Şok… Gaziantep’in efsane hocası Sakıp Özberk denizde yaşamını yitirdi

Gaziantepspor'un efsane teknik direktörü Sakıp Özberk Hatay'ın Arsuz ilçesinde, denizde hayatını kaybetti. Özberk'in ölüm nedeni yapılacak otopsiden sonra belli olacak.

Spor 16 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Sakıp Özberk Gaziantepspor'un yanı sıra bir çok Anadolu takımını da çalıştırmıştı.

Gaziantepspor’un efsane teknik direktörlerinden Sakıp Özberk Hatay’ın Arsuz ilçesindeki yazlığında, ikindi saatlerinde denize girdikten sonra boğularak hayatını kaybetti. Arsuz’da denize giren Özberk’ten bir süre haber alınamadı. Ailesi tarafından aranan Özberk’in cansız bedeni sahile vurdu. Olay yerine gelen ambulans ile cenaze İskenderun Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Teknik direktörün ölüm nedeni yapılacak otopsiden sonra belli olacak.

Cengiz Fenerbahçe'de böyle başladı: Antrenmanda şanssızlıkCengiz Fenerbahçe’de böyle başladı: Antrenmanda şanssızlık

Gaziantep’in efsane hocası Sakıp Özberk, özellikle 2000-2001 sezonunda Gaziantepspor ile gösterdiği performans ile dikkat çekmişti. Son haftalara şampiyonluk umuduyla giren Gazintepspor, Kadıköy’de Fenerbahçe’ye karşı 3-0 öne geçmesine karşın maçı 4-3 kaybetti. Bu mücadele, adeta şampiyonu belirleyen maç oldu. Sezonu 76 puanla tamamlayan Fenerbahçe şampiyon olurken, 73 puanlı Galatasaray ikinci, 68 puan toplayan Gaziantepspor ise sezonu üçüncü sırada bitirdi. Sakıp Özberk, Gaziantepspor’un yanı sıra Siirt YSE Spor, Petrolofisi, Adana Demirspor, Zeytinburnuspor, Altay, Bursaspor, Denizlispor, Samsunspor, Diyarbakırspor, Konyaspor, Ankaragücü ve Rizespor takımlarını da yönetti.

Tahkim Kurulu'nun yeni başkanı Mustafa Demirel!Tahkim Kurulu’nun yeni başkanı Mustafa Demirel!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Sakıp Özberk için başsağlığı mesajı yayımladı. TFF’den yapılan açıklamada, “Türk futbolunun değerli isimlerinden, eski futbolcu ve teknik direktör Mehmet Sakıp Özberk’in vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Mehmet Sakıp Özberk’e Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve Türk futbol camiasına başsağlığı dileriz” denildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.