Sporda perşembe: Fenerbahçe’nin ve EURO 2024 finalinin hakemleri belli oldu

Sporda çarşamba gününün gündemi yoğun. Beşiktaş'ta yeni sezon hazırlıkları sürüyor. UEFA Fenerbahçe'nin Lugano maçının ve EURO 2024 final müsabakasının hakemini açıkladı.

Spor 11 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Sporda günün öne çıkanları.

Çarşamba günü Türkiye ve dünyada yeni gelişmelere gebe olmayı sürdürüyor. İşte sporda günün getirdikleri…

Fener’in Lugano maçına Portekizli hakem

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turunda deplasmanda karşılaşacağı Lugano maçında düdük çalacak hakem belli oldu. UEFA’dan yapılan açıklamaya göre mücadeleyi Portekiz Futbol Federasyonu’ndan Tiago Martins yönetecek. Karşılaşma 23 Temmuz Salı günü 21:30’da başlayacak.

EURO 2024 finalinde Fransız hakem düdük çalacak

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda kupayı kaldıracak tarafı belirleyecek İspanya-İngiltere maçının hakemi açıklandı. Buna göre şampiyonluk maçında Fransız hakem François Letexier düdük çalacak. EURO 2024’ün final maçı 14 Temmuz Pazar günü 22:00’de Fransız hakemin çaldığı ilk düdükle başlayacak.

Beşiktaş’ta hazırlıklar sürüyor

Siyah-beyazlılar yeni sezon hazırlıklarına devam ediyor.

Yeni sezon hazırlıklarının ikinci etabına Slovenya’nın Maribor şehrinde devam eden Beşiktaş sabah antrenmanıyla hazırlıklarını sürdürdü. Siyah-beyazlıların kamp yaptıkları otelin antrenman sahasında yapılan çalışma, yaklaşık 1,5 saat sürdü. Kondisyon çalışmalarıyla başlayan idmanda bir süre çeşitli pas ve top kapma antrenmanları yapan futbolcular, hücum ve savunma çalışmaları gerçekleştirdi. Beşli hücum ikili savunma oyuncusunun karşılaştığı setlerin ardından teknik direktör Giovanni van Bronckhorst idmanın son bölümünde iki grubu ayırdığı futbolcularına dar alanda çift kale maç yaptırdı.

Antrenmanın ardından Beşiktaş’ın yeni transferi Rafa Silva takımının kamp yaptığı otelde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gelen soru üzerine vatandaşı Ricardo Quaresma’yla transferi öncesi konuşmadığını belirterek “Kendisini iyi tanıyorum. Harika bir oyuncu. Portekizli bir oyuncunun bu şekilde başarılı olması ve hatırlanması Portekizli olarak benim için gurur verici. Çok önemli işler yaptı burada. Yabancı oyuncuların bu şekilde efsane olabileceğini gösteriyor bu durum. O farklı, ben farklı bir oyuncuyum ama ben de onun gibi etki bırakmak istiyorum” dedi. Rafa Silva sözlerine şöyle devam etti:

“Benim kişisel hedeflerimi başaracağımdan şüphem yok. Tek istediğim ve şu anki amacım Beşiktaş’ın başarılı olması, kupalar kazanması. Bireysel değil kolektif başarılı olmak. Beşiktaş’ın kupalar kazanması için elimden geleni yapacağım. Şu anki hedefim takımın başarılı olması için elimden geleni yapmak. Şu anda hocamızın fikirlerini takıma adapte etmesi için çalışıyoruz. Hocamızın güçlü ve iyi oynayan takım hedefine göre oynayacağız. Üç farklı pozisyonda oynadım. Herkesin bildiği 10 numarada daha çok tercih ediyorum. Herhangi pozisyonda oynamamda sıkıntı yok. Beşiktaş taraftarlarını mutlu etmek ve hak ettiği başarılar için elimizden geleni yapacağız, çok çalışacağız.”

Genç milli voleybolcular Portekiz’i mağlup etti

Türkiye 18 Yaş Altı Erkek Voleybol Milli Takımı Bulgaristan’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nın grup aşamasındaki ikinci maçında Portekiz’i 3-1 yendi. Rakibini 25-23, 25-22, 17-25 ve 25-16’lık setler sonucu mağlup eden milli takım şampiyonadaki ilk galibiyetini elde etti.
1. Grup’ta yer alan milliler üçüncü maçında 12 Temmuz Perşembe günü TSİ 20.00’de Fransa’yla karşılaşacak. Müsabaka Bulgaristan Voleybol Federasyonunun Youtube kanalından canlı yayımlanacak. Grup etabı sonunda ilk iki sırada yer alan ülkeler adlarını yarı finale yazdıracak.

Sivasspor’dan “dolandırıcılık” uyarısı

Süper Lig ekiplerinden Sivasspor, taraftarlarına, son günlerde bazı kişilerin kulübün adını kullanarak dolandırıcılık yaptığı uyarısında bulundu.
Yapılan açıklamada, bazı dolandırıcıların, Sivasspor’un adını kullanarak para toplamaya çalıştığı ihbarının kulübe iletildiği aktarıldı. Bu kişilere karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanan açıklamada, “Dolandırıcılık faaliyetlerine karşı dikkatli olmanız ve bu tür taleplerle karşılaştığınızda durumu hemen yetkililere bildirmeniz önem arz etmektedir. Bu tür kötü niyetli girişimlere karşı dikkatli olmanızı ve kulübümüzün adını kullanarak dolandırıcılık yapanlara karşı taviz vermemenizi rica ederiz” ifadeleri kullanıldı.

Galatasaray Sportif A.Ş’de istifa

Galatasaray’da basketbol şubeden sorumlu yönetim kurulu üyesi Can Natan, Sportif A.Ş.’deki görevinden istifa etti. Natan, Dursun Özbek’in bir önceki dönem yönetiminde de yer almış, iki ay önce rekor oyla seçilen yönetim kurulu listesinde de bulunmuştu. Natan’ın şirketteki görevlerinden istifa ettiği ancak Galatasaray Spor Kulübü’nün yönetiminde kalacağı ve basketbol şubeden sorumlu olmayı sürdüreceği öğrenildi.

Can Natan’ın istifası sonrası Abdullah Kavukcu ve Fatih Demircan Sportif A.Ş’ye atandı.

Süper Lig'de yeni sezonun fikstürü çekildi: İşte derbi haftalarıSüper Lig’de yeni sezonun fikstürü çekildi: İşte derbi haftaları

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.