Sporda cuma: Copa America’da açılış Arjantin’den

Güney ve Kuzey Amerika kıtası takımlarını karşı karşıya getiren Copa America'da heyecan Arjantin-Kanada maçıyla başladı. Arjantin, rakibini 2-0 mağlup etti. İşte sporda cuma günü turu.

Spor 21 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında cuma günü öne çıkan gelişmeler.

Güney Amerika Futbol Şampiyonası Copa America, bu sene uzak kıtanın tamamını kapsıyor. Öyle ki bu yıl ki turnuvaya Kuzey Amerika takımları da katılıyor. Üstelik turnuvanın ev sahibi de ABD. Söz konusu turnuvada açılış yapıldı. Açılış maçında son şampiyon Arjantin, Kanada’yı 2-0 mağlup etmeyi başardı.

A Grubu’nda yer alan Arjantin ile Kanada, Mercedes-Benz Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Son dünya şampiyonu Arjantin, müsabakadan 49’uncu dakikada Julian Alvarez ve 88’inci dakikada Lautaro Martinez’in golleriyle 2-0 galip ayrılarak organizasyona 3 puanla başladı. Kanada ise ilk maçından puansız ayrıldı. Arjantin’in yıldızı Lionel Messi ikinci golün asistini yaparak tarihe geçti. Messi, yedi farklı Copa America turnuvasında asist yapan ilk oyuncu unvanını elde etti. Arjantin, gruptaki ikinci maçında Şili ile karşı karşıya gelecek. Kanada ise Peru ile karşılaşacak.

İngiltere, Danimarka'ya takıldıİngiltere, Danimarka’ya takıldı

Efeler Sırbistan’a da takıldı

Türkiye Erkek Milli Voleybol Takımı, Milletler Ligi’nde çıktığı 11. maçta Sırbistan’la karşılaştı. Efeler ilk seti 25-20 kazandığı karşılaşmanın ikinci setini 25-19 kaybetti. Sırbistan 25-23 ve 25-21’lik üçüncü ve dördüncü setlerle beraber maça nokta koydu ve sahadan 3-1 galip ayrıldı. Efeler bu sonuçlar Milletler Ligi’nde 11. maçında 10. yenilgisini aldı. Geçen sezonu Fenerbahçe’de geçiren Drazen Luburic 24 sayıyla maçın yıldızı oldu. Efe Mandıracı ise 17 sayıyla mücadele etti.

Potanın Perileri’nden tatsız prova

İspanya ve Türkiye hazırlık maçında karşılaştılar.

İspanya’nın Vigo kentinde kamp yapan Türkiye Kadın Milli Basketbol Takımı, hazırlık maçında İspanya ile karşı karşıya geldi. İspanyollar baştan sona sert savunma yaptığı mücadelede ilk yarıyı 33-25, maçı da 59-47 üstün tamamladı. Milliler Çin’le bugün saat 17.00’de karşılaşacak ve hazırlık maçlarını tamamlayacak.

Hatayspor’da iki bölgeye takviye planı

Özhan Pulat, yeni sezon hazırlıklarıyla alakalı konuştu.

Süper Lig’in Akdeniz temsilcilerinden Hatayspor, yeni sezon kadro yapılanması için hazırlıklarını sürdürüyor. Geçen sezonun sonunda Volkan Demirel’in ayrılığı sonrası başa gelen Özhan Pulat takımla yoluna devam etmişti. Yeni sezon Pulat yönetiminde girecek Hatay’da iki bölgeye takviye düşünülüyor. Konu hakkında bilgi veren Pulat “Çok fazla değişimden yana değilim, istikrardan yanayım. Geçen sezon son 4 maçta başarı hikayesi yazan oyuncularımızı takımda tutmak istiyoruz. Bizim gibi kulüpler oyuncu satışından kazandığı paralarla ayakta duran yapıdalar. Göndereceğimiz oyuncularımızın yerine iyi alternatifler getirip, istikrarlı bir kadro yapısına imza atıp, birbirini tamamlayan oyuncularla lige daha hazır bir giriş yapmak istiyoruz. Bu noktada ekibim ve ben, bulduğumuz oyuncuları yönetime sunup yeni transferlerin büyük bölümünü kamp sürecine yetiştirmek istiyoruz. Kenar oyuncusu arıyoruz. Orta sahaya takviye yapmayı düşünüyoruz. Genel anlamda hücuma yönelik takviyeler planlıyoruz.” dedi.

