Sporda yoğun pazar mesaisi… Süper Lig, basketbol, NBA…

Spor dünyasından öne çıkan haberler 10Haber’le sizlerle. Hem dünyada hem Türkiye’de yaşanan son gelişmeler. İşte futbol, basketbol ve diğer spor dallarında yaşananlar…

Spor 17 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasından öne çıkan haberler.

Pazar günü eğlencesi, spor dünyasından gelen haber ve gelişmelerle katlanmayı sürdürüyor. İşte Süper Lig, 1.Lig, Avrupa ligleri ve diğer branşlardan öne çıkan gelişmeler…

Rizespor geri döndü, Antep karşısında 3-1’le güldü

Rizespor, Gaziantep FK’lı gollerin tamamının ikinci yarıda geldiği maçta 3-1 mağlup etti.

Süper Lig’in 30’uncu hafta maçında Rizespor ve Gaziantep FK karşılaştı. Abdulkadir Bitigen’in yönettiği maça ev sahibi ekip ilk dört sıra iddiasını sürdürmek, Gaziantep FK ise Selçuk İnan yönetiminde bir zafer daha elde edip kümede kalma yolunda rahatlamak için çıktı.

Maça iyi başlayan Rizespor henüz sekizinci dakikada Minchev’le pozisyon yakaladı ancak kaleci Nita gole izin vermedi. 25’te etkili gelen Gaziantep, Sorescu’nun şutunda gole yaklaştı fakat bu sefer de Gökhan Akkan kalesini gole kapatmayı başardı. Skor tabelası 40’ıncı dakikayı gösterirken Mustafa Eskihellaç’ın ara pasıyla savunma arkasında topla buluşan Sorescu bu kez de plaseyle gol aradı. Filelerle buluşmak üzere olan topa Emirhan Topçu müdahale etmeyi başardı ve top kornere çıktı. Rize’de oynanan mücadelede soyunma odasına golsüz eşitlikle gidildi.

İlk yarıda etkili pozisyonları giren Antepli Sorescu ikinci devrede de bıraktığı yerden devam etti. 54’te Maxim’in savunma arkasına attığı topla buluşan Rumen oyuncu sağ çaprazdan ceza sahasına girerek şutunu çıkardı ve fileleri sarsarak deplasmanda takımını öne geçirdi. Yediği golün ardından baskısını artıran İlhan Palut’un öğrencileri 64’üncü dakikada kullanılan kornerde yaşanan karambol sonucu Mbakata’nın kendi kalesine attığı golle eşitliği yakaladı. Golün hemen beş dakika sonrasında Rizespor, Shelvey’e yapılan faul sonrası penaltı kazandı. Kendi kazandığı penaltıda vuruşu da yapmak için topun başına geçen İngiliz futbolcu çerçeveyi tutturamayınca Rizespor öne geçme şansından oldu.

1-1’lik eşitlikle girilen karşılaşmanın son anları Karadeniz temsilcisinin baskılı oyununa sahne oldu. 84’üncü dakikada solda topla buluşan Zeqiri ceza sahasına ortaladı. Koşuyu yapıp topa hareketlenen Olawoyin ise kafa vuruşuyla uzak direğin dibinden ağları bulup takımını 1-0 yenik duruma düştüğü maçta 2-1 öne geçirdi. Mücadelenin son anlarında tüm riskleri alıp kalecisini de gol için rakip ceza sahasına yollayan rakibine karşı Zeqiri’yle üçüncü golü de bulan Rizespor kendi evinde ağırladığı Gaziantep FK karşısında sahadan 3-1’lik skor ve üç puanla ayrılan taraf oldu. Bu sonuçla Karadeniz temsilcisi puanını 42’ye yükseltirken Gaziantep 31 puanda kaldı.

Hayatspor’dan ligde kalma yolunda altın değerinde üç puan

Hayatspor Samsun’u yendi, ligde kalma yolunda elini güçlendirdi.

