Sporda pazartesi: Dallas finale bir adım uzakta

Sporda pazartesi günü mesaisi sürüyor. Dallas Mavericks, evinde Minnesota Timberwolves'u bir kez daha mağlup etti ve seride durumu 3-0 yaptı. İşte spor dünyasından gelişmeler.

Spor 27 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Spor dünyasında günün gelişmeleri...

NBA Batı Konferansı final serisi üçüncü maçında Dallas Mavericks evinde Minnesota Timberwolves’u konuk etti. Luka Doncic ve Kyrie Irving’in damgasını vurduğu karşılaşmada Dallas sahadan 116-107 galip ayrıldı ve durumu 3-0 yaptı. Minnesota’da özellikle uzun oyuncu Karl Anthony Towns’ın performansı hayal kırıklığı yarattı.

Doncic karşılaşmayı 33 sayı, 7 ribaunt, 5 asist ve 5 top çalmayla tamamlarken ona en büyük destek yine 33 sayıyla Kyrie’den geldi. Irving bu play-off’ta her zaman olduğu gibi son çeyreğe damgasını vurdu. PJ Washington 16 sayıyla galibiyete katkıda bulundu.

Minnesota evindeki iki maçı kaybettikten sonra deplasmanda da aradığını bulamadı. Anthony Edwards 26 sayı, 9 ribaunt ve 9 asistle mücadele ederken son çeyrekteki etkisiz performansı dikkat çekti. Karl Anthony Towns 14 sayı ve 11 ribauntla oynarken 18’de 5 saha içi ve 8’de 0 üçlük performansı ortaya koyabildi. Minnesota’nın adını NBA finallerine yazdırmak için tarihte yapılmamışı yapıp, 3-0’dan dönmesi gerekecek.

Beşiktaş, 1 Temmuz’da topbaşı yapacak

Sezonu Kasımpaşa maçıyla bitiren Beşiktaş’ta gelecek sezon hazırlıkları başladı.

Beşiktaş Futbol Takımı’nın 2024-2025 sezonu kamp programı belli oldu. Kulüpten yapılan açıklamaya göre, siyah-beyazlılar yeni sezon hazırlıklarına 1 Temmuz’da BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde başlayacak. Siyah beyazlılar 10-20 Temmuz’da Slovenya’nın Maribor kentinde kamp yapacak. Hazırlık maçlarıyla ilgili program ise daha sonra duyurulacak.

İskenderuspor ya satılacak ya kapanacak

Depremden sonra zor günler geçiren İskederunspor kritik bir kararın eşiğinde.

TFF 2. Lig ekiplerinden İskenderunspor Kulübü Başkanı Hakan Bolat, maddi sorunlar nedeniyle kulübün kapatılacağını ya da devredileceğini duyurdu. Bolat, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, İskenderunspor’a gerekli desteğin verilmediğini söyledi. Kulübün son 2 yılda stadyumu olmadan çıktığı maçlar nedeniyle çok yorulduğunu belirten Bolat, kendisinin de maddi ve manevi olarak yıprandığını dile getirdi. Bolat, maddi şartlar nedeniyle kulübü devam ettirme şanslarının olmadığını belirterek, şunları söyledi: “Bu nedendir ki İskenderunspor’u kapatmak zorundayız, isteyen varsa kulübü devir edebiliriz. Ama ben böyle bir babayiğidin çıkacağını tahmin edemiyorum. Ne yaptıysam çocukluk hayalim için yaptım, hiç pişman değilim. Bir şampiyonluk yaşadık ve bunu ömür boyu saklayacağım. Tüm haklarım İskenderunspor taraftarına helal olsun.”

Erzin Belediyespor Futbol Kulübü adı altında kurulan kulüp, 2020 yılında İskenderunspor Futbol Kulübü olarak TFF 3’üncü Lig’de varlığını sürdürdü. 2021-2022 futbol sezonunda da TFF 3. Lig 2. Grup play-off finalinde Alagöz Holding Iğdır Futbol Kulübünü penaltılarda yenen İskenderunspor, 2’nci lige yükselmiş, kupasını müzesine götürmüştü. 2023-2024 sezonunda da Kırmızı Grubu 6’ncı sırada tamamlayan İskenderunspor, 2. Lig play-off 1. turunda Alagöz Holding Iğdır Futbol Kulübüne 1-0 yenilerek üst lige çıkma şansını kaybetti.

