Şampiyonun ertesi gün notları: Atışmalar, ağır göndermeler, Avrupa’dan övgüler

Galatasaray şampiyonluğunu ilan etti. Mauro Icardi'nin Ali Koç yazılı formasından kulüp hesabında Mert Hakan Yandaş'a küfredildiği iddiasına, Avrupa basınının Cim Bom'un başarısını yazmasından astrolog Meral Güven'in küfürlerine yaşananlar...

Spor 27 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Gol kralı olan Icardi, Florya'daki kutlamalara üstünde Ali Koç yazan formayla katıldı.

Süper Lig’in 2023-2024 sezonunda mutlu sona Galatasaray ulaştı. Sarı kırmızılılar Tümosan Konyaspor’u deplasmanda Mauro Icardi’nin iki ve Berkan Kutlu’nun golleriyle 3-1 yendi. Galatasaray 102 puanla şampiyonluğa ulaşarak Süper Lig’de en yüksek puanla şampiyon oldu. Fenerbahçe ise İstanbulspor’u 6-0 yenmesine rağmen 99 puanla ikinci sırada kaldı.

Konya’dan şampiyon dönen Galatasaray’ı Florya’da binlerce taraftar karışladı. Burada öne çıkan isim Süper Lig’de gol krallığına ulaşan Mauro Icardi oldu. Arjantinli futbolcu kutlamaya Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un adının yazılı olduğu formayı çıktı. Mauro Icardi’nin Fenerbahçe’ye yönelik tezahüratı da dikkat çekti. Icardi çalan bir şarkı sonrası kalabalıkla beraber ‘Fener ağlama’ diye bağırdı.

Galatasaray’ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşım tartışma yarattı.

Gecenin bir başka olayı Galatasaray ve Fenerbahçe sosyal medyasından yapılan atışmalardı. Sarı kırmızıların şampiyonluk paylaşımındaki gizli mesajda Fenerbahçeli Mert Hakan Yandaş’a küfredildiği iddia edildi. Fenerbahçe’nin geçen hafta Galatasaray’ı yendikten sonra attığı “Bilmem kaç maçtır evinde yenilmiyor” tweet’ini alıntılayan sarı-kırmızılılar “Bilmem kaç maçtır şampiyon olamıyor” yazısının ardından rastgele gülme attı. Ancak dikkatli bakıldığı zaman random harflerin içinde “K,O,Ç,M,H,Y” harflerinin yer alması dikkati çekti. Kısaltmayı gören taraftarlar tweet’teki mesajın “Katıksız O… Ç… Mert Hakan Yandaş” olduğunu öne sürerken kimileri de Ali Koç’un Koç’u olabileceğini iddia etti. Sarı-kırmızıların attığı bu tweet sosyal medyadaki futbolseverlerin tepkisiyle karşılaştı.

Galatasaray’ın kutlama programı

Galatasaray’ın bugün yapacağı kutlama programının ayrıntıları da belli oldu.  Rams Park’ın kapıları 17.30’da açılacak. DJ Sut Ateşdağlı,  Emircan İğrek, Uzi, Zara, Enis, Yusuf Özer gibi isimler sahne alacak.

Meral Güven sosyal medya hesabından canlı yayında çok ağır küfürler etti.

Meral Güven’den ağza alınmayacak küfürler… Soruşturma başlatıldı

Süper Lig’in son iki haftasında en çok konuşulan isimlerden biri astrolog Meral Güven olmuştu. Fenerbahçe’nin mucizevi şekilde şampiyon olacağını iddia eden Meral Güven hem sarı lacivertlilerin, hem sarı kırmızılı taraftarların hedefindeydi. Meral Güven Galatasaray’ın şampiyon olmasından sonra sosyal medya hesabından Fenerbahçe taraftarını intikam içgüdüsüyle manipüle ettiğini açıkladı. Galatasaray’a da sıranın geleceğini iddia eden Güven özetle şunları yazdı: “Yüce Mevlama şükürler olsun ki hevesinizi kursağınızda bıraktı. Geçen yıl ölmüş çocuğuma küfür edip beni tehdit ediyordunuz ve adamın böyle işte hevesini kursağında bırakırlar. Oh canıma değsin, beter olun. Allah’a ortak koşmak neymiş gördünüz mü. Oh Rabbim, sana şükürler olsun, dualarımı kabul ettin ya, Rabbim çok şükür. Beni Allah gibi gördünüz ya, alın bakalım sonucu. Beter olun, öyle küfür edilmez, böyle hevesinizi kursağınızda bırakırlar. Rabbime âmin ölmüş çocuğuma edilen küfürlerin hesabını çok şükür sordu. Sıra mutlaka Galatasaray tarafına da gelecek. Hadi bakalım. Beni peygamber ilan etmeye çalıştınız. Siz kimsiniz, bana bir halt edeceğinizi söylediniz. Bir futbol topu için Allah’ından vazgeçenler dinsizdir. Diliyorum ki, bunu yapmaya devam eden herkes, dilerim Allah’tan helak olsun.”

