Son gün nefes nefese geçti: İşte Süper Lig’in 160 transferi

Türkiye'de yaz transfer sezonu kapadı. Galatasaray kanada Roland Sallai hamlesini yaparken Fenerbahçe ve Beşiktaş kadrolarındaki birer isimle vedalaştı. Anadolu'dan flaş transfer haberleri geldi. İşte son gün yaşananlar ve tüm transferler...

Spor 14 Eylül 2024
Galatasaray'ın yeni transferi Roland Sallai İstanbul'da Galatasaray atkısıyla poz verdi.

Türkiye’de 24 Haziran’da başlayan ve 82 gün süren yaz transfer dönemi gece yarısı sona erdi. Süper Lig’de mücadele eden ekiplerden 16’sı, 2024-25 sezonu yaz transfer döneminde 160 futbolcuyla sözleşme imzaladı. Transfer tahtası kapalı Adana Demirspor, Kayserispor ile Samsunspor, kadrolarına yeni futbolcu dahil edemedi. En çok transfer yapan takım 17 futbolcuyla sözleşme imzalayan Gaziantep FK oldu. Kırmızı-siyahlı takımı 16 oyuncu alan Konyaspor takip etti. Trabzonspor, Bodrum FK ve Göztepe ise 13’er takviyeyle, bu iki takımı izledi.

Trabzonspor, kadrosuna kattığı 13 oyuncuyu da yurt dışından getirirken Kasımpaşa da yaptığı altı transferi başka ülkelerden gerçekleştirdi. Ligde yurt dışından en az transfer yapan ekip Eyüpspor oldu. Ligin yeni ekibi, kadrosuna kattığı 11 futbolcunun 10’unu Türkiye’deki başka kulüplerden transfer ederken yalnızca bir oyuncuyu yurt dışından getirdi. Galatasaray ve Kasımpaşa, transferdeki tercihlerin tamamını yabancı oyunculardan yana kullandı. İki kulüp de kadrosuna altışar yabancı futbolcu dahil ederken, Kasımpaşa bu transferlerin tamamını yurt dışındaki kulüplerden, Galatasaray ise beş oyuncuyu yurt dışından, Michy Batshuayi’yi ise Fenerbahçe’den kadrosuna kattı.

Transferin son günü heyecanlı anlara sahne oldu. Kulüpler kadrolarını güçlendirmek için ellerinden gelen çabayı gösterirken bazı takımlar istemedikleri oyuncularını göndermek için uğraştı. Son günün en aktif takımı ise son iki sezonun şampiyonu Galatasaray oldu.

Roland Sallai Macaristan Milli Takımı’nda da forma giyiyor.

Roma’dan Nicola Zalewski’yi kadrosuna katmak için büyük çaba harcayan sarı kırmızılar istediği sonucu alamadı. Yönetim, kanat takviyesi için rotayı son saatlerde Almanya’ya çevirdi. Bu gelişmenin ardından Galatasaray, Freiburg’tan 27 yaşındaki Macar kanat oyuncusu Roland Sallai için girişim başladı. Yapılan görüşmelerde Freiburg ile dört taksitte ödenmek üzere 6 milyon euro bonservis fesih bedeli konusunda anlaşma sağlandı.

Daha sonra futbolcuyla masaya oturuldu. Sallai, sezon başı 2 milyon 500 bin euro’luk teklife ‘evet’ diyerek dört yıllık sözleşmeye imza attı. 27 yaşındaki oyuncu Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili İbrahim Hatipoğlu ve yönetim kurulu üyesi Abdullah Kavukcu ile birlikte Almanya’dan kalkan özel uçakla 21.15 sularında İstanbul Atatürk Havalimanı’na geldi. Galatasaray atkısıyla poz veren Sallai, sonrasında özel araçla alandan ayrıldı ve konaklayacağı otele doğru hareket etti. Freiburg’un 2018 yılında 4,5 milyon euro karşılığında Apoel’den transfer ettiği Roland Sallai, geçen sezon 37 resmi maçta sekiz gol atarken dört asist yaptı.

Halil Dervişoğlu Selçuk İnan’ın çalıştırdığı Gaziantep FK ile anlaşmaya vardı.