Süper Lig’de alt sıraları yakından ilgilendiren karşılaşmada Hatayspor, Samsunspor’u Mersin’de ağırladı. Mücadeleye çok hızlı başlayan Volkan Demirel’in öğrencileri, henüz üçüncü dakikada Doğukan Sinik’in asistiyle Strandberg’in ayağından golü bularak maçta 1-0 öne geçti. Yardımcı hakemin ofsayt bayrağını kaldırmasıyla iptal edilen gol, VAR’dan gelen uyarı sonrası geçerli sayıldı. 10’uncu dakikada farkı ikiye çıkarmaya yaklaşan ev sahibi, Kerim Alıcı’nın şutundan yararlanamadı. Mücadelede ilk yarı 1-0 Hatayspor üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci devrenin başlangıcı temposuz geçti ve iki takım da pozisyon üretmekte zorlandı. 71’de Görkem Sağlam’ın uzaktan şutuyla gole yaklaşan taraf yine Hatay oldu ancak top az farkla dışarı çıktı. Karşılaşmada son anlara gelinirken 89’da ev sahibini rahatlatan gol Dele-Bashiru’dan geldi. 2-0 sonrası uzatma bölümünde kontratak şansları da yakalayan Hatay, 90+2’de Dele-Bashiru’nun asistinde Rivas’ın ayağından gelen golle farkı üçe çıkarmayı başardı. Kalan kısa sürede başka gol olmayınca Hayatspor – Samsunspor maçı 3-0 ev sahibi takımın üstünlüğüyle noktalandı.

Bu sonuçla puanını 33’e yükselten Hatay 15’inci sıraya yükselip kümede kalma hesaplarında derin bir nefes aldı. Samsunspor ise 36 puanla 12’nci sırada kaldı.

Sakaryaspor kazandı, Kocaeli’nin kaybettiği haftada üçüncü sıraya uzandı

Sakaryaspor, Altay engelini 2-0’la geçti.

1. Lig’de 27’nci haftanın kapanış mücadelesi Sakaryaspor ve Altay arasında oynandı. Doğrudan rakipleri Kocaelispor, Bodrum ve Boluspor’un puan kaybettiği haftada sahaya çıkan Sakarya, üç puan kazanıp Süper Lig yolunda büyük bir adım atmak için sahne aldı.

Mücadeleye baskılı başlayan Sakaryaspor, ilk yarım saatte girdiği pozisyonlardan yararlanamadı. Dakikalar 33’ü gösterdiğinde sağdan gelişen Sakarya atağında Kassongo kafayı vurdu ve top Kuban’ın eline çarptı. Karşılaşmanın hakemi tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Vuruş için topun başına geçen Kassongo, top ve kaleciyi ayrı köşelere gönderip takımını öne geçirdi. Mücadelede soyunma odasına 1-0’lık Sakarya üstünlüğüyle gidildi.

Etkili oyununu ikinci 45’te de sürdüren ev sahibi, 58’inci dakikada net bir pozisyon yakaladı. Çalımlarla içeri sokulan Del Valle kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yakın köşeye çektiği şutta ağları sarsıp skoru 2-0’a getirdi. Kalan süresinde başka gol çıkmayan maç Sakaryaspor’un 2-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonuçla puanını 47’ye yükselten Tatangalar, Kocaeli, Bodrum ve Boluspor’un puan kaybettiği haftada üçüncü sıraya yükselme başarısı gösterdi. Altay ise 15 puanla 17’nci sırada kaldı. 1. Lig’de aynı gün oynanan diğer maçlardan şu sonuçlar alındı,

Bodrum FK-Boluspor: 1-1
Erzurumspor-Tuzlaspor: 1-0
Ümraniyespor-Adanaspor: 2-0
Giresunspor-Şanlıurfaspor: 0-6

Türk futbolunda yine skandal gece! Trabzon'da taraftar sahaya indiTürk futbolunda yine skandal gece! Trabzon’da taraftar sahaya indiPotada İstanbul takımları hata yapmadı

Anadolu Efes, Merkezefendi’yi zorlansa da yenmeyi başardı.

