Samet Aybaba’dan oyunculara: Altıncı kez teknik direktör değiştirdiniz, helal olsun

Beşiktaş'ta sportif direktör Samet Aybaba, Fernando Santos'un ayrılığı sonrası oyuncuları tebrik ettiğini dile getirdi. Sarkastik bir tonda konuşan Aybaba "Altıncı kez teknik direktör değiştirdiniz, helal olsun" dediğini belirtti.

Spor 16 Nisan 2024
Samet Aybaba'dan takımın durumuyla alakalı açıklama.

Beşiktaş’ın kaotik sezonu hız kesmeden devam ediyor. Son olarak evinde Samsunspor’la 1-1 berabere kalan takımın galibiyet hasreti beş maça çıktı. Bu karşılaşmanın ardından Portekizli teknik direktör Fernando Santos’la yollar ayrıldı. Aralık ayının sonunda takımın başına gelen Santos’un da ömrü Beşiktaş’ta çok uzun olmadı.

Sezona Şenol Güneş’le başlayan ardından Burak Yılmaz’la devam eden siyah-beyazlılar Yılmaz’ın ayrılığı sonrası bir süre Serdar Topraktepe ile yoluna devam etmişti. Aralık sonu sürpriz bir şekilde Fernando Santos’la anlaşan Kara Kartal bir süreliğine işleri rayına oturtmuştu. Şubat ayını Süper Lig’de gol yemeden geçirdiler. Ancak mart ayı başındaki Galatasaray derbisiyle beraber işler tersine dönmeye başladı. Takım bu maçı 1-0 kaybetti. Bundan sonra amansız bir gol orucu ve galibiyet hasreti başladı. Beşiktaş her ne kadar Türkiye Kupası’na yoluna devam ediyor olsa da Süper Lig’de üçüncü sıradaki rakibi Trabzonspor’un puan kayıplarını değerlendiremiyor ve buradaki mücadeleden dahi uzak kalıyordu. Galibiyet hasretinin beş maça çıkması tuz biber oldu. “İstifayı düşünmüyorum” diyen Santos’la yollar ayrıldı.

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Fernando Santos'a veda ettiBeşiktaş Başkanı Hasan Arat, Fernando Santos’a veda etti

Yalçın’la görüşme yok

Sportif direktör Samet Aybaba kulüpteki durumu basın mensuplarına aktardı. Aybaba her şeyden önce Sergen Yalçın iddialarına yanıt vererek “Sergen Yalçın ile şu an için bir görüşme olmadı” dedi. Ardından oyuncularla görüştüğünü belirten sportif direktör “Dün oyuncuları tebrik ettim. ‘Altıncı kez teknik direktör değiştirdiniz. Helal olsun’ dedim” diye konuştu.

Transfer çalışmalarının sürdüğünü ve bir listelerinin olduğunu belirten Aybaba listedeki oyuncularla ilgili “Genç de var, tecrübeli de var, yaşça olgunluğa daha yakın oyuncular da var. İşimiz çok zor, elimizde kötü, çürümüş bir takım var. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın kadrosunu görüyorsunuz, aradaki farkı kapatmak hiç kolay değil. Bu öyle 3-5 günde olacak bir iş de değil. Elimizden geleni yapıyoruz, listemiz de buna göre şekilleniyor” dedi.

Beşiktaş, Samsunspor'a puan verdi... Santos gitti, Serdar Topraktepe geldiBeşiktaş, Samsunspor’a puan verdi… Santos gitti, Serdar Topraktepe geldi

İki oyuncu hakkında sakatlık açıklaması

Beşiktaş’tan kaleci Mert Günok ve genç yıldız Semih Kılıçsoy’la alakalı açıklama geldi. İki futbolcunun sakatlıklarıyla ilgili “Futbol A Takımımızın 13 Nisan Cumartesi günü Yılport Samsunspor ile oynadığı mücadelede sağ ayak sırtına aldığı krampon darbesi sonrası ayağında cilt kesisi ve künt travmaya bağlı ezilme yaralanması oluşan Mert Günok ile uyluk üst iç kısmında ağrı hisseden futbolcumuz Semih Kılıçsoy’un yapılan MR görüntülemesinde uyluk üst adale grubunda (İliopsoas ve Obturatör eksternus) gerilme ve ödem saptanmıştır. Futbolcularımızın tedavisine sağlık ekibimiz tarafından başlanmıştır” bilgisi verildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.