Simone Biles şampiyonlukla döndü

Dört kez olimpiyat şampiyonu ünlü cimnastik sporcusu Simone Biles, 2021 Tokyo Oyunları'ndan bu yana katıldığı ilk organizasyon US Classic'te şampiyonluğa uzandı.

Spor 7 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Biles şampiyonlukla döndü.

Simone Biles, 2021’de Tokyo Olimpiyat Oyunları’ndan sonra spora ara verdi. Bu karar kamuyounda şok etkisi yarattı. Çünkü Biles yaptığı sporun zirve ismi olarak görülüyordu. ABD’li sporcu 4 kez olimpiyat şampiyonu olmuştu.

Biles, yaklaşık iki senelik aranın ardından Chicago’daki US Classic’te yeniden sahne aldı. Spora dönüşünün en somut kanıtın sunan Biles gösterdiği büyüleyici performansla organizasyonun yıldızı oldu ve şampiyonluğa uzandı.

26 yaşındaki sporcu zaferin ardından “Taraftarlar arasında posterlerin olması, bana tezahürat etmeleri, hala bana inanıyor olmaları adeta kalbimi eritti. Bu dünyalara bedel çünkü Tokyo’da olanlardan sonra çok çalıştım. Hala her hafta terapi alıyorum ve bugün buraya gelip öz güvenimi yeniden kazandığımı görmek çok güzel. Her şey yerine cuk oturdu. Şu an olduğum yerle alakalı hem fiziksel hem mental olarak iyi hissediyorum. Hala yapmam gereken şeyler var ancak dönüşümde yaptıklarım beni mutlu etti. Şok oldum ve şaşırdım. Çok mutluyum” dedi.

Taciz, mental sorunlar derken... Jimnastik efsanesi salona dönüyor! Taciz, mental sorunlar derken… Jimnastik efsanesi salona dönüyor! 

Biles Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın ardından üzerindeki baskıdan ötürü spora ara verdiğini ve mental açıdan toparlanmak için zamana ihtiyacı olduğunu söylemişti. Simone, bu açıdan ne ilk ne de son sporcuydu. Naomi Osaka da benzer bir süreç yaşadı. İlk çocuğunu geçtiğimiz haftalarda kucağına alana Osaka tenise ara verdiğinde dünyanın zirvesindeydi. İspanyol basketbolcu Ricky Rubio da geçtiğimiz günlerde mental sağlığının yerine gelmesi adına profesyonel spor yaşantısına ara verdiğini açıklamıştı.

Ricky Rubio basketbola ara verdiRicky Rubio basketbola ara verdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.