Şampiyonun ‘GALA’ gecesi

Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray zaferini kutladı. Kulübün kurulduğu Galatasaray Lisesi'nde başlayan kutlamalar RAMS Park'ta düzenlenen konser ve sahne şovlarıyla sürdü. Cim-bom gecenin sonunda havaya iki kupa birden kaldırdı.

Spor 27 Mayıs 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Galatasaray'da şampiyonluk coşkusu stadyumda düzenlenen kutlamada yaşandı.

Süper Lig’de sezonu şampiyon noktalayıp üst üste ikinci zaferine uzanan Galatasaray’da şampiyonluk kutlamaları her şeyin doğduğu Galatasaray Lisesi’nde başladı. Kulübün kurulduğu Mekteb-i Sultani’nin futbol sahası olan Grand Cour’da anı fotoğrafı çektiren Galatasaray’ın şampiyon kadrosu devamında lisenin ön avlusunda meşaleler yakarak zafer marşları söyledi.

Liseden stadyuma doğru üstü açık otobüsle yapılacak geçit töreni için okulun bahçesinde ayrılan kafile İstiklal Caddesi’ni dolduran binlerce Galatasaraylının arasında geçerek kendilerini bekleyen otobüse geçti.

Bu esnada kalabalığın ilgisini en çok çeken ismin Dries Mertens’in oğlu Ciro Mertens olması dikkat çekti.

Ciro taraftarları selamlıyor.

Otobüsün hareketlenmesi sonrası kafile Tarlabaşı Bulvarı üzerinden Taksim, Osmanbey, Şişli, Mecidiyeköy ve Büyükdere Caddesi güzergahından geçerek RAMS Park’a ulaşmaya çalıştı. Yolculuk sırasında yolu kapatan, otobüsün yanından otomobil ve motosikletlerle bayrak sallayarak geçen ve yaya olarak futbolcuları selamlayan on binlerce Galatasaraylı taraftar İstanbul’un dört bir yanını sarı-kırmızı renge boyadı.

Eski stadyum selamlandı

Ardından çok sayıda Galatasaray taraftarının arasından geçen takım otobüsü Şişli’yi geride bırakıp eski Ali Sami Yen Stadı’nın olduğu Mecidiyeköy’e giriş yaptı. Viyadüğün altından geçen otobüsü binlerce motosikleti taraftar takip etti. Galatasaray takımı böylelikle kurulduğu Galatasaray Lisesi’nden başlayan yolculuğunda Avrupa Fatihi’ne dönüştüğü Ali Sami Yen Stadı’nı da ziyaret ettikten sonra yeni zaferlere imza attığı RAMS Park’a doğru süren yolculuğuna devam etti.

Galatasaray otobüsü yoldayken kutlamaların merkezinde de trafik ve taraftar yoğunluğu yaşandı.

Kafile RAMS Park’a vardı

Saatler 19:30’u gösterdiğinde takımı taşıyan otobüs tıpkı şampiyonluk yolculuğunda olduğu gibi uzun ve zorlu bir yoldan taraftarlarıyla birlikte geçerek RAMS Park’a ulaştı.

Açılışı Emir Can İğrek yaptı

Galatasaray kafilesinin stadyuma girişinin ardından kutlamalar Emir Can İğrek’in sahne almasıyla başladı. 7 numaralı Okan Buruk formasıyla sahne alan Emir Can İğrek şarkısını söyledikten sonra kutlamaların ilk üçlüsünü de çektirdi. ‘Kor’la başlayan konser sezon başında Zaha transferi sonrası gündeme gelen ‘Ali Cabbar’ şarkısıyla sürdü. Devamında meşale yakıp ‘Nevizade Geceleri’ marşını söyleyerek tribünleri gezen İğrek, ‘Akşamcı’ adlı şarkısıyla performansını noktaladı.

Uzi ve Zara şarkılarını seslendirdi

Emir Can İğrek’in ardından Galatasaray’ın şampiyonluğuna özel şarkısını söylemek için sahneye gelen Uzi, ‘Makina’, ‘Umrumda değil’, ‘Paparazzi’ ve ‘Unuttum’ şarkılarının ardından bir kez daha ‘Şampiyon’ şarkısını söyleyerek mini konserini tamamladı.

Uzi’den sonra sahne alan Zara tribünlerle birlikte ‘Çocukluk aşkımsın’ marşını seslendirdi. Sanatçı tribünlere üçlü çektirmesinin ardından Okan Buruk ve futbolculara teşekkür ederek sahneden ayrıldı.

