Spor dünyası 1 Mayıs’ı kutluyor… Çarşamba gündemi

1 Mayıs'ta spor dünyasında birçok gelişme oldu. Federasyon ve kulüplerin kutlama mesajları, NBA'de play off heyecanı, futbol, basketbol ve diğer spor dallarında yaşanan gelişmeler...

Spor 1 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Sporda yaşanan gelişmeler...

Spor dünyası, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı. Federasyonlar ve kulüpler 1 Mayıs mesajıları yayınladı. NBA’de heyecan sürüyor. Gece yapılan üç maçta da seriler 3-2’ye geldi ve altıncı maçlar yapılacak. Süper Lig’e yükselen Göztepe’de gelecek sezonun planlaması şimdiden başladı… İşte spor dünyasında yaşanan gelişmeler…

Spor federasyonları ve spor kulüpleri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun internet sitesinden yayımlanan mesajda “Alın terlerinin her bir damlasına emeklerini sığdıran, vatan ve millet sevgisinden aldıkları güçle hayatın ağır yükünü sırtlanarak ona anlam katan tüm işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü içtenlikle kutlarız” dendi. Türkiye Basketbol Federasyonu, Türkiye Voleybol Federasyonu, Türkiye Hentbol Federasyonu, Türkiye Tekvando Federasyonu, Türkiye Judo Federasyonu, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu da 1 Mayıs için mesaj yayınladı.


Başta dört büyükler olmak üzere spor kulüpleri de 1 Mayıs için mesaj yayınladı. Beşiktaş kutlama mesajında “Ülkemizdeki tüm emekçilerin ve halkımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun” dedi.

Fenerbahçe’den yayımlanan mesajda da “Tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun!” dendi.

Galatasaray’ın mesajı şöyle: “Dünya medeniyetinin gücü emek ve dayanışmadan gelir. İnsanoğlu tüm hayati kazanımlarını emek yoluyla edinir ve dayanışma yoluyla kendinden sonraki kuşaklara aktarır. Bugün bir fırına girdiğimizde bizleri karşılayan farklı renklerdeki türlü ekmeğin, yerleşik hayata geçen tarih öncesi insanların buğdayı ıslah edişinin mirası olması gibi… 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun, dünya ve gelecek için emek veren tüm eller sağ olsun.”

Trabzonspor ise “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun” mesajı ile 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı.

NBA’de konferans yarı finaline vize yok

NBA play-off’larına üç maçla devam edilirken konferans yarı finaline çıkmayı başaran takım olmadı. Doğu Konferansı’nı yedinci sırada bitiren Philadelphia 76ers, ikinci New York Knicks’i uzatma sonunda 112-106 mağlup etti. 76ers’ta Tyrese Maxey, 46 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Knicks’te Jalen Brunson’ın 40 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

Play-off ilk turunda Cleveland Cavaliers, Orlando Magic’i 104-103 yenerek seride 3-2 öne geçti. Cavaliers’ta Donovan Mitchell 28, Darius Garland ise 23 sayı attı. Magic’te Paolo Banchero, 39 sayı atmasına rağmen mağlubiyete engel olamadı.

Milwaukee Bucks, Indiana Pacers’ı 115-92 mağlup ederek seriyi 3-1’den 3-2’ye getirdi. Bucks’ta Khris Middleton ve Bobby Portis, 29’ar sayı attı. Pacers’ta ise Tyrese Haliburton ise 16 sayıyla oynadı.

Göztepe’de ilk hedef Paul Onuachu

Paul Onuachu’nun bonservisi Southampton’da bulunuyor. Göztepe ve Southampton’un sahibiyse Sport Republic.

Gençlerbirliği’ni 2-0 yenerek iki yıl sonra Süper Lig’e dönmeyi garantileyen Göztepe yeni sezon planlarına da erken başladı. Süper Lig’de güçlü ve kaliteli bir kadroyla mücadele etmeyi planlayan sarı-kırmızılılar Nijeryalı golcü Paul Onuachu’yu transfer etmek için kolları sıvadı. Şu an Trabzonspor’da kiralık olarak forma giyen, bonservisi ise Göztepe ile birlikte Sport Republic şirketinin yönettiği İngiltere ekibi Southampton’da olan Onuachu’nun yeni sezonda takıma kazandırılacağı ifade edildi. Trabzonspor’la 30 Haziran 2024 tarihinde sözleşmesi sona erecek 29 yaşındaki futbolcunun kariyerine Süper Lig’de devam etmek istediği de bildirildi. İlk bombayı Onuachu’yu kadroya dahil ederek patlamaya hazırlanan İzmir ekibinin yine bonservisi Southampton’da olan kaleci Mateuzs Lis’le de yeni sezonda yola devam edeceği vurgulandı. Bu sezon Trabzonspor formasını 18 maçta terleten Paul Onuachu 12 gol attı. Bordo-mavililerin son olarak 2-0 geriden gelip 4-2 kazandığı Gaziantep FK maçında forma giyen Onuachu hat-trick yaparak karşılaşmaya damga vurdu. Göztepe’nin Süper Lig’e çıkmasında en büyük pay sahiplerinden biri olan Lis ise Türkiye’de profesyonel liglerin en az gole geçit veren kalecisi oldu.