Halil Dervişoğlu ve Ali Turap Bülbül kiralık gitti

Galatasaray bir yandan Sallai transferiyle uğraşırken kadroda düşünmediği iki ismi kiralık olarak gönderdi. Halil Dervişoğlu, Süper Lig ekiplerinden Gaziantep FK’ya imza attı. TFF 1. Lig ekibi Ümraniyespor ise Ali Turap Bülbül’ü renklerine bağladı.

Emre Mor sözleşmesini uzatarak kiralık gitti.

Fenerbahçe’de Ryan Kent ve Serdar Aziz kaldı, Emre Mor gitti

Kadrosundaki şişkinliği azaltmaya çalışan bir başka takımsa Fenerbahçe’ydi. Sarı lacivertliler bütün çabasına karşın İngiliz oyuncu Ryan Kent ve sezon başında gideceğini açıkladığı Serdar Aziz’le vedalaşamadı. Bu iki futbolcu da kış transfer dönemine kadar sarı lacivertli takımla devam edecek. Jose Mourinho’nun düşünmediği Emre Mor’sa 2025 haziran ayında bitecek sözleşmesini bir yıl uzatarak kiralık olarak Eyüpspor’a gitti. 27 yaşındaki futbolcu bu sezon Arda Turan’ın takımında forma giyecek.

Amartey’in gitmesiyle Beşiktaş’taki yabancı sayısı 14’e düştü.

Beşiktaş, Amartey’in sözleşmesini feshetti

Beşiktaş ise yabancı sayısını 14’e düşürmeyi son gün başardı. Siyah beyazlılar karşılıklı anlaşarak Ganalı futbolcu Daniel Amartey’in sözleşmesini feshetti.

Sağ açık Towsend iki yıllık sözleşmeye imza attı.

Antalyaspor Towsend’i kadrosuna kattı

Sadece üç büyüklerden değil Anadolu takımlarından da transferin son günü flaş hamleler geldi. Antalyaspor, İngiltere Championship kulüplerinden Luton Town’dan Andros Townsend’i iki yıllığına kadrosuna kattı. 33 yaşındaki İngiliz oyuncu, önceki sezon eski takımıyla Premier Lig’de ve FA Cup’ta süre aldığı 31 karşılaşmada bir gol atmıştı. Kırmızılı beyazlıların kadrosuna kattığı bir başka isimse Ankaragücü’nden sol bek Abdurrahim Dursun oldu. Futbolcuyla iki yıllık sözleşme imzalandı.

David Datro Fofana geçen sezon Union Berlin ve Burnley’de forma giydi.

Göztepe kadrosuna Chelsea’den ilave

Ada’dan transfer yapan bir başka takım Göztepe oldu. İzmir ekibi Chelsea’den David Datro Fofana’yı kiralık olarak kadrosuna kattı. Fofana, Molde formasıyla ligde ve Avrupa kupalarında 24 gol attıktan sonra, 2023 yılında Chelsea’ye transfer olmuştu. 2023-2024 sezonunda Union Berlin ve Burnley’de kiralık olarak oynayan futbolcu bur karşılaşmalarda altı gol atmıştı.

Juresca son iki sezonuda Çekya gol kralı oldu.

Rizespor’dan üç hamle: Jurecka, Ghezzal ve Ayberk

Transferde en hareketli takımlardan biri de Rizespor’du. Karadeniz ekibi Çek Ligi’nde son iki yılı gol kralı olarak tamamlayan forvet Vaclav Jurecka’yı 2+1 yıllığına kadrosuna kattı. Futbol kariyerine Çekya ekibi Opava’da başlayan Vaclav Jurecka sonrasında Kolin, Slovacko ve Slavia Prag formalarını giydi. Jurecka, kariyeri boyunca 331 maça çıkarken bu karşılaşmalarda 117 gol atarken 24 asist yaptı.

Beşiktaş’tan ayrılan Rachid Ghezzal’in yeni adresi Rizespor oldu.

