Rusya’daki Zenit mucizesi akıllara Süper Lig’i getirdi

Rusya Premier Ligi'nde ufak çaplı bir mucize yaşandı. Son haftaya lider giren Dinamo Moskova, beraberliğin yeterli olduğu karşılaşmada Krasnodar'a kaybetti. Zenit kendi maçını kazandı ve ikinci sırada girdiği son haftadan şampiyon çıktı.

Spor 26 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Zenit mucizeyle şampiyon oldu.

Rus futbolunun en üst kademesi Premier Lig nefes kesen bir şampiyonluk yarışına sahne oldu. Son haftalarda rakiplerinin puan kayıplarını değerlendiren Dinamo Moskova son maça lider girdi. Başkent ekibine bir puan yetiyordu.

Moskova ilk yarıyı 0-0’la kapattı. Krasnodar kendi evindeki maçın 52. dakikasında Jhon Cordoba ile öne geçti. Moskova 88. dakikada Sergey Parşivlyuk’un kırmızı kartıyla 10 kişi kaldı. Moskova maçı 1-0 mağlup tamamladı ve Krasnodar sıralamada averajla rakibinin önüne geçti. Fakat bu sonuç Krasnodar’a yetmedi. Zira aynı anlarda Zenit sahasında Rostov’la karşılaşıyordu. Rostov 54. dakikada Ronaldo’nun golüyle öne geçmesine rağmen Saint Petersburg ekibi pes etmedi. Gustavo Mantuan 65. dakikada penaltı golüyle skoru eşitledi, Artur Guimaraes 85. dakikada takımına galibiyeti getiren golü attı. Bu geri dönüşe Zenit’e şampiyonluğu getirdi. Moskova son haftada bir puan yeterli olmasına rağmen rakibine yenilip şampiyonluğu kaptırdı.

Bu mucizevi durum Süper Lig’deki yarışı hatırlattı. Fenerbahçe, şayet Galatasaray’a Konyaspor’a mağlup olur ve kendisi de sahasında İstanbulspor’u yenerse şampiyonluğunu ilan edecek. Üstelik sarı-lacivertliler geçen hafta rakibinin altı puan gerisindeydi ve Rams Park deplasmanına çıkmıştı. Burada kazanan Kanarya şansını son haftaya taşımıştı. Şimdi Galatasaray’a Konya’da bir puan dahi yetiyor, keza Konya’ya da kümede kalmak için bir puan yeterli. Rusya’daki senaryonun benzerinin Türkiye’de yaşanıp yaşanmayacağını bu akşam 19.00’daki maçlarla öğreneceğiz.

Adli kontrol şartıyla serbest kalan üç Fenerbahçelinin ifadesi ortaya çıktıAdli kontrol şartıyla serbest kalan üç Fenerbahçelinin ifadesi ortaya çıktı

Galatasaray seçiminde Dursun Özbek fark attıGalatasaray seçiminde Dursun Özbek fark attı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.