Aston Villa Emery ile devam edecek

Aston Villa, teknik direktör Unai Emery ile beş yıllık yeni sözleşme imzaladı. Emery, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, “Aston Villa’da harika bir kimya var. Taraftarların desteği, burayı evimiz gibi hissetmemizi sağlıyor. Hayallerimizin sınırı olmadan bu yolculuğa devam edeceğimiz için heyecanlıyız” dedi. Aston Villa, 52 yaşındaki İspanyol teknik direktör yönetiminde Premier Lig’i geçen sezon dördüncü sırada bitirerek Şampiyonlar Ligi bileti almıştı.

Altınordu’da teknik direktörlük görevine Olcay Şahan getirildi

TFF 2. Lig ekiplerinden Altınordu’da teknik direktörlük görevine Olcay Şahan getirildi. Kulüpten yapılan açıklamaya göre eski milli futbolculardan Olcay Şahan için Metin Oktay Yerleşkesi’nde imza töreni gerçekleştirildi. Başkan Seyit Mehmet Özkan, projelerinin başına Alman sisteminden çıkmış bir oyuncuyu getirmek istediklerini belirterek “Olcay hocam bizim istediklerimizin hepsine tam uyuyordu. Hocamız Altınordu’nun Türkiye projesi olduğunu, Avrupa’da bile projemizin konuşulduğunu bildiğini söyledi ve teklifimizi kabul etti. Altınordu için yepyeni bir dönem başlıyor. Yeni dönem artık genç teknik adamların dönemi. Hüseyin Eroğlu hocam ile 10 yıl çalıştık. İnşallah Olcay kardeşimle 10 yıl beraber olmayı Allah bize nasip etsin” dedi. Olcay Şahan ise kulüp başkanı Özkan’la yaptıkları değerlendirmede Altınordu’yu bir üst lige çıkarmak istediklerini konuştuklarını belirterek, “Kendi sisteminden yetişen oyuncuları ile Süper Lig’e kadar kendi oyuncuları ile oynayıp sonrasında birçok futbolcusunu Avrupa’ya gönderme hedefindeyiz” diye konuştu. Sezon başında TFF 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Ankaraspor’da forma giyen Olcay Şahan, daha sonra futbol sorumluluğu görevine getirilmişti.

İspanya’nın EURO 2024 geniş kadrosu belli oldu

İspanya Milli Takımı’nın 29 kişilik geniş kadrosu duyuruldu.

Dünya futbolunun zirve ülkelerinden İspanya, Almanya ev sahipliğinde düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası’na götüreceği kadroyu duyurdu. Konrad De La Fuente önderliğinde turnuvaya gidecek olan İspanya’nın kadrosu 29 kişi olarak duyuruldu. De La Fuente bu kadrodan üç kişi çıkaracak. Haziran ayındaki hazırlık maçları sonrası bu hamleyi yapması beklenen hoca üç kişiyi çıkardıktan sonra nihai 26 kişilik kadroyu ortaya çıkaracak. İspanyol ekibi Real Madrid’in 1 Haziran’daki Şampiyonlar Ligi finali ardından İspanyol oyuncular kadroya katılacak.

Pepe’den Trabzonspor’a veda

Trabzonspor’un deneyimli kanat oyuncusu Nicolas Pepe Karadeniz ekibine veda etti. Pepe, sezon başında Arsenal’la sözleşmesini sonlandırdıktan sonra Trabzonspor’a imza atmıştı. Bir yıllık anlaşması biten oyuncu takımına veda etti. 28 yaşındaki futbolcu 23 maçta forma giydi ve 6 gol atıp 3 asist yaptı.

Baskonia’da Ivanovic’le yollar ayrıldı

Baskonia ve Ivanovic’in yolları bir kez daha ayrıldı.

EuroLeague’in İspanyol ekiplerinden Baskonia, koç Dusko Ivanovic’le yollarını ayırdığını açıkladı. Daha önce üç farklı dönemde bu kulübü çalıştıran Ivanovic, Penarroya’nın sezon başındaki ayrılığı sonrası takımın başına getirilmişti. Ivanovic’in dördüncü dönemi fazla uzun sürmedi. Takım EuroLeague play-off’larında Real Madrid’e 3-0’la elendikten sonra İspanya Ligi’nde play-off yapma başarısı gösterememiş ve büyük hayal kırıklığı yaşamıştı. Bu hayal kırıklığının faturası ağır oldu. Baskonia ile Sırp koçun yolları bir kez daha ayrıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.