Sporda cuma gündemi: Süper Lig, NBA…

Sporda cuma gündemi yine yoğun. Süper Lig'den NBA'ye, futboldan basketbol ve diğer spor dallarına kadar birçok gelişme yaşanıyor. İşte spor dünyasından öne çıkanlar...

Spor 3 Mayıs 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında cuma günü öne çıkan gelişmeler.

Sporda yoğun bir cuma mesaisi var. Süper Lig’de Ankaragücü, kendi sahasında Alanyaspor ile son dakikalarda yediği golle 1-1 berabere kaldı. NBA’de New York Knicks ve Indiana Pacers rakiplerini geride bırakarak konferans yarı finaline yükseldi. Türkiye Süper Basketbol Ligi’nde son hafta maçları Beşiktaş- Samsunspor karşılaşmasıyla başladı. Amedspor’un biletini almak isteyen 16 taraftar çıkan izdihamda baygınlık geçirdi. İşte sporda yaşanan gelişmeler…

Alanyaspor, Ankara’da Oğuz Aydın’la puanı kaptı

Süper Lig’in 35. haftasında Ankaragücü, sahasında Alanyaspor’u konuk etti. 5’te Alanyaspor’da sol taraftan ceza sahasına giren Yusuf Özdemir’in sert şutunu kaleci Bahadır çıkardı. 10’da Ankaragücü atağında orta sahayı kat eden Flips, savunma arkasına kaçan Chatzigiovannis’i gördü. Çaprazdan ceza sahasına giren bu futbolcunun vuruşu ağlara gitti. 19’da orta sahada topu kazanan Pedrinho, savunma arkasına sarkan Efkan Bekiroğlu’nu topla buluşturdu. Kaleci Ertuğrul ile karşı karşıya kalan Efkan’ın çektiği şut yandan dışarı gitti. 34’te başkent ekbinin atağında topu ceza sahasına taşıyan Ali Sowe, Bassogog’u gördü. Kaleyi cepheden gören Bassogog’un çektiği şut kaleci Ertuğrul’u geçti fakat savunmada Furkan Bayır topu çizgiden çıkardı. İlk devre 1-0 ev sahibinin üstünlüğüyle tamamlandı.

Başkentteki mücadelede Ankaragücü son dakikalardaki gole engel olamadı.

53’te Alanyaspor’un sağ taraftan geliştirdiği atakta ceza sahasına giren Richard, penaltı noktasına çevirdi. Ahmed Hassan’ın sektirdiği topa kafayla dokunan Yusuf Özdemir’in vuruşu üstten auta çıktı. 69’da Ankaragücü’nün kendi yarı sahasında kazandığı serbest vuruşta Atakan Çankaya, kaleci Ertuğrul’un önde olduğunu görüp doğrudan topu kaleye yolladı. Meşin yuvarlak ağalarla buluştu ancak hakem Emre Kargın, topun tam olarak durmadığını belirtti ve filelere giden top gol değeri kazanmadı. 77’de konuk takımdan Augusto’nun vuruşunu kaleci Bahadır sektirdi. Dönen topa Aliti’nin yaptığı vuruş üstten auta çıktı. 90+5’te Alanyaspor’un sağ taraftan geliştirdiği atakta Oğuz Aydın, son çizgiye inip penaltı noktasına çevirdi. O bölgede topu olan Hwang, Ali Kaan Güneren’in müdahalesi ile yerde kaldı. Hakemin verdiği penaltıyı Oğuz Aydın gol çevirdi. Karşılaşma 1-1 sona erdi.

Beşiktaş, Samsunspor önünde ter attı

Beşiktaş’ın genç oyuncusu Eren Erdoğan, Samsunspor’a karşı şans buldu.

Beşiktaş, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 30. ve son haftasında konuk ettiği Samsunspor’u 56 sayı farkla 111-55 yendi. Play-off’a ilk dörtte girmeyi daha önce garantileyen siyah-beyazlılar, normal sezonu 21 galibiyet, 9 yenilgiyle tamamladı. Lige veda eden Samsun temsilcisi ise 27. kez yenildi.

