Scottie Wilbekin: Elimde mesajlar var!

Milli Takım kampına katılmadığı için 5 maç ceza alan ve Türk statüsünde oynama şansını yitiren Fenerbahçeli Scottie Willbekin, Tahkim Kurulu'nun kararını bekliyor. Oyuncu, "Bazı insanlara kendi kendime ulaştım. İsim vermeyeceğim fakat kanıtlamak için mesajlar elimde" dedi.

Spor 28 Eylül 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Scottie Wilbekin, "Türkiye’nin kazanması için kanımı, terimi, gözyaşımı verdim" dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu, bu yaz Olimpiyat Ön Elemeleri için Milli Takım’a gelmeyen iki devşirme Shane Larkin ve Scottie Wilbekin’e beş maç men ve para cezasına verdi. Bu cezayla kurallara göre iki oyuncu devşirme statüsünü kaybetti. Shane Larkin ve Scottie Wilbekin konu hakkında harekete geçti ve karara itiraz etti. Tahkim Kurulu’nun kararı beklenirken Fenerbahçe’de forma giyen Scottie Wilbekin sessizliğini bozdu.

Fenerbahçe'nin gözü Tahkim'de!Fenerbahçe’nin gözü Tahkim’de!

Eurohoops’a söyleşi veren 30 yaşındaki oyun kurucu şunları söyledi: “İçinde bulunduğumuz durum talihsiz oldu. Bazı alınan aksiyonların bir nebze gereksiz olduğunu düşünüyorum çünkü yaşanan her şey için geçerli sebepler sunduk. Benim temize çıkarmayı istediğim bir şey varsa o da telefonlara cevap verdiğim olur. Bana ulaşamadıkları bir zaman hiç olmadı. Hatta federasyondan bazı insanlara ulaşmayı ben teklif ettim, bazı insanlara kendi kendime ulaştım. İsim vermeyeceğim fakat kanıtlamak için mesajlar elimde. Görmezden gelinen bendim. Umarım yakında her şey çözülür ve doğru karar verilir, böylece bütün bunları geride bırakabiliriz.’’

Shane Larkin: Milli Takım’la alakalı karar vermedim…Shane Larkin: Milli Takım’la alakalı karar vermedim…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.