Rizespor, Beşiktaş ile sözleşmesi sona eren Rachid Ghezzal’le 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. Ghezzal, Karadeniz ekibinden yıllık 850 bin euro garanti ücret kazanacak. Ayrıca başarıya bağlı 150 bin euro’luk bonus maddesi de bulunuyor. 2020-24 yılları arasında Beşiktaş forması giyen 32 yaşındaki futbolcu, siyah beyazlı formayla bir Süper Lig, iki Türkiye Kupası ve bir Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı. Ghezzal, Beşiktaş’ta çıktığı 123 maçta 17 gol attı, 33 asist yaptı. Rizespor, arıca Manisa FK’nın 20 yaşındaki savunma oyuncusu Ayberk Karapo’yu satın alma opsiyonlu bir yıllık kiralık olarak kadrosuna kattı.

Forvet Blaz Kramer, Konyaspor’un gol umudu olacak.

Blaz Kramer Konyaspor’da

Konyaspor, Sampion Celje takımından Slovenyalı futbolcu Blaz Kramer’i renklerine bağladı. Kulüpten yapılan açıklamada, forvet oyuncusu Blaz Kramer ile üç yıllık anlaşma sağlandığı belirtildi. Futbolcu, Wolfsburg, NK Aluminij, FC Zürich ve son olarak Legia Varşova takımlarında forma giydi. Legia Varşova takımında bu sezon tüm kulvarlarda beş gol atarken dört asist yaptı.

GarryRodrigues bu sezon Sivasspor forması giyecek.

Sivasspor, Garry Rodrigues’la anlaştı

Sivasspor, transferin son günü Ankaragücü ile sözleşmesini fesh eden Garry Rodrigues’i bir yıllığına renklerine bağladı. Hollanda’da 27 Kasım 1990’da Rotterdam’da dünyaya gelen Yeşil Burun Adaları asıllı futbolcu, futbola Spartaan altyapısında başladı. Ardından Feyenoord, Real SC, Rostocker, Boshuizen, ADO Den Haag, FC Dordrecht, Levski Sofia, Elche CF, PAOK, El-Ittihad forması giydi. Rodrigues, Türkiye’de Galatasaray, Fenerbahçe ve son olarak Ankaragücü’nda oynadı. Kariyerinde 384 maça çıkan sporcu 77 kez gol sevinci yaşarken, 73 kez de asist yaptı.

17 yaşındaki Arda Usluoğlu bundan sonra Alanyaspor’un başarısı için ter dökecek.

Alanyaspor’dan Arda Usluoğlu takviyesi

Alanyaspor, Bucaspor 1928’in santraforu Arda Usluoğlu’nu kadrosuna kattı. Cengiz Aydoğan Tesisleri’ndeki törende konuşan kulüp başkanı Hasan Çavuşoğlu, 17 yaşındaki forvet oyuncusunu üç yıllığına renklerine bağladıklarını söyledi.

Süper Lig kulüpleri 160 transfer yaptı

Transfer döneminin bitmesiyle Süper Lig’de bilançoda netleşti. Kulüpler, yurt içinden 59, yurt dışından 101 transfer yaptı. İşte takım takım yapılan transferler..

Gaziantep FK (17): Bruno Viana (Coritiba), Kenan Kodro (Ferencvaros), Deian Sorescu (Rakow), Kacper Kozlowski (Brighton), Quentin Daubin (Caen), Enric Saborit (Maccabi Tel Aviv), Godfrey Bitok Stephen (Diosgyör), Sokratis Dioudis (Zaglebie Lubin), Cyril Mandouki (Paris FC), Christopher Lungoyi (Juventus Next Gen.), Badou Ndiaye (Pendikspor), David Okere (Cremonese), Ogün Özçiçek (Yeni Malatyaspor), Eren Erdoğan (Altay), Emre Taşdemir (Pendikspor), Ali Mevran Ablak (Osmaniyespor FK), Halil Dervişoğlu (Galatasaray-kiralık)

Konyaspor (16): Marko Jevtovic (Gaziantep FK), Danijel Alexic (RAMS Başakşehir), Nikola Boranijasevic (Zürih), Josip Calusic (FK TSC), Pedrinho (CSKA 1948), Riechedly Bazoer (AZ Alkmaar), Hamidou Keyta (Karabağ), Umut Nayir (Fenerbahçe), Melih İbrahimoğlu (Egnatia), Melih Bostan (Fenerbahçe), Rıdvan Dönmez (Somaspor), Yavuz Aygün (Alanyaspor), Ufuk Akyol (Antalyaspor), Tunahan Taşçı (Fortuna Sittard), Yusuf Erdoğan (Adana Demirspor), Blaz Kramer (Legia Varşova)

