Panathinaikos’a çifte şok… Önce Maccabi sonra Ergin Ataman!

EuroLeague play-off'u sürpriz bir sonuçla başladı. Normal sezonu ikinci bitiren Ergin Ataman'ın Panathinaikos'u kendi sahasında Macabbi Tel Aviv'e 91-87 yenildi. Ataman maç sonrası son dörde kalamazlarsa Yunan ekibinden ayrılacağını söyledi.

Spor 23 Nisan 2024
Ergin Ataman, önde götürdüğü maçı son 10 dakikada kaybetti.

EuroLeague’de play-off iki karşılaşmaya başladı. Günün ilk maçında normal sezonu ikinci bitiren Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Panathinaikos, Atina’da play-in’den yedinci cıkan Maccabi Tel Aviv’i konuk etti. Karşılaşmadan bir gün önce Ataman, “Şu an seride her şey eşit. Maccabi çok iyi bir takım, kadrolarında kaliteli ve yetenekli oyuncular var. Özellikle hücumda çok etkililer, son iki yıldır aynı takımla yola devam ediyorlar ve topu çok iyi paylaşıyorlar. Onlara karşı kendi agresif basketbolumuzu oynamamız lazım. Ayrıca ribaundlara dikkat etmemiz, yardımlaşmayı unutmamamız ve hücumda ve savunmada her top için mücadele etmemiz gerekiyor” demişti.

Öğrencileri Ataman’ın dediklerini üç periyod boyunca uyguladı. Devreyi 50-42 önde kapayan Yunan temsilcisi son 10 dakikaya 70-63 önde girdi. Son periyod ise Ataman’ın istediği gibi geçmedi. Maccabi Tel Aviv bitime 50 saniye kala 87-87 eşitliği sağladı. Son anları daha iyi oynayan İsrail takımı karşılaşmadan 91-87 galip ayrıldı. Salonu hınca hınç dolduran Yunan taraftarlar maç sonunda büyük üzüntü yaşadı.

Panathinaikos’ta Ergin Ataman, takımın Final Four’a kalmaması halinde gelecek sezon Panathinaikos’ta olmayacağını açıkladı. Maçın ardından basın toplantısında konuşan Ataman, “Final Four’a kalacağız. Buradaki herkese söylüyorum. Final Four’a kalacağımızın sözünü veriyorum. Eğer kalamazsak gelecek sene burada olmayacağım” dedi. Panathinaikos – Maccabi Tel Aviv eşleşmesinin ikinci maçı 25 Nisan perşembe günü yine OAKA Arena’da oynanacak.

Real Madrid güç gösterisi yaptı

Günün ikinci maçında iki İspanyol takımı Real Madrid ile Baskonia karşılaştı. Normal sezonu birinci bitiren ve ev sahibi avantajı bulanan Madrid ekibi süprize izin vermeyerek karşılaşmadan 90-74 galip ayrıldı. Bu seride de ikinci karşılaşmanın tarihi 25 Nisan.

Basketbolun en güzel zamanı sonunda geldi: Play-off'lar!Basketbolun en güzel zamanı sonunda geldi: Play-off’lar!

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.