Edis’in sahne performansı stadyumu coşturdu

Ali Sami Yen’de hava yavaş yavaş kararmaya başlamışken sahneye Edis çıktı.

‘Arıyorum’la açılışı yapan Edis’e sahnedeki dans ekibi de eşlik etti. Sanatçı konserine ‘Benim ol’ ve ‘Çok Çok’ şarkılarıyla devam etti. O esnada kararan havanın da etkisiyle RAMS Park’ta ışık gösterileri de başladı. Edis’in konseri ve ekibinin dans performansı dolu tribünleri coşturdu.

Edis konserinin ardından sahneye perküsyon sanatçısı Yusuf Özer çıktı. Özer ve ekibi taraftarların stadyuma yıllardır duymaya alışık olduğu ezgileri canlı şekilde icra etti. Performans sırasında tribünlerde atkılar açıldı, meşaleler yakıldı. Sergio Oliveira önderliğinde son iki yılda kazanılan şampiyonlukların sembol şarkısı ‘Freed From Desire’ın Özer tarafından çalındığı anda stadyumda coşku gecenin en üst seviyesine çıktı.

Kadın Futbol Takımı şampiyonluk kupasını aldı

Ardından sahneye Galatasaray Kadın Futbol Takımı’nın kazandığı Süper Lig şampiyonluk kupası geldi. Kupa töreninde madalyaları takdim etmesi için Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de sahneye davet edildi. Galatasaray marşıyla kürsüye ilerleyen Dursun Özbek tribünlerden büyük alkış aldı. Başkan Özbek’in ardından Galatasaray’ın şampiyon kadın futbolcuları tek tek isimleri okunarak sahneye çağrıldı.

Kupayı kaldıran futbolcular tribünlerin çağrısına uyup kale arkasına gitti. RAMS Park’ta taraftarıyla bütünleşen Galatasaray’ın şampiyon kadın futbol takımı oyuncuları üçlü çektirdi ve devamında şampiyonluk kupalarıyla tribünleri dolaştı.

‘Yıldızların Altında’ şarkısının çalmasıyla stadyumda başlayan ışık gösterisine tribünler de telefon flaşlarıyla katıldı ve RAMS Park’ta Galatasaray Kadın Futbol Takımı’nın şampiyonluğu büyük bir coşkuyla kutlandı.

Stadyum semalarında drone gösterisi

Stadyumun üzerine dronelarla ‘Tek büyük Galatasaray’ yazıldı.

Galatasaray şampiyonluk kutlamalarını yeryüzünden gökyüzüne taşıdı. RAMS Park’ın hemen üzerinde düzenlenen drone gösterisinde sarı-kırmızılıların şampiyonluğunu simgeleyen yazılar ve semboller yazılıp çizildi. Bu esnada DJ Suat Ateşdağlı’nın bu esnada çaldığı şarkılar ve marşlarla Galatasaraylı taraftarlar coştukça coştu.

Tribünleri dolduran 52.430 Galatasaray taraftarı stadyumun üzerindeki drone gösterisini izledikten sonra çatı ’24’ ve ‘İyiler Sonunda Mutlaka Kazanır’ yazılı dev bayrakla kapatıldı.

Fatih Terim’den tebrik mesajı

Işık gösterisi sürerken Fatih Terim’den şampiyonluk mesajı geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden mesaj paylaşan Terim, “Sizleri tüm sezon gururla izledim. Hepinizin alnından öpüyorum. 24. Şampiyonluk tüm camiamıza hayırlı olsun” dedi. Galatasaray resmi hesabından ise Terim’e “Teşekkürler İmparator” şeklinde yanıt verdi.

Kupalar sahneye geldi

Konserler, ışık gösterileri ve drone şovunun ardından ‘Seninle bir dakika’ şarkısı eşliğinde Süper Kupa ve ‘Haydi Bastır Galatasaray’ marşıyla birlikte Süper Lig kupası sahneye geldi. Devamında Florya’da emek veren aşçısından şoförüne, malzemecisinden medya ekibine tüm staff kürsüye davet edildi.

Devamında teknik ekip tek tek sahneye çağrıldı. Yardımcı antrenörlerden İrfan Saraloğlu, Ismael Garcia Gomez ve Fadıl Koşutan’la birlikte atletizm ve analiz ekibi çalışanları kürsüye şampiyonluk için özel hazırlanmış tişörtleriyle çıktı.

