Rizespor son saniye penaltısıyla ikinci sıraya çıktı, Sakaryaspor isyan etti: Şaibe

TFF 1. Lig'in zirvesini yakından ilgilendiren maçta Rizespor son saniyede VAR'dan kazandığı penaltıyla Sakaryaspor'u 2-1 yenerek 2. sıraya çıktı. Maçtan sonra Sakaryaspor'da isyan vardı. İzmir derbisindeyse kazanan Altınordu oldu.

Spor 14 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Rizespor ve Sakaryaspor'un zirve mücadelesinden galip çıkan Karadeniz ekibi oldu.

Samsunspor’un Süper Lig’e çıkmasından sonra TFF1. Lig’de direkt olarak çıkacak 2. takım olmak için kıyasıya bir mücadele yaşanıyor. Süper Lig adaylarından Rizespor ile Sakaryaspor Didi Stadı’nda karşı karşıya geldi. Maçta kazanan takım Eyüpspor’u geçerek 2. sıraya yerleşecekti.
İlk yarıda iki takım da pozisyona girmekte zorlandı. Tek ciddi pozisyon 41. dakikada geldi. Rizesporlu Bunhur’un vuruşunda top direkten oyun alanına geri döndü.

Samsunspor 11 yıl sonra Süper Lig’de... Gençlerbirliği'nin hediyesiSamsunspor 11 yıl sonra Süper Lig’de… Gençlerbirliği’nin hediyesi

İkinci yarıya golle başlayan takımsa Sakaryaspor oldu. Dimitrov’un şutunda Rizespor kalecisi Tarık’ın ellerinin arasından ağlara gitti. Rizespor bu gole yanıt vermekte gecikmedi. 54. dakikada köşe vuruşunda gelen topu Mary ağalara göndererek skorda eşitliği sağladı. Maçın kader anıysa 90+9’da yine Rizespor’un kullandığı köşe vuruşunda çizildi. VAR devreye girdi ve Sakaryasporlu Mehmet’in oluşan karambolde ceza alanı içinde topa elle müdahale ettiği tespit edildi. Penaltıyı kullanan Bolasie Rizespor’a hem 3 puanı hem de lig 2.’liğini getirdi.

Rizespor’da teknik direktör Bülent Korkmaz, “Çok pozisyona girdik. İlk kez bir takım Sakaryaspor’a karşı bu kadar pozisyona girdi. Son dakikada gelen çok önemli bir galibiyet” dedi.

Aksiyon dolu maçta Samsunspor Süper Lig'e bir adam daha yaklaştıAksiyon dolu maçta Samsunspor Süper Lig’e bir adam daha yaklaştı

Taner Taşkın: Şaibe olabilir!

Sakaryaspor Teknik Direktörü Taner Taşkın ise maçın hakemi Sarper Barış Saka’nın iyi maç yönettiğini belirterek şöyle konuştu: “VAR’daki hakemlerin isimlerini duyunca ‘Eyvah’ demiştim. İnceleyip araştırın. Son dakikada oyun aut ile başlıyordu. Rakibimiz bile VAR’a gidilince şaşırdı. Sakaryaspor büyük camia. Burayı biraz ciddiye alsınlar. Altay maçında da benzer pozisyonlar… Bizim 6 puanımız bir anda gitti. Bu takım şampiyonluğu yaşayabilirdi. Gizli güçler mi dersiniz? Kirlenmiş Türk futbolunda, çok inanmıyorum, bir sürü şaibe olabilir. Biz burada şahsım ve kulübümüz adına hep tertemiz kalacağız.”

Altınordu son dakikada bulduğu golle 3 puanı kazanmayı başardı.

İzmir derbisi son anda Altınordu’nun

Altay ile Altınordu’nun karşı karşıya geldiği İzmir derbisinde kazanan küme düşmeme mücadelesi veren Altınordu oldu. İkinci yarının hemen başında Emircan’ın golüyle öne geçen Altınordu, 54’te Nadiri’nin ağlara gönderdiği topa engel olamadı. 90+7’nci dakikada oluşan karambolde Ali Özgün golü atmayı başardı ve Altınordu’ya çok kritik bir 3 puan getirdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.