Samsunspor ateş hattından evinde çıktı

Süper Lig'de 25. haftanın kapanış gününde Samsunspor Antalyaspor'u Marius Mouandilmadji ve Arbnor Muja'nın golleriyle 2-0 yenerek düşme hattından çıktı.

Spor 13 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Samsunspor'dan kritik üç puan.

Süper Lig’deki son iki maçından galibiyet alamayan Sergen Yalçın’ın Antalyaspor’u, küme düşme hattından çıkmaya çalışan Samsunspor’la karşı karşıya geldi. Samsun’daki maça etkili başlayan konuk ekip 10. dakikada Adam Buksa’yla gole yaklaştı ancak Okan Kocuk kurtardı. 12. dakikada bu kez Samsun Holse’yle rakip kaleyi yokladı fakat meşin yuvarlak ağlarla buluşmadı.

22. dakikada Antalya atağında Van De Streek’in ara pasında ceza sahası dışında topla buluşan Buksa, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Hakem Atilla Karaoğlan önce orta noktayı gösterdi, ardından VAR’ın uyarısı ile golü ofsayt olduğu gerekçesiyle iptal etti.

Beşiktaş üçüncülüğü sessiz gecede bıraktıBeşiktaş üçüncülüğü sessiz gecede bıraktı

İlk yarısı 0-0 biten maçın ikinci devresine Samsun daha atak başladı. 56. dakikada Ntcham rakip kaleyi yoklayıp sonuç alamadı. Ancak 60. dakikada  Holse’nin pasında Moundilmadji ceza sahası içine girer girmez ayağının ucu ile topa dokundu ve kaleci Leite’yi mağlup ederek takımını 1-0 öne geçirdi. 65’te bu kez Holse’nin şutunda top Leite’den sekti, yavaş yavaş kaleye giderken savunma uzaklaştırdı.

Samsun iyi oynadığı ikinci yarıda son noktayı 90. dakikada yeni transferi Muja ile koydu. 2-0 sonuçlanan maçın ardından Karadeniz ekibi puanını 29’a yükseltti ve haftayı 13. sırada tamamladı. Antalya ise 34 puanla yedinci sırada kaldı.

Kadıköy'den çıkışın anahtarı onda: Fatih TekkeKadıköy’den çıkışın anahtarı onda: Fatih Tekke

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.