Panathinaikos ve Ergin Ataman isyanda… Başkandan hakemlere: Kıçınla mı izilyorsun?

Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos, Maccabi Tel Avi serisinde 2-1 geriye düşerken maça hakem kararları damga vurdu. Resmi itiraz yapan Yunan takımının başkanı Dimitris Giannakopoulos hakemlere yüklendi.

Spor 1 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Josh Nebo’nun çizgiye bastığı pozisyon hakemler tarafından görülmedi.

EuroLeague Play-off üçüncü maçında Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Yunan ekibi Panathinaikos İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv‘e Belgrad’da 85-83 mağlup oldu ve seride 2-1 geriye düştü. Mücadeleye son dakikalarda yaşanan pozisyon damga vurdu.

Panathinaikos cephesi karşılaşmanın ardından maç sonucuna resmi olarak itiraz etti. İtirazın gerekçesi olarak da son bölümdeki iki pozisyon gösterildi. Yunan ekibinin birinci itiraz gerekçesi bitime 55 saniye kala yaşanan pozisyondu. Maçın hakemleri Maccabi’de Josh Nebo’nun açık şekilde çizgiye basmasına rağmen pozisyonu görmedi ve oyunu devam ettirdiler.

Dimitris Giannakopoulos sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Panathinaikos Başkanı Dimitris Giannakopoulos bu karara sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Giannakopoulos “Neyle bakıyorsun, kıçınla mı?” dedi.

Yunan ekibinin ikinci itirazıysa bitime 15 saniye kala yaşanan pozisyonaydı. Mathias Lessort, Lorenzo Brown’un turnikesini blokladı. Bu pozisyona hakemler ilk olarak Lessort’un bloğu top cama değdikten sonra yaptığını gerekçe göstererek sayı verdi. Pozisyon izlendikten sonra hakemler sayıyı iptal edip bloğun temiz olduğuna karar verdi ve oyun hava atışıyla devam etti. Panathinaikos yaptığı itirazda oyunun topun kendilerine verilmesi gerektiğini savundu.

Ergin Ataman'dan olay iddia: 'Siyonistlerin sana ne yapacağını göreceksin' dedilerErgin Ataman’dan olay iddia: ‘Siyonistlerin sana ne yapacağını göreceksin’ dediler

Ergin Ataman ceza yemişti

Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman Maccabi Tel Aviv’e 91-87 yenildikleri ilk maçın hakemlerine çok sert tepki göstermişti. Ergin Ataman “Hakemler hatalı maç yönetti. Hakemlerin çaldığı düdükleri herkes gördü. Belki Euroleague beni cezalandırır, cezalandırmasına da izin verir. Kazanmayı hak etmedik ancak birileri bize karşıydı. Bana göre tuhaf olan bazı noktalar vardı” demişti. EuroLeague yönetimi, Ataman’a hakem açıklamaları nedeniyle 35 bin euro para cezası vermişti. Yunan ekibinin kazandığı ikinci maçın ardından Panathinaikos soyunma odasına Maccabi tarafından giren bir kişi Ergin Ataman’a ‘İsrail’de görüşeceğiz, siyonistlerin sana neler yapacağını göreceğiz’ demişti.

Panathinaikos'a çifte şok... Önce Maccabi sonra Ergin Ataman!Panathinaikos’a çifte şok… Önce Maccabi sonra Ergin Ataman!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.