Samuel Eto’o için çanlar çalıyor! Şike kasetine soruşturma

Bir dönem Türkiye'de de top koşturan dünya yıldızı Samuel Eto’o şike iddiaları ile gündemde. Victoria United'ın üst lige çıkması garanti veren Kamerun Futbol Federasyonu Başkanı'nın konuşmasına soruşturma açıldı.

Spor 30 Eylül 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Samuel Eto’o için polis soruşturması sürüyor.

Türkiye’de Antalyaspor ve Konyaspor forması giyen Kamerun Futbol Federasyonu Başkanı Samuel Eto’o şike iddiaları ile gündemde. Polis, Kamerun futbol takımı Victoria United FC’nin maçlarını manipüle ettiği iddiasıyla Eto’o hakkında soruşturma açtı.

Galatasaray yöneticisinden Sultanlar ligi için şok sözler: Şike, doping...Galatasaray yöneticisinden Sultanlar ligi için şok sözler: Şike, doping…

Temmuz ayında basında Eto’o ile Victory United Başkanı Valentine Nkwain arasında geçtiği iddia edilen bir telefon konuşması basına sızdırılmıştı. Söz konusu ses kayıtlarında iki başkan Victoria United’ın ligdeki durumu hakkında konuşuyorou. Nkwain bir hakemin takıma zarar verdiğini ve bu yüzden üst lige yükselmenin zor olacağını söylüyordu. Samuel Eto’o buna şu yanıtı veriyordu: “Rahat ol. Victoria United’ın birinci lige çıkacak. O hakemi uzaklaştıracağız. Kamerun’a dönünce 4 Ocak’ta ofisimde görüşürüz. Her neyse, o hakemi devre dışı bırakacağım.”

Avrupa basketbolunda şok şike itirafı: EuroLeague soruşturma açtıAvrupa basketbolunda şok şike itirafı: EuroLeague soruşturma açtı

Ocak ayına ait olduğu iddia edilen konuşmalardan yalnızca birkaç ay sonra Victoria United birinci lige yükseldi. Söz konusu konuşmayı imi başkan da yalanladı. Ancak Camfoot’un haberine göre, polis Samuel Eto’o için ‘görevi kötüye kullanma ve yolsuzluk’ iddialarıyla soruşturma başlattı. Kamerun tarihinin en kariyerli isimlerinden biri olan Eto’o, Real Madrid, Barcelona, Inter, Chelsea gibi dünya devlerinde oynamıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.