Pacers ve Knicks konferans yarı final biletini aldı

NBA’de play-0ff heyecanı sürerken Giannis Antetokounmpo’dan yoksun Milwaukee Bucks, 3-2 geride olduğu serinin altıncı maçında Indiana Pacers’a konuk oldu. Pacers rakibinin önemli eksiğini değerlendirdiği maçı 120-98 gibi farklı bir skorla kazandı ve Doğu Konferansı yarı finaline adını yazdırdı. Maçın henüz ilk yarısında çift haneli fark yakalayan Pacers, maç boyunca 27’de 7 üçlük atan rakibini 100 sayının altında tutmayı başardı. Pacers’da altı oyuncu çift hanelerde skor üretmeyi başardı. Kenardan gelen TJ McConnell 20 sayı ve 9 asistle oynarken Obi Toppin 21 sayı ve  ribauntla mücadele etti. Pascal Siakam 19 sayıyla oynarken Tyrese Haliburton da 17 sayı ve 10 asistle double double yaptı. Milwaukee’de Damian Lillard 28 sayı atarken Brook Lopez 20 sayı buldu, Bobby Portis’in 20 sayı ve 15 ribauntu galibiyet için yeterli olmadı.

Bir diğer eşleşmede New York Knicks, altıncı maçta Philadelphia 76ers’a konuk oldu. Tüm play-offların şu ana kadarki en çekişmeli serisi olarak dikkat çeken bu eşleşmede mutlu sona ulaşan taraf rakibini deplasmanda ikinci kez mağlup eden New York oldu. Knicks deplasmanda olmasına rağmen büyük taraftar desteği aldığı maçı 118-115 kazandı. Knicks’in all-star gardı Brunson 41 sayı, 12 asist ve 3 ribauntla mücadele etti. Oyuncu NBA tarihinde dört maç üst üste 35 sayı ve 5 asist sınırını aşan üçüncü oyuncu oldu. Daha önce LeBron James bir ve Michael Jordan iki kez bunu başarmıştı. Donte DiVincenzo 23 sayıyla takım arkadaşına destek olurken OG Anunoby 19 sayı attı. 76ers’ta Joel Embiid’in 39 sayı ve 13 ribauntu galibiyete yetmedi. Embiid konferans finaline çıkamayan NBA tarihindeki tek MVP olarak kariyerine devam ediyor.

Los Angeles Lakers’ta Darvin Ham dönemi bitti

İki sezondur Denver Nuggets’a elenen Los Angeles Lakers koç değişikliğine gitti.

Los Angeles Lakers’ta başantrenör Darvin Ham’in görevine son verildi. Lakers’tan yapılan açıklamada, 50 yaşındaki Ham iki sezon boyunca Lakers’ta görev yaparken takımıyla 90 galibiyet, 74 mağlubiyet aldı. Ham yönetimindeki Lakers, Denver Nuggets’a karşı geçen sezon Batı Konferansı finallerinde, bu sezon ise play-off ilk turunda elendi.

Amedspor’un maç bileti kuyruğunda izdiham

Bilet almak isteyen 16 kişi baygınlık geçirdi.

TFF 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Amed Sportif Faaliyetler, cumartesi 15.00’te Menemenspor’la karşı karşıya gelecek. Yönetim maç biletlerinin Kayapınar ilçesinde bulunan Diyarbakır Stadyumu’nda 17.00’de satışa çıkacağını duyurdu. Öğlen saatlerinden itibaren stadyum çevresinde bekleyen taraftarlar satışa çıkan biletleri aynı anda almak istedi. Bunun üzerine izdiham yaşandı ve 16 kişi baygınlık geçirdi. Taraftarların durumu bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve polis sevk edildi. Bilet satışlarının durdurulduğu alanda çevik kuvvet ekipleri güvenlik önlemi aldı.