Hasan Arat’tan Bavyera çıkartması

Hasan Arat Münih’te önemli temaslarda bulundu.

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Bayern Münih Başkanı Herbert Hainer ve RB Leipzig Teknik Sorumlusu Mario Gomez ile Bayern Münih-Real Madrid maçını seyrettiği Allianz Arena’da görüştü. Arat’ın iki isimle fikir alış verişinde bulunduğu bildirildi. Başkan Hasan Arat, Borussia Dortmund ile PSG arasında oynanacak bir diğer Şampiyonlar Ligi yarı final maçını da yerinde izleyecek.

Bursaspor’un kaldığı otele havai fişek atan holiganlar serbest

Bursaspor’un konakladığı otele havai fişek atan beş kişi gözaltına alınmıştı.

Diyabakır’a 30 Nisan’da gelen TFF 2. Lig ekibi Bursaspor, ligin 37. haftasında Diyarbekir Spor ile oynayacağı karşılaşma için otele yerleşti. Bursaspor’un kaldığı otelin çevresinde zırhlı araçlar konuşlandırılırken polis ekipleri de yaya olarak devriye sürdürdü. Ancak bazı tholiganlar gece saatlerinde takımın konakladığı otelin yaklaşık 500 metre uzağında havai fişek attı. Güvenlik güçleri havai fişek atan beş kişiyi gözaltına alındı. Ayrıca maç günü eylem yapmaya hazırlanan iki kişi daha yakalandı. Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü’ne götürülen 7 holigana, ‘6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’ ile para cezası ve genel güvenliğin kasten tehlikeye düşürülmesi suçundan işlem yapıldı. Taraftarlar yapılan işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Hull City’de sezonun golü Ozan’dan

Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu İngiliz ekibi Hull City’de takım içi sezon ödülleri dağıtıldı. Ozan Tufan’ın QPR’a attığı gol Hull’da yılın golü seçildi. Kazandığı ödülle ilgili konuşan Ozan Tufan, “Bu gece yılın en iyi golü ödülünü aldığım için çok mutluyum. Oy veren taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizi Türkiye’den ve buradan destekleyen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Son 1 maçımız kaldı. Elimizden gelenin en iyisini yapıp play-off umudumuzu taşımak istiyoruz. Herkese çok teşekkürler” ifadelerini kullandı. Bu sezon Hull City formasıyla 39 maça çıkan Ozan Tufan, bu maçlarda 10 gol ve 2 asist kaydetti.

Trafik kazası yapan 17 yaşındaki futbolcu hayatını kaybetti

140 kilometre hızla istinat duvarından düşen otomobildeki futbolcu öldü.

Darıcaspor U-18 takımı futbolcusu Yunus Emre Savaş, 140 km/s hızla yaptığı trafik kazası sonrası sekiz metre yüksekliğindeki istinat duvarından aşağı düştü. 17 yaşındaki genç futbolcu kaldırıldığı hastanede hayata gözlerini yumdu. Önceki gün saat 16:00 sıralarında Gebze’nin İstasyon Mahallesi’nde meydana gelen kazada Enes Talha Topçu’nun kullandığı otomobil yoldaki su birikintisi sonrası kontrolden çıkıp demir korkuluklara çarptı. Araç devamında duramayıp sekiz metre yükseklikteki istinat duvarından yeşil alana düştü. Kazada sürücü Topçu, İbrahim Gürbüz, Bayram Gaymaz, Emir Albayrak ve Yunus Emre Savaş yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Darıcaspor U-18 takımında futbolcu olduğu öğrenilen Yunus Emre Savaş tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İstanbulspor'dan federasyona soru: Nerede gerçekler?İstanbulspor’dan federasyona soru: Nerede gerçekler?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.