Rüya takıma Türkiye damgası… 12’de beş

CEV tarafından kadın ve erkek voleybolunda Şampiyonlar Ligi'nde sezonun takımları açıklandı. Kadınlarda Eda Erdem, Gabi ve Tijana Boskovic, erkeklerde ise Nimir Abdel-Aziz ile Matthew Anderson yılın altılısına girdi.

Spor 2 Mayıs 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Avrupa voleybolunda Türkiye'de oynayan beş isim yılın takımına seçildi.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV), Şampiyonlar Ligi’nde sezonun takımlarını açıkladı. Taraftar oylamalarıyla belirlenen seçimler sonucu kadın voleybolunda kadroya giren altı isimden üçü Türk takımlarından seçildi.

Oylamada Tijana Boskovic en iyi pasör çaprazı, Eda Erdem en iyi orta oyuncu ve Gabi Guimaraes en iyi smaçör olarak sezonun en iyi takımına girdi. En iyi pasör Joanna Wolosz, en iyi libero Monica De Gennaro seçildi. İki Imoco takımının ve aynı zamanda A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın koçu Daniele Santarelli ise sezonun en iyi antrenörü oldu. Takımı Imoco’yla finalde karşılaşacak olan Vero Volley Milano’nun smaçörü Raphaela Folie tamamladı.

Erkeklerde ise Halkbank’ın pasör çaprazı Nimir Abdel-Aziz en iyi çapraz, Ziraat Bankası oyuncusu Matthew Anderson en iyi smaçör olarak sezonun en iyi takımına seçildi. Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi’nde sezonun en iyi takımı şöyle:
En iyi pasör: Luciano de Cecco (Arjantin / Lube Cucine Civitanova)
En iyi pasör çaprazı: Nimir Abdel-Aziz (Hollanda / Halkbank)
En iyi smaçör: Alessandro Michieletto (İtalya / Trentino Itas), Matthew Anderson (ABD / Ziraat Bankkart)
En iyi libero: Jakub Popiwczak (Polonya / Jastrzebski Wegiel)
En iyi orta oyuncu: Graham Vigrass (Kanada / Guaguas Las Palmas), Norbert Huber (Polonya / Jastrzebski Wegiel)
En iyi antrenör: Marcelo Mendez (Arjantin / Jastrzebski Wegiel)

Panathinaikos ve Ergin Ataman isyanda... Başkandan hakemlere: Kıçınla mı izilyorsun?Panathinaikos ve Ergin Ataman isyanda… Başkandan hakemlere: Kıçınla mı izilyorsun?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.