Erken gelen final: Son iki şampiyon karşı karşıya, Real Madrid-Manchester City

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. Son iki sezonun şampiyonu Real Madrid ve Manchester City bu turda rakip oldular.

Spor 15 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
İşte Şampiyonlar Ligi'nde son sekiz eşleşmeleri.

Şampiyonlar Ligi’nde heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Bu sezonun son sekizlisi belki de son yılların en kuvvetli son sekiz takımı. Son şampiyon Manchester City’nin yanı sıra Premier Lig lideri Arsenal, İspanyol devleri Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Almanya’nın demirbaşları Borussia Dortmund ve Bayern Münih, son olarak da Fransız devi PSG çeyrek finalde yer alacaklar.

İşte bu kuvvetli sekiz takımın eşleşmeleri Nyon’da yapılan kura çekimi sonucu belli oldu. Gelecek sezon formatı değişecek Şampiyonlar Ligi’nde şu anki sistemin son kura çekimi yapıldı. Çeyrek final eşleşmelerinin yanı sıra kazananların çıkacağı yarı final eşleşmeleri de belli oldu. Kura çekiminde Chelsea’yle özdeşleşen Şampiyonlar Ligi’nin unutulmaz isimlerden John Obi Mikel yer aldı.

Haziran ayı başında Londra’daki Wembley Stadyumu’nda oynanacak final maçında yer almak isteyen birbirinden güçlü sekiz ekibin eşleşmesi şu şekilde:

Arsenal-Bayern Münih

Atletico Madrid-Borussia Dortmund

Real Madrid-Manchester City

PSG-Barcelona

Eşleşmede ismi sol tarafta yazan takımlar ilk maçları evinde oynayacaklar. Yarı finalde Atletico-Borussia eşleşmesinin galibiyle PSG-Barcelona eşleşmesinin galibi eşleşecek. Bu eşleşmede ilk maçın ev sahibi Atletico-Borussia eşleşmesinin galibi olacak. Diğer yarı finalde Arsenal-Bayern eşleşmesinin galibi Real Madrid-Manchester City eşleşmesinin galibiyle eşleşecek. Bu eşleşmede ilk maçın ev sahibi Arsenal-Bayern eşleşmesinin galibi olacak. Çeyrek final maçları 9-10 Nisan ve 16-17 Nisan tarihlerinde oynanacak.

Belçika basınından Fenerbahçe-Union SG yorumu: Unutulmaz bir zaferBelçika basınından Fenerbahçe-Union SG yorumu: Unutulmaz bir zafer

Son iki turnuvanın şampiyonu Real Madrid ve Manchester City böylece erken bir şekilde eşleşmiş oldu. Carlo Ancelotti yönetimindeki Real Madrid 2022 yılında yarı finalde Manchester City’yi mucizevi bir geri dönüş sonrası elemiş, ardından finalde Liverpool’u geçerek şampiyon olmuştu. Pep Guardiola’nın Manchester City’si kadrosuna Erling Haaland’ı katarak güçlenmiş ve geçen sezon kazanmadık kupa bırakmamış, bu kupalardan biri de Şampiyonlar Ligi olmuştu. City yolda Real Madrid’i bu kez daha baskın bir oyunla geride bırakmayı başarmıştı. City, 1-1’in rövanşında 4-0 yendiği rakibini saf dışı bırakmıştı.

Çeyrek finalde ilk maçlar 9-10 Nisan, rövanşlar ise 16-17 Nisan’da oynanacak. Yarı finallerin 30 Nisan-1 Mayıs ve 7-8 Mayıs’ta oynanacağı “Devler Ligi”nde final maçı, 1 Haziran’da Londra’daki Wembley Stadı’nda yapılacak.

Arsenal için intikam fırsatı

Arsenal ve Bayern Münih bundan yedi sene önce eşleşmişler. O eşleşme Bayern’in farklı galibiyetleriyle tarihe geçmişti. Alman ekibi en güçlü olduğu zamanlardan birinde rakibini 5-1’lik iki maç sonunda toplam 10-2’lik skorla elemişti. Bu eşleşme sonrası çeyrek finale giden Bayern mutlu sona uzanamasa da görkemli bir hikaye yazmıştı. Arsenal altı sene sonra döndüğü Şampiyonlar Ligi’nde yeni bir hikaye yazmak isterken rakibinden intikam almak isteyecek. Almanya Bundesliga’da lider Bayer Leverkusen’in 10 puan gerisinde kalan ve Almanya Kupası’nda üçüncü lig ekibi Saarbrücken’e yenilen Bayern için tek gerçekçi kupa hedefi Şampiyonlar Ligi olarak görünüyor.

İki Barçalı karşı karşıya

Son sekiz takım arasında yolu Barcelona’dan geçen teknik direktörler dikkat çekiyor. Bunlardan ikisi PSG’nin başındaki Luis Enrique ve Barcelona’nın başındaki Xavi. İki teknik direktör kozlarını paylaşacaklar ve takımlarını yarı finale taşımaya çalışacaklar. İki kulüp zamanında Neymar’ın transferi konusunda karşı karşıya gelmişler, PSG, Barça’nın koyduğu 220 milyon euro’luk serbest kalma maddesini karşılayarak futbol tarihinin en pahalı transferine imza atmıştı. Barcelona ile yeni sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlayamayan Leo Messi de PSG’ye transfer olmuştu.

Arsenal'a turu penaltılarda Raya getirdiArsenal’a turu penaltılarda Raya getirdi

UEFA Avrupa Ligi’nde İtalyanlar birbirine rakip

Çeyrek final eşleşmeleri belli olan bir diğer organizasyon UEFA Avrupa Ligi’ydi. Birbirinden güçlü takımların yer aldığı UEFA Avrupa Ligi’nde eşleşmeler şu şekilde:

Milan-Roma

Liverpool-Atalanta

Leverkusen-West Ham

Benfica-Marsilya

Bu eşleşmelerde ilk maçın ev sahibi eşleşmenin sol tarafındaki ekip olacak. Benfica-Marsilya eşleşmesinin galibi Liverpool-Atalanta eşleşmesinin galibiyle eşleşecek, bu yarı final eşleşmesinde ilk maçın ev sahibi Benfica-Marsilya eşleşmesinin galibi olacak. Milan-Roma eşleşmesinin galibi de Leverkusen-West Ham eşleşmesinin galibiyle eşleşecek. Bu eşleşmedeki ilk maçın ev sahibi de Milan-Roma eşleşmesinin galibi olacak. Çeyrek final maçları 11-18 Nisan tarihlerinde oynanacak.

Çeyrek finalde ilk maçlar 11 Nisan, rövanşlar ise 18 Nisan’da oynanacak. Yarı finallerin 2 Mayıs ve 9 Mayıs’ta oynanacağı Avrupa Ligi’nde final maçı, 22 Haziran’da İrlanda’daki Dublin Arena’da yapılacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.