapan Jose Mourinho Fenerbahçe’ye gideceğini birinci ağızdan burada açıkladı. Kanarya, tarihin en ikonik teknik direktörlerinden biriyle anlaşmıştı. Akşam saatlerinde Sports Digitale Ali Koç’la Koç’un yeni yönetim kurulunda yer alacak Acun Ilıcalı ve sportif direksiyondaki Mario Branco’yla Jose Mourinho’nun fotoğrafını yayınladı.

Törende Yıldırım tezahüratları

Mourinho pazar günü öğle saatlerinde İstanbul’a indi. Fenerbahçe sosyal medya hesabı akşam 19.00’da Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda yapılacak imza töreniyle alakalı paylaşımlarını sıklaştırdı. Fenerbahçe’nin imza töreni için satışa çıkardığı biletler dakikalar içinde tükendi. Dev imza töreni için her şey hazırlandı ve 17.00 itibariyle stadyum kapıları açıldı. Toplanan taraftarlardan bazıları imza törenine dakikalar kala Aziz Yıldırım tezahüratları yaptı. Aynı topluluğun ilk sözü alan Ali Koç’un konuşması sırasında da aynı tezahüratı yapması dikkat çekti.

İlk sözü alan Ali Koç “İnşallah, Allah sonunu hayırlı getirir. Teknik direktörümüz Mourinho’ya milyonlarca Fenerbahçeli adına, dünyayı sarsan bu büyüklüğe, bu tarifsiz sevgi ve aidiyete hoş geldin diyorum. Jose Mourinho gelmiş geçmiş tüm teknik direktörler arasında kesinlikle en iyi beş teknik direktörden biri. Fenerbahçe’nin geleceği, Fenerbahçe’nin şampiyonluğu için bizi tercih etti. Dünya markası bir teknik direktörümüz var. Bugün attığımız imza Fenerbahçe’yi taşımak istediğimiz seviyenin müjdeleyicisidir. Jose Mourinho dün akşam yaptığı yorumlarla kulübümüzün ve memleketimizin olağanüstü tanıtımını yapmıştır. Yapmaya da devam edecektir. Bu imza Fenerbahçe’nin verdiği mücadeleyi tüm dünyaya gösterecek şekilde etkisini gösterecektir. Dünyada birçok konuda, futbolda önemli profiller bazen saatlerce ve günlerce anlatmaya çalıştığınız gerçekleri tek cümleyle dünyaya duyurur. Hocamız Mourinho o isimlerden en önemlisidir. Halihazırda çok kuvvetli bir kadromuz var. İnşallah olağanüstü bir teklif gelmediği takdirde hepsini tutacağız. Üstüne koyacağımız oyuncularla bu senenin zaten gerçek şampiyonu biziz, seneye hepimizin arzuladığı şampiyonluk önümüzdeki şampiyonlukların habercisi olacaktır” dedi.

‘Bu forma benim derim’

Daha sonra söz alan Jose Mourinho’nun konuşması sık sık taraftarların tezahüratlarıyla kesildi. Portekizli teknik direktör “Fenerbahçe ile adımın anıldığı ilk andan beri hissediyorum. Normalde bir teknik adam elde attığı büyük zaferden sonra sevgi görür. Ben öncesinde bu sevgiyi hissediyorum. Bu büyük bir sorumluluk ve size söz veriyorum, ben de sizin ailenize bağlı olacağım. Bu forma benim derim. Türk futbolu, Süper Lig için çalışmak ve burayı geliştirmek istedim. Ama en önemlisi ne Türk futbolunu geliştirmek ne de ligi. Asıl önemli olan şey Fenerbahçe. Ali Koç’u tanıdığım günden beri burada, sizler için burada olmayı çok istedim. Sizin bu tutkunuz için burada olmayı gerçekten çok istedim. Sizin hayalleriniz, artık benim hayallerim” dedi.

İmza töreni sırasında önündeki formaları ara ara taraftara sallayarak atmosferin ateşini daha da harlayan Portekizli teknik direktör imzadan önce çeşitli tribünlerden gelen kadın, erkek, çocuk taraftarlarla fotoğraf çektirdi. Resmi imzaların ardından bir taraftar sahneye dalarak Mourinho ile fotoğraf çektirmek istedi. Mou bu isteği kırmadı.

Törenin ardından Mourinho stadyumu gezdi ve taraftarları selamladı. Portekizli teknik direktör stadyuma gelenlerle hatıra olarak selfie çektirirken yürüyüş sırasında kendisine Başkan Ali Koç da eşlik etti. Mourinho’nun yürüyüşünü birçok foto muhabir de takip etti. Tören yaklaşık bir saatin ardından sona erdi.

Fenerbahçe’de Jose Mourinho dönemi.

Jose Mourinho taraftarı böyle coşturdu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.