Sergen Yalçın Avcı’ya av olmadı

Sergen Yalçın'ın çalıştırdığı Antalyaspor ve Abdullah Avcı'nın Trabzonspor'u Antalya'da 1-1 berabere kaldı.

Spor 15 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Antalya ve Trabzon yenişemedi.

Süper Lig’in 20. haftasında Antalyaspor ve Trabzonspor kozlarını paylaştılar. Trabzon’da Yunan futbolcu Anastasios Bakasetas ağrıları olduğu gerekçesiyle maç kadrosuna alınmadı. Paul Onuachu ve Nicolas Pepe gibi oyuncuları Afrika Uluslar Kupası’na giden Trabzonspor’un hücum gücü böylelikle henüz maç başlamadan bir kat daha azaldı.

Ancak Trabzon maça fırtına gibi girdi ve 3. dakikada Enis Bardhi’nin asisti, Taxiarchis Fountas’ın golüyle öne geçmeyi başardı. İlk yarının kalan bölümünde Antalyaspor’un net bir hakimiyeti vardı. Hatta Filip Benkovic karşılaşmanın 35. dakikasında bir topu çizgiden olağanüstü bir biçimde çıkardı.

Antalya beraberlik golü için 68. dakikaya kadar beklemek durumunda kaldı. Bu dakikada İsrailli Sagiv Jehezkel maça denge getirdi. Karşılaşma 1-1 sona ererken Antalya’nın 1.65 gol beklentisinden bir gol çıkarması dikkat çekti. Trabzon yalnızca 0.27 beklenti üretebildi. Akdeniz ekibi puanını 29 yaparken 3. sıradaki Trabzon 37 puana geldi.

Halil Umut Meler'in dönüş maçı sessiz bittiHalil Umut Meler’in dönüş maçı sessiz bitti

Abdullah Avcı maçı “Rakip de kazanabilirdi biz de kazanabilirdik. Oyun kalitesini ben de beğenmiyorum bazen” diyerek değerlendirdi. Deneyimli isim “Türkiye Kupası hedefimiz var şimdi. Müzesinde bir sürü kupası olan Trabzonspor, tekrar bu kupanın taliplisidir. Ortada bir kupa varsa, Trabzonspor her zaman buna taliptir” dedi. Avcı transfer dönemiyle ilgili “Yabancı kontenjanımız dolu. Bugün bir kere yabancı kotamızın boşalması lazım. Bunun nasıl olacağını bilmek lazım. Hani kısa sürede değil Trabzonspor’a 3-4 sene hizmet edecek oyuncu varsa bunu en iyi şekilde değerlendirmek isteyeceğiz” yorumunu yaptı. 

Sergen Yalçın ise “Bir puanla ayrılmak bizim için üzücü oldu. Üç maçlık periyotta buradayız. Çok antrenman yapma fırsatımız olmadı. Daha çok maç oynayarak takımı hazırlamaya çalışıyoruz. Yavaş yavaş çok daha iyi oyunlar oynayarak, iyi sonuçlar almayı arzuluyoruz” dedi.

Antep savunmasını İrfan Can açtı... Liderlik kahvesiAntep savunmasını İrfan Can açtı… Liderlik kahvesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.