Sporda perşembe: WNBA’de Caitlin Clark’ın sezonu sona erdi

WNBA'de play-off heyecanı sürerken Connecticut Sun, Indiana Fever'ı mağlup edip seride durumu 2-0 yaparak adını yarı finale yazdırdı. İşte spor dünyasından öne çıkan gelişmeler.

Spor 26 Eylül 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
İşte spor dünyasında günün öne çıkanları.

WNBA’de play-off çeyrek final eşleşmelerinde heyecan sürdü. Connecticut Sun eşleşmenin ikinci maçında Indiana Fever’ı 87-81 yenerek adını yarı finale yazdırmayı başardı. Bu galibiyette Alyssa Thomas 19 sayı ve 13 asistle önemli rol oynarken Marina Mabrey 17 sayı kaydetti. Indiana’da Caitlin Clark 25 sayı ve 9 asistle oynarken Aaliyah Boston 16 sayı ve 19 ribauntla oynayıp takımına destek oldu. Ancak bu performanslar galibiyet için yeterli olmadı. Sun bu sonuçla seriyi 2-0’a getirerek yarı finale yükseldi. 2024 draftlarında Fever tarafından birinci sırada seçilen ve gösterdiği performansla büyük ses getiren kadın basketbolunun bir sonraki büyük süper yıldızı Caitlin Clark’ın da gösterişli sezonu böylece son buldu.

Gecenin ikinci karşılaşmasında Minnesota Lynx ve Phoenix Mercury karşı karşıya geldi. Maçın yıldızı eski Fenerbahçeli Napheesa Collier’dı. Collier 42 sayı üreterek WNBA play-off tarihinde bir maçta en fazla sayı atan oyuncu rekorunu egale etti. Angel McCoughtry ve Breanna Stewart da daha önce bir play-off maçında 42 sayı kaydetmişlerdi. Maç 101-88 Lynx lehine sona ererken seride de durum 2-0 oldu ve Minnesota yarı finale çıkıp Connecticut’la eşleşti. Mercury’de Brittney Griner 24 sayı atarken Diana Taurasi 10 sayı attı. Efsane isim Taurasi emeklilik kararı alması halinde böylelikle kariyerinin son maçına çıktı. Taurasi’nin emekli olması bekleniyor.

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği kuruldu

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay “Bu gelişme hem Türk dünyası hem de satranç sporu için tarihi bir adımdır” dedi.

Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE) Genel Kurulunda Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliğinin kurulması kabul edildi. Türkiye Satranç Federasyonunun (TSF) açıklamasına göre 45. Dünya Satranç Olimpiyatı’nın düzenlendiği Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de FIDE Genel Kurulu da yapıldı. TSF’nin FIDE’ye sunduğu mektupla birliğin kurulmasına ilişkin öneri genel kurul gündemine alındı. Açıklamada görüşlerine yer verilen TSF Başkanı Gülkız Tulay yaklaşık iki yıllık yoğun çabanın sonucunda FIDE Genel Kurulunda alınan kararla Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliğinin kurulduğunu belirterek “Böyle bir organizasyonun kurulmasına ön ayak olduğumuz için Türkiye ve Türk satrancı adına gurur duyuyorum. Çok mücadele ettik. Başarıya da ulaştık. FIDE’de yoğun bir destekle kabul edilen bu karar tüm Türk dünyası için çok önemli. Kurucu ülke olmaktan da onur duyuyoruz. Artık birbirimize güç vereceğimiz, dünyada destekleyeceğimiz bir birliğimiz var. Diplomatik bir zafer diyebiliriz” dedi.

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan’dan oluşuyor. Bu birliğin kurulmasıyla, Türkçe konuşulan ülkelerde satrancın geliştirilmesi ve sosyal projelerin hayata geçirilmesi amaçlanıyor. Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği bünyesinde yürütülecek her türlü proje için müzakere faaliyetlerini oluşturarak, koordineli biçimde yatırım ve dağıtımını organize edecek. Bu birliğin kurulması, aynı zamanda Türkçe’nin, FIDE’de kullanılan resmi dillere eklenmesinde önemli bir adım olacak. Azerbaycan’da geçen yıl 7-10 Kasım tarihlerinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Gençlik ve Spordan Sorumlu Bakanlar Toplantısı’nda, Türk Dünyası Satranç Birliği kurulması kararı alınmıştı.