Trabzonspor (13): Muhammed Cham (Clermont), Pedro Malheiro (Boavista), Simon Banza (Braga), Arseni Batahov (Zorya Luhansk), Denis Draguş (Standard Liege), Stefan Savic (Atletico Madrid), Borna Barisic (Rangers), John Lundstram (Rangers), Anthony Nwakaeme (El Fahya), Serdar Saatçı (Braga), Ozan Tufan (Hull City), Okay Yokuşlu (West Bromwich), Cihan Çanak (Standard Liege)

Bodrum FK (13): Zdravko Dimitrov (Levski Sofya), Gabriel Obekpa (Mladost), Christophe Herelle (Metz), Fredy (Eyüpspor), Taulant Seferi (Vorskla Poltava), George Puşcaş (Cenova), Arlind Ajeti (CFR Cluj), Yusuf Sertkaya (Bursaspor), Seçkin Batuhan Fırıncı (Tuzlaspor), Murat Sipahioğlu (Hacettepe 1945), Enes Eğrüce (Altay), Gökhan Akkan (Rizespor), Taylan Antalyalı (Galatasaray-kiralık)

Göztepe (13): Kuryu Matsuki (Southampton), Djalma Silva (AEL Limassol), Novatus Miroshi (Zulte-Waragem), Isaac Solet (Slavia Sofia), Malcom Bokele (Bordeaux), Mateusz Lis (Southampton), Victor Hugo (Flamengo), Juan (Southampton), Nazım Sangare (Karagümrük), Koray Günter (Hellas Verona), Ekrem Kılıçarslan (Keçiörengücü), Emircan Seçgin (İskenderunspor), David Datro Fofana (Chelsea)

Antalyaspor (10): Thalisson (CFR Cluj), Braian Samudio (Toluca), Moussa Djenepo (Standard Liege), Adolfo Gaich (CSKA Moskova), Andros Townsend (Luton), Kenan Piric (AEK Larnaca), Soner Dikmen (Konyaspor), Abdullah Yiğiter (Hatayspor), Emrecan Uzunhan (Beşiktaş-kiralık), Abdurrahim Dursun (Ankaragücü)

Dört dörtlük Dortmund: Nuri Şahin tam gazDört dörtlük Dortmund: Nuri Şahin tam gaz

Rizespor (10): Muhamed Buljubasic (Sarajevo), Ioannis Papanikolaou (Rakow), Ali Sowe (Rostov), Amir Hadziahmetovic (Beşiktaş-kiralık), Ivo Grbic (Sheffield United), Vaclav Jurecka (Slavia Prag), Emrecan Bulut (Beşiktaş), Efe Geçim (Kırklarelispor), Rachid Ghezzal (Beşiktaş), Ayberk Karapo (Manisa FK-Kiralık)

Eyüpspor (11): Anastasios Chatzigiovanis (Ankaragücü), Mame Thiam (Pendikspor), Fredrik Midtsjo (Pendikspor), Leo Dubois (Galatasaray), Jonjo Shelvey (Rizespor), Ruben Vezo (Olympiakos), Emre Akbaba (Adana Demirspor), Umut Meraş (Beşiktaş), Dorukhan Toköz (Adana Demirspor), Tayfur Bingöl (Beşiktaş-kiralık) Emre Mor (Fenerbahçe-kiralık)

Beşiktaş (8): Ciro Immobile (Lazio), Gabriel Paulista (Atletico Madrid), Rafa Silva (Benfica), Felix Uduokhai (Augsburg), Cher Ndour (PSG), Joao Mario (Benfica), Emirhan Topçu (Rizespor), Can Keleş (Karagümrük)

Alanyaspor (9): Gaius Makouta (Boavista), Juan Christian (Vila Nova), Rony Lopes (Braga), Ui-jo Hwang (Nottingham), Serdar Dursun (Fenerbahçe), Bera Çeken (Sandhausen 19 Yaş Altı), Mert Bayram (Altınordu), Yusuf Kurt (Karaziyaret) Arda Usluoğlu (Bucaspor 1928)