Haliç’e Fenerbahçe-Galatasaray derbisi

Haliç’te kürek heyecanı yaşanacak.

Avrupa’nın en büyük su sporları merkezi olan İBB Haliç Su Sporları Merkezi’nde ilk olarak 2021’de düzenlenen 4. Uluslararası Haliç Kürek Yarışları- Golden Horn Rowing, yarın başlıyor. Bu yıl 28 kulüpten gelecek olan 110 takım ve yaklaşık 500 sporcu, deniz küreğinde derece için yarışacak. Yarışlarda, kürekte de ezeli bir rekabet içinde olan Fenerbahçe ile Galatasaray’ın çekişmesi de yaşanacak. 

Şirketler ve U19 Mix dışındaki tüm kategorilerde ve sadece Türkiye Kürek Federasyonu’na bağlı kulüpler için geçerli olmak üzere, birinci olan ekibe 30.000 TL, ikinciye 20.000 TL ve üçüncüye de 15.000 TL verilecek.  Ayrıca bu kategorilerde kadınlar ve erkeklerde ayrı ayrı genel klasmanda en fazla puanı alan kulüplere de ödül verilecek. Buna göre birinci kulübe 30.000 TL, ikinciye 20.000 TL ve üçüncüye de 15.000 TL ödül verilecek. Türkiye Kürek Federasyonu hakemleri tarafından yönetilecek olan Uluslararası Haliç Kürek Yarışları’nda ‘Deniz Küreği Yarışma Kuralları’ uygulanacak ve kategorilerinde ilk 3’e giren sporculara madalya, ekiplere de kupa takdim edilecek. Yarışların yapılacağı 4-5 Mayıs günlerinde deniz trafiğinde de düzenlemelere gidilecek. Yarış günlerinde 09.00-17.00 saatleri arasında deniz üzeri görevli ekipleri kontrollü geçiş sağlayacak. Parkur komple kapatılmayacak.  

TFF’den final gününe özel tarife

Kadın futbolunda final günü TFF’nin YouTube kanalında.

Kadın Futbol Süper Ligi’nde 2023-2024 sezonunun şampiyonunun belli olacağı son haftada Galatasaray-ALG Spor ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget GSK-Trabzonspor müsabakaları TFF YouTube kanalı üzerinden canlı yayınlanacak. 5 Mayıs Pazar günü oynanacak 30. hafta müsabakaları öncesi Galatasaray, 68 puanla lider durumda bulunuyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget GSK ise 66 puanla ikinci sırada yer alıyor. Şampiyonun belirleneceği son haftada tüm karşılaşmalar 5 Mayıs Pazar günü yapılacak ve saat 14.00’te başlayacak.

Marco Reus Dortmund’da yolun sonuna geldi

Borussia Dortmund’un 35 yaşındaki tecrübeli kaptanı Marco Reus, sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıkladı. Reus 2012 yılından beri takımda forma giyiyordu. Borussia Dortmund, Reus’u 12 yıl önce Mönchengladbach’tan 17.1 milyon euro karşılığında transfer etmişti. Sarı-Siyahlılarla 424 maça çıkan Marco Reus 168 gol, 128 asistlik istatistik yakaladı. Marco Reus 12 yıl formasını giydiği Borussia Dortmund ile 2 Almanya Kupası, 3 de Almanya Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

Fenerbahçe’de Oosterwolde sevinci

Fenerbahçe’de sakatlık yaşayan Jayden Oosterwolde, idmanlara başladı. Oyuncu Olympiakos eşleşmesinin ilk karşılaşmasında menisküsünden sakatlanmış ardından Hollanda’da ameliyat olmuştu. Sezonun son haftalarına doğru sahalara dönmesi beklenen yıldız isim şimdiden toplu çalışmalara başladı. 23 yaşındaki futbolcu bu sezon 41 maça çıkıp 2 gol atmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.