Pulat, yeni sezon hazırlıklarına Erzurum’da 1 Temmuz’da girecekleri kampla başlayacaklarını dile getirerek, “Kamp sürecimizin iki etabını da Erzurum’da geçireceğiz. Daha sonra ağustos ayının ilk haftasında tesise döneceğiz.” ifadelerini kullandı. Pulat, yeni sezonda doğru hamleleri yapacak olan takımların ligde başarılı olacağı belirterek, şöyle konuştu: “Süper Lig’e yükselen Göztepe, Bodrumspor FK ve Eyüpspor mali disiplini olan takımlar. Maddi olarak gücü yerinde olan, istediği şekilde kadro planlaması yapacak takımlar ligin seviyesini daha yukarıya çıkartacak. Eyüpspor ve Bodrumspor FK, Süper Lig tecrübesini ilk kez yaşayacak. Bu lige seyir zevki katacaklarına inanıyorum. Ligin kalitesi bu sene alttan gelen takımlarla artacak. Ligi bizim gibi 4-5 yıldır yaşayan takımlar da doğru kadro planlaması ve tecrübesiyle yarışacak.”

Hatice Duman Paris kotası aldı

Milli masa tenisçi Hatice Duman, Uluslararası Paralimpik Komitesinin (IPC) davetiyle Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na kota kazandı. Türkiye Milli Paralimpik Komitesinden yapılan açıklamaya göre Hatice, IPC’nin verdiği bipartite davet kotasıyla Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na katılma hakkı elde etti.

Milli para halterci Nazmiye Muratlı’dan dört madalya!

Milli para halterci Nazmiye Muratlı, Gürcistan’da düzenlenen Para Halter Dünya Kupası’nda kadınlar 50 kiloda 112 kiloluk derecesiyle elit kategorisinde ve toplamda 2 gümüş, legent kategorisinde ise hem bireysel hem toplamda 2 altın madalya kazandı. Türkiye Halter Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, başkent Tiflis’te organize edilen Para Halter Dünya Kupası’nda milli sporcu Nazmiye Muratlı, 112 kiloluk derecesiyle elit kategorisinde ikinci olmayı başardı. Ay-yıldızlı sporcu legent kategorisinde ise hem bireysel hem toplamda 2 altın madalya kazandı.

İşitme engelli voleybolcular ABD’yi geçti

Milliler, ABD’yi 3-1’le geçti.

İşitme Engelliler Erkek Milli Voleybol Takımı, Dünya Şampiyonası’ndaki ilk maçında ABD’yi 3-1 yendi. Türkiye Voleybol Federasyonunun açıklamasına göre ay-yıldızlılar, Japonya’nın Tomigusuku kentinde düzenlenen turnuvada oynadığı ABD maçını 25-15, 32-34, 25-15 ve 25-23’lük setlerle kazandı. Şampiyonada yarın Türkiye’nin kadın milli takımı, ev sahibi Japonya, erkek milli takımı ise Hindistan ile karşılaşacak.

Türk basketbolunun acı günü: Yalçın Uçmak yaşamını yitirdi

Caferağa Spor Salonu her yaştan İstanbullu basketbolseverin en azından bir kez uğradığı bir mabed. Konumu itibariyle Kadıköy’e uğrayan herkesin en az bir kere önünden geçtiği bu salon, altyapı maçlarına ev sahipliği yapmasından sebep birçok EuroLeague ve NBA yıldızının da mücadelesine sahne oldu. Fenerbahçe kadın basketbol takımının Metro Enerji Spor Salonu öncesi kullandığı bu salon birçok kadın basketbol yıldızına da ev sahipliği yaptı. İşte bu salonun en vazgeçilmez ve ikonik isimlerinden biri, salonun girişindeki büfede sosisli satan Yalın Uçmak’tı. Uçmak, oraya gelen altyapı basketbolcularına ve ailelerine sattığı sosislilerle meşhur olmuş, cebinde ödeyecek parası olmayanlara gösterdiği hoşgörülü ve babacan tavırla gönülleri kazanmıştı. O efsanenin bu sabah ölüm haberi geldi. Türk basketbolu, tarihinin en özel mabedlerinden biriyle özdeşleşmiş, özel bir karakterini, Yalçın abisini kaybetti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.