İlhan Parlak açıkladı: Real Madrid istemiş, Sevilla'dan gelen teklifi yurtdışında yemek yiyemediği için reddetmişİlhan Parlak açıkladı: Real Madrid istemiş, Sevilla’dan gelen teklifi yurtdışında yemek yiyemediği için reddetmiş

Türkiye Bisiklet Federasyonu’nda Emin Müftüoğlu yeniden başkan seçildi

Türkiye Bisiklet Federasyonu 6. Olağan ve Mali Genel Kurulu Ankara’daki The Green Park Otel’de gerçekleştirdi. Genel kurulda başkanlık için mevcut başkan Emin Müftüoğlu ile Kerim Vural yarıştı. Oylama öncesi mevcut yönetim kurulu faaliyet ve mali açıdan ibra edildi.  279 delegenin oy kullandığı genel kurulda 202 oy alan Emin Müftüoğlu, yeniden başkan oldu. Kerim Vural ise 74 oy aldı, üç oy ise geçersiz sayıldı. Seçimden sonra camiaya seslenen Emin Müftüoğlu, genel kurulu sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdiklerini ifade etti. Emin Müftüoğlu’nun yönetim kurulu asil üyeleri şu şekilde:
Fikret Hayali, Metin Cengiz, Yusuf Alperen Ayar, Elif Merve Beyla, Ercan Okur, Veysel Serdar, Mehmet Okan Kaya, Kenan Güler, Onur Şahin ve Nevzat Kıral.

19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı’nın Avrupa Şampiyonası eleme turu aday kadrosu açıklandı

19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı’nın 9-15 Ekim tarihlerinde Polonya’da oynayacağı Avrupa Şampiyonası eleme turu maçlarının aday kadrosu belli oldu.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılan açıklamaya göre aday kadroya davet edilen oyuncular, 1 Ekim Salı günü İstanbul’da toplanarak hazırlıklarına başlayacak. Ay-yıldızlılar, 6 Ekim Pazar günü Polonya’ya gidecek.
Milli takım, eleme turunda 4. Grup’ta 9 Ekim’de Cebelitarık, 12 Ekim’de Malta ve 15 Ekim’de Polonya ile karşılaşacak.
Eleme turunda 13 grupta ilk iki sırayı alacak takımların yanı sıra en iyi üçüncü takımla birlikte sıralamada birinci sırada bulunan Portekiz, 2025 yılının bahar aylarında gerçekleştirilecek elit turda yer alacak. Elit turda gruplarını lider bitiren 7 takımın yanı sıra ev sahibi Romanya, 2025 yazında finallerde karşı karşıya gelecek. Ev sahibi Romanya, 2025 yazındaki finallere doğrudan katılacak.
Teknik direktör Sabri Sarıoğlu yönetimindeki milli takımın aday kadrosuna şu oyuncular davet edildi:
Kaleciler: Kağan Arıcan (Antalyaspor), Onuralp Çevikkan (Trabzonspor), Emir Yaşar (Beşiktaş)
Defans: Eren Özkul (Fortuna Sittard), Taylan Utku Aydın (Kasımpaşa), Kadir Subaşı (Galatasaray), Berkay Karaca (Schalke 04), Arda Ünyay (MKE Ankaragücü), Yusuf Akçiçek (Fenerbahçe), Bedirhan Çetin (Samsunspor)
Orta saha: Efe Akman, Berat Yılmaz, Gökdeniz Gürpüz (Galatasaray), Burak İngenç (Antalyaspor), Veis Yıldız (Bayern Münih), Emirhan Arkutcu (Menemen FK), Doğanay Avcı (Çaykur Rizespor), İsak Vural (Frosinone Calcio)
Forvet: Kerem Kayaarası (Fenerbahçe), Arda Usluoğlu (Corendon Alanyaspor), Recep Yalın Dilek (Galatasaray)

Dizleri onu bırakmıştı, o da basketbolu... Derrick Rose emekli olduDizleri onu bırakmıştı, o da basketbolu… Derrick Rose emekli oldu

Ümit Millilerin başına tanıdık isim

Türkiye Futbol Federasyonu, Ümit Milli Takım teknik direktörlüğüne eski sağ bek Gökhan Gönül’ün getirildiğini açıkladı. Fenerbahçe’den yapılan açıklamada “10 yıl boyunca Çubuklumuzu başarıyla terleten eski futbolcumuz Gökhan Gönül’ü tebrik eder, yeni görevinde kendisine başarılar dileriz” dendi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.