Sivasspor (8): Samuel Moutoussamy (Nantes), Uros Radakovic (Ankaragücü), Keita Balde (Spartak Moskova), Alex Pritchard (Birmingham), Jan Bieganski (Lechia Gdansk), Noah Sonko Sundberg (Ludogorets), Bekir Tukaç Böke (Denizlispor), Garry Rodrigues (Ankaragücü)

Fenerbahçe (7): Youssef En-Nesyri (Sevilla), Allan Saint-Maximin (El-Ahli), Sofyan Amrabat (Fiorentina), Filip Kostic (Juventus), Cenk Tosun (Beşiktaş), Oğuz Aydın (Alanyaspor), Levent Mercan (Karagümrük)

Hatayspor (7): Francisco Calvo (Juarez), Jonathan Okoronkwo (Krasnodar), Funsho Bamgboye (Rapid Bükreş), Lamine Diack (Nantes), Bilal Boutobba (Clermont), Vincent Aboubakar (Beşiktaş), Berkay İrşad Göç (Kabadüz Belediyespor)

Başakşehir (6): Jerome Opoku (Arouca), Ousseynou Ba (Olympiakos), Matchoi Djalo (Paços Ferreira), Miguel Crespo (Fenerbahçe), Berat Ayberk Özdemir (El-Ittifaq), Ömer Faruk Beyaz (Stuttgart)

Galatasaray (6): Gabriel Sara (Norwich), Elias Jelert (Kopenhag), Michy Batshuayi (Fenerbahçe), Victor Osimhen (Napoli), İsmail Jacobs (Monaco), Roland Sallai (Feriburg)

Kasımpaşa (6): Jhon Espinoza (Lugano), Cafu (Roterdam), Kevin Rodriguez (El Qadsiah), Nicholas Opoku (Amiens), Josip Brekalo (Fiorentina), Antonin Barak (Fiorentina)

Bolu'da Eze'nin gecesi: Pendikspor'un yüzü gülüyorBolu’da Eze’nin gecesi: Pendikspor’un yüzü gülüyor

TFF 1. Lig’de son gün heyecanı

Son günde sadece Süper Lig takımlarında değil TFF 1.Lig’deki büyük hareketlilik vardı. Manisa Futbol Kulübü, Hatayspor’dan 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Armin Hodzic’i bir yıllığına kiraladı. Ankaragücü de sol bek Alper Uludağ’ı kadrosuna kattı. Geçen sezonun sonunda Sakaryaspor ile anlaşan futbolcu böylece başkent takımına geri döndü. Ankaragücü, 33 yaşındaki futbolcuyla bir yıllık sözleşme imzaladı. Belçika’da doğan, profesyonel kariyerine ise Almanya’da adım atan Alper, Türkiye’de Kayserispor, Trabzonspor, Akhisarspor, Gençlerbirliği, Konyaspor, Adana Demirspor ve Giresunspor kulüplerinde oynadı.

Adanaspor, Burkina Faso Milli Takım oyuncusu Abdoul Tapsoba ile iki yıllığına kadrosuna kattı. Ayrıca savunma oyuncusu Yasin Arda Midiliç’i ile üç yıllık sözleşme imzaladı. Futbolcu, Gençlerbirliği alt yapısında yetişmişti. Erzurumspor, son olarak Tuzlaspor forması giyen Streli Mamba’yla bir yıllık sözleşme imzaladı. Sakaryaspor, hücum oyuncuları Emircan Altıntaş, Dylan Saint-Louis ve Mendy Mamadou, stoper Oğuzhan Çapar ile orta saha Ennur Totre’yi transfer etti.

Adis Jahovic ve Berkan Emir amatör ligde forma giyecek.

Narlıdere Belediyespor’dan sürpriz transferler

Günün en ilginç haberlerinden biri de İzmir’den geldi. Amatör kulüplerden Narlıdere Belediyespor, yıllarca Süper Lig’de forma giyen 37 yaşındaki Makedon golcü Adis Jahovic ve 36 yaşındaki sol bek Berkan Emir’i transfer etti. İki futbolcu Göztepe’de beraber oynamıştı.

Transfer dönemi böylece 2025’e kadar sona erdi. Ara transfer olarak adlandırılan ikinci transfer ve tescil dönemi, 13 Ocak 2025’te başlayıp 11 Şubat’ta sona erecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.