Bu mesajından sonra sosyal medya hesabından canlı yayın açan Meral Güven iki takım taraftarları aleyhine çok ağır hakaretler savurdu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Meral Güven hakkında soruşturma başlattı. Savcılık tarafından yapılan açıklamada, “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından, sosyal medya hesapları üzerinden çok kez paylaşılan ve Astrolog Meral Güven’in yapmış olduğu belirtilen, canlı video kaydında sarf edilen sözler ile ilgili olarak TCK’nın 216. maddesi kapsamında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan dolayı re’sen soruşturma başlatılmıştır” denildi. Günün ilerleyen saatlerinde Meral Güven, gözaltına alındı. Şahsın ayrıca insan yaralama dahil birçok sabıkasının olduğu tespit edildi.

Avrupa basınında Cim Bom’un 102 puanla ligi bitirmesine vurgu yapıldı.

Avrupa basını Galatasaray’ın şampiyonluğunu böyle gördü

Galatasaray’ın üst üste ikinci şampiyonluğunu kazanması Avrupa basınında da geniş yer aldı. Öne çıkan haberler şöyle…

Bild: Türkiye rekoru kıran Galatasaray 24. şampiyonluğunu kutluyor. Galatasaray, son hafta küme düşme adayı Konyaspor’u 3-1 mağlup etti ve şampiyonuğu elde etti. ‘Boğaz’ın Aslanları’ son 32 yılda 16. kez lig şampiyonluğunu kazandı.

AS: Aslanlar 24. şampiyonluğuna ulaşarak Türkiye’nin en başarılı takımı olarak varlığını pekiştiriyor. Galatasaray rakip sahasında Konyaspor’u sezonun en golcü oyuncusu Mauro Icardi ve Berkan Kutlu’nun iki golüyle 3-1 kazanarak takımı 102 puana taşıdı. Okan Buruk’un takımı Türk futbol tarihinin puan rekorunu kırdı.

Kicker: Mükemmelliklerle dolu bir sezonda Galatasaray yeniden şampiyon oldu ve 100 puan sınırını aştı.

Marca: Icardi Galatasaray’a 24’üncü Türkiye Ligi şampiyonluğunu yaşattı. Mauro Icardi’nin iki golü Galatasaray’ın Konyaspor’u 3-1 yenerek üst üste ikinci kez Türkiye Ligi şampiyonluğunu elde etmesini sağladı.

A Bola: Sergio Oliveira’nın Galatasaray’ı üst üste ikinci kez Türkiye şampiyonu oldu. Son hafta Galatasaray’a beraberlik yetiyordu ancak yine de 3-1 kazanarak ligde 102 puana ulaştılar. Birinciyle ikinciyi ayıran sadece üç puan var, ama ikinci ile üçüncü Trabzonspor arasında 32 puan bulunuyor.

100'ü geçen Galatasaray Süper Lig'de 24. kez şampiyon!100’ü geçen Galatasaray Süper Lig’de 24. kez şampiyon!

ESPN: Galatasaray, Konyaspor’u 3-1 yenerek 24. Türkiye şampiyonluğunu elde etti ve sezonu, on yıldır ligi kazanamayan ezeli rakipleri Fenerbahçe’nin üç puan üstünde tamamladı. Galatasaray saha içi ve saha dışı tartışmalar ve şiddetle gölgelenen bir sezonun ardından üst üste ikinci kez zafere ulaştı.

Tuttomercato: Galatasaray üst üste ikinci sezon Türkiye şampiyonu oldu. Okan Buruk’un takımı, Süper Lig’in son maçında Konyaspor’u yenerek 100 puan sınırını aştı: 102 puanla, Fenerbahçe’den 3 puan fazla kazandı.

Spot Mediaset: Icardi’nin Galatasaray’ı Türkiye şampiyonu: Fenerbahçe teslim oldu.

Tutto Napoli: Mertens Türkiye şampiyonu! Galatasaray’ın zaferi: Üst üste ikinci şampiyonluk

Calcio News24: Türkiye’nin şampiyonu Galatasaray! Fenerbahçe’ye 99 puan yetmedi.

Stuttgarter Zeitung: Galatasaray pazar günü 24. kez Türkiye futbol şampiyonu oldu. Kulüp, son hafta Konyaspor’u 3-1 yenerek şampiyonluğu garantiledi. Yüzlerce taraftar kutlama için Stuttgart’taki Schlossplatz Meydanı’nda toplandı.

Mundo Deportivo: : Galatasaray Icardi’nin dublesiyle şampiyon oldu. Arjantinli golcünün iki golü takımına 24. Türkiye Ligi şampiyonluğunu yaşattı ve Fenerbahçe’yi zafersiz bıraktı.

Aşkların en güzeli…Aşkların en güzeli…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.