Son şampiyon Fenerbahçe zorlansa da kazandı

Kadınlar EuroLeague'de son iki sezonu şampiyon olarak noktalayan Fenerbahçe, bir ara çift haneli farkla yenik duruma düştüğü maçta KGHM'yi 90-88 yendi.

Spor 23 Ekim 2024
Fenerbahçe, Kadınlar EuroLeague'de üçte üç yaptı.

Kadınlar EuroLeague’de son iki sezonu şampiyon tamamlayan, bu sezona da ‘Three-peat’ parolasıyla giren Fenerbahçe, organizasyonun C Grubu üçüncü hafta maçında Polonya temsilcisi KGHM’ye konuk oldu. Polkowice’de oynanan maça ev sahibi ekip 7-0’lık seriyle başladı ve ilk çeyreği 20-14 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte Fenerbahçe farkı bir ara dörde kadar düşürdü ancak kalan kısımda vites artıran Polonya temsilcisi çift haneleri görerek soyunma odasına 47-37 önde girdi.

İkinci yarıya Fenerbahçe fırtına gibi girdi ve 9-0’lık seri yakalayarak farkı bir anda eritti. Devamında Julie Allemand ve Tina Charles ve Emma Meesseman’ın üst üste bulduğu sayılarla geri dönüşe imza atan sarı-lacivertliler öne geçti. Periyotun son bölümünde 10 sayılık seri yakalayan KGHM son 10 dakikaya 65-63 önde gitti.

Son çeyreğe iyi başlayan Fenerbahçe’de Tina Charles ve Julie Allemand parkeye ağırlığını koydu. Çok yakın ve çekişmeli bir mücadeleye sahne olan karşılaşmadan Fenerbahçe 90-88 galip ayrıldı.

Fenerbahçe’de Emma Meesseman 22, Tina Charles ise 19 sayıyla maçın en etkili isimleri oldu. Fenerbahçe bu galibiyetle birlikte organizasyonda üçte üç yaparak yoluna devam etti.

Türk takımları aynı gece iki maça daha çıktı. EuroLeague’de Çukurova Basket, Olympiakos’u deplasmanda 81-67 mağlup etti. EuroCup’ta mücadele eden Galatasaray ise KP TANY ile Çekya’da oynadığı maçı  92-66 kazanıp grubunda üçte üç yaptı.

 

Potada Galatasaray'ı Avrupa zaferine Will Cummings taşıdıPotada Galatasaray’ı Avrupa zaferine Will Cummings taşıdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.