Açılış Okan Buruk’tan

Teknik ekibin ardından sahneye Okan Buruk geldi. Şampiyon teknik adam oğlu Ali Yiğit’le sahneye geldiği sırada ‘Şampiyon Cimbombom’um’ marşı çalındı. Buruk’un tribünlere üçlü çektirmesinin ardından Ayhan Akman ve Yener İnce de sahneye geldi.

Büyükekşi ıslıklandı

Kupayı vermek için Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Yusuf Günay sahneye geldi. Büyükekşi kürsüye yürürken tribünler ıslıkla protesto etti.

Erden Timur’a büyük destek

Galatasaray yöneticilerinden Metin Öztürk, Niyazi Yelkencioğlu ve Mehmet Cibara kürsüye geldi. Erden Timur’un ismi anons edildiği anda tribünlerden büyük bir ses yükseldi. Elinde geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Metin Çekiçler’in fotoğrafını taşıdığı görüldü. Tribünlerden Erden Timur lehine tezahüratlar yapılırken Dursun Özbek de kürsüye geldi.

Sıra futbolculara geldi

Teknik heyet ve yönetimin ardından kürsü sırası futbolculara geldi. Önce genç oyuncular davet edildi. Sırasıyla Gökdeniz Gürpüz, Jankat Yılmaz, Baran Demiroğlu, Ali Yeşilyurt, Ali Turap Bülbül, Hamza Yiğit Akman, Efe Akman sahneye geldi.Ardından A takım oyuncuları forma numaralarına göre sahneye gelmeye başladı. Eyüp Aydın, Müslüm Gürses şarkısıyla, Davinson Sanchez ise oğlu Salvador’la kürsüye yürüdü.

Dayı kendi müziğiyle geldi

Galatasaray taraftarının geldiği ilk gün ‘Dayı’ lakabını taktığı Kerem Demirbay sahneye Ezel dizisinin müziğiyle geldi.

Dries ve Ciro Mertens sahneye geldi

10 Numaralı formasıyla Dries Mertens sahneye davet edildi ancak ilgiyi Dries’ten çok oğlu Ciro çekti. Tribünlerin Ciro lehine tezahüratı sonrası anonsör tarafından Ciro’ya özel anons yapıldı. Kale arkasında açılan Ciro pankartı sonrası 2 yaşındaki genç Galatasaraylı tribünlere üçlü de çektirdi.

14 Numaralı formasıyla ismi söylenen Zaha sahneye çocuklarıyla gelirken devamında kürsüye yürüyen Derrick Köhn transfer açıklanma videosunda da yer alan kendi şarkısıyla sahneye geldi.

Berkan Kutlu: Yansın İstanbul

Şampiyonluğun son düzlüğünde attığı iki golle yıldızlaşan Berkan Kutlu sahneye Sezen Aksu’dan Yansın İstanbul şarkısıyla geldi. Hırsını kürsüde de gösteren Berkan tribünlere göğsündeki armayı gösterdi.

Berkan’ın ardından adı anons edilen Günay Güvenç kızlarıyla kürsüye yürüdü, müzik tercihini ise ‘Sen var ya sen’ adlı Galatasaray marşından yana kullandı.

Tete’nin tercihi Queen klasiği

Galatasaray’ın Brezilyalısı Tete sahneye çıkış müziğinde klasikten şaşmadı. Queen’den We Are The Champions’tan yana tercihini kullanan Tete Shakthar’ın ardından Galatasaray formasıyla da zafere uzanmış oldu.

Ziyech’ten Filistin’e destek

Galatasaray’ın faslı yıldızı Hakim Ziyech boynunda Filistin bayrağıyla sahneye yürüdü. Bu esnada tribünler Ziyech’in adını haykırdı. Ziyech’in ardından sıra Kaan Ayhan’a geldi. Galatasaray’ın jokeri Yüksek Sadakat’ten Haydi Gel İçelim’le sahneye gelirken tribünler şarkıya eşlik etti.

Nelsson bilerek şarkı istemedi

Galatasaray’ın kuzeyli savunmacısı Nelsson kendi isteği üzerine müziksiz şekilde sahneye çıktı. Adının haykırılmasını isteyen Nelsson’a tribünler istediğini verdi ve Danimarkalının ismi uzun süre boyunca taraftarlar tarafından söylendi.

Oliveira ve Freed From Desire

Galatasaray’da şampiyonluk kutlamalarının odak noktası Sergio Oliveira yine ortamı hareketlendirdi. Geçen seneden beri süren Freed From Desire geleneğini sürdüren Oliveira’ya sahnedeki arkadaşları katıldı ve RAMS Park’ta parti ortamı yaşandı.

Torreira Dursun Özbek’i dansa kaldırdı

Ardından sahneye gelen Lucas Torreira sahneye çıktıktan sonra Başkan Dursun Özbek’in elinden tutarak dans etti, ardından da Erden Timur ve Okan Buruk’la omuz omuza dansını sürdürdü.

Torreira’nın ardından sahneye gelen Abdülkerim Bardakcı sahneye kızıyla geldi. Rastalı saçlarıyla dikkat çeken milli stoperin müzik tercihi ‘Çocukluk aşkımsın’ oldu. Taraftarların çağrısına kulak veren Abdülkerim tribüne gidip üçlü de çektirdi.

Okan Buruk’un jokeri Barış Alper Yılmaz ise memleketi Rize’nin yerel ezgilerinden bir Karadeniz türküsüyle sahneye çıkmayı tercih etti. Barış’tan sonra sahneye çıkan Ndombele’yi takım arkadaşları büyük coşkuyla karşıladı.

Serge Aurier’nin Team Paiya’dan ‘Fimbu’ şarkısıyla kürsüye geldiği esnada yaptığı dans sahnedeki takım arkadaşlarını da coşturdu.

Galatasaray’ın bir diğer Brezilyalısı Vinicius da şarkı tercihini tıpkı Tete gibi ‘We are the Champions’tan yana kullandı.

Sıra kaptanlara geldi

Galatasaray’da tüm futbolcuların sahneye davet edilmesinin ardından sıra kaptanlara geldi. Kerem Aktürkoğlu sahneye Barış Manço’dan ‘Dönence’yle geldi. Kerem’in koluna taktığı Kufiyye’yle Filistin’e destek vermesi dikkat çekti. Tribünler tarafından çağrılan milli futbolcu üçlü çektirdi.

Icardi’den pelerinli ve ‘Dzeko’lu giriş

Galatasaray’ın rockstarı Mauro Icardi koridordan üzerinde ‘Derin Galatasaray’ peleriniyle çıktı. Ardından Fenerbahçeli Dzeko’nun gol müziği olarak kullanılan ‘Beni sev’ çaldı, devamında ufak bir ses oyunuyla Icardi’nin şarkısı ‘Aşkın olayım’ çalmaya başlayınca RAMS Park’ta desibelin düzeyi arşa çıktı. Tribünlere üçlü çektiren Icardi’ye tüm takım arkadaşları eşlik etti.

Muslera’dan yedi vurgusu

Son olarak sıra kaptan Fernando Muslera’ya geldi. ‘Seven Nation Army’ eşliğinde sahneye gelen Muslera tribünlere elleriyle yedi işareti yaparak kazandığı yedinci lig şampiyonluğunu yeniden hatırlattı. Başkan Dursun Özbek’e sarılan Muslera tribünlere yönelip üçlü çektirdi. Uruguaylı yıldıza tüm takım arkadaşları eşlik etti.

Cim-bom’dan çifte kupalı kutlama

Tüm futbolcuların sahneye gelmesinin ardından sıra kupayı kaldırmaya geldi. Galatasaray’da kazanılan Süper Kupa’yı ikinci ve üçüncü kaptanlar Kerem Aktürkoğlu’yla Mauro Icardi, Süper Lig şampiyonluk kupasını ise Fernando Muslera kaldırdı.

Icardi’nin ‘Fener Ağlama’ performansı sürdü

Geçen seneki şampiyonluk kutlamasında ‘Fener Ağlama’ marşını söyleyen Mauro Icardi bu sene de aynı marşı seslendirdi. Mauro Icardi’nin eline mikrofon alıp marşa eşlik ettiği anlarda tribünlerden Arjantinli golcüye sevgi gösterileri yoğunlaştı.

Kupanın kaldırılmasının ardından Yerine Sevemem, Fener Ağlama ve Simge’den ‘Öpücem’ şarkılarının çalınmasını sonrası futbolcular ve aileleri anı fotoğrafları çektirdi. Galatasaray’ın şampiyonluk gecesinin sonunda tribünlerden sahaya inen taraftarlar oldu. Yaşanan bu kalabalık ve kargaşanın ardından futbolcular güvenlik eşliğinde koridorun yolunu tuttu. Sarı-kırmızılılar için bu güzel gece bu şekilde sona erdi.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.