Baksetbol Süper Ligi’nde Pazar günü 23’üncü hafta maçlarından üçü oynandı. Anadolu Efes, Beşiktaş ve Galatasaray’ın parkeye çıktığı günde üç İstanbul takımı da zafere uzandı. Günün ilk maçında Beşiktaş, İzmir’de Aliağa’ya konuk oldu. EuroCup’ta yarı finale yükselen siyah-beyazlılar, ligdeki etkileyici performanslarından birine de Aliağa deplasmanında sergiledi. Son çeyreğe kadar başa baş geçen mücadelenin son 10 dakikasında çok iyi bir savunma performansı sergileyen kara kartal, karşılaşmadan 70-58’lik galibiyetle ayrılmayı başardı. Bu sonuçla Beşiktaş 23’üncü maçında 18’inci galibiyetini elde etti. Beşiktaş’ta 19 sayı üreten Kyle Allman maçın en skorer ismi oldu.

Günün ikinci maçında Bursaspor Galatasaray’ı ağırladı. Yakup Sekizkök yönetiminde çıkışını sürdüren sarı-kırmızılılar, Dee Bost’tan çok iyi katkı alıp başından sonuna üstün götürdüğü maçtan 81-65’lik zaferle ayrılan taraf oldu. Bu galibiyetle Cim-bom, ligdeki 12’nci zaferine ulaştı. Galatasaray’da Bost 22, Göksenin ise 12 sayı üretti.

Günün kapanış maçında hafta içi Asvel deplasmanında ağır yara alan Anadolu Efes parkeye çıktı. Evinde Merkezefendi’yi ağırlayan lacivert-beyazlılar bu maçta da oldukça zorlandı. Son çeyreğine 63-63 eşitlikle girilen maçın kırılma anlarında oyuna ağırlığını koyan Daniel Oturu ve Elijah Bryant’ın da etkisiyle karşılaşmadan 83-77’lik zaferle ayrılan taraf Efes oldu. Bu galibiyetle 20’nci galibiyetini alan Efes, Fenerbahçe’yle çekiştiği liderlik yarışında hata yapmadı. Lacivert-beyazlılarda Elijah Bryant 21 sayı – 6 ribaunt – 6 asistle yıldızlaşırken, Daniel Oturu 21 sayı ve 6 ribauntla galibiyete katkı sağladı.

Barcelona, Atletico deplasmanından üç puanı üç golle aldı

Barcelona, Joao Felix’in eski takımına karşı kilit açtığı maçta Atletico’yu 3-0 yendi.

La Liga’da 29’uncu haftanın kapanış maçında Atletico Madrid ve Barcelona İspanya’nın başkentinde karşı karşıya geldi. Hafta içi oynanan maçlarda Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükselen iki takımın karşılaştığı maça iki takım da karşılıklı denemelerle başladı. İlk yarım saatlik dilimi golsüz geçilen karşılaşmanın 38’inci dakikasında eski Atletico’lu Joao Felix sahne aldı. Lewandowski soldan ceza sahasına girip sıfıra indikten sonra topu içeri çevirdi, meşin yuvarlakla buluşan Felix fileleri sarstı ve deplasmandaki takımını 1-0 öne geçirdi. Golün hemen iki dakika sonrasında Barcelona teknik direktörü Xavi, yoğun itirazları sonucu peş peşe iki sarı kart görerek oyundan ihrac edildi. Mücadelede ilk yarı Katalanların tek farklı üstünlüğüyle geçildi.

İkinci yarıya da hızlı başlayan taraf Barça oldu. 47’de Raphinha’nın pasıyla topla buluşan Lewandowski çok dar açıdan yaptığı vuruşta fileleri bulmayı başararak farkı ikiye çıkardı. 65’inci dakikada bir atak daha geliştiren Barcelona, Lewa’nın ortasına Fermin Lopez’in şık kafa vuruşu sonrası bir gol daha bularak skoru 3-0’a getirdi ve iyice rahatladı. 90+2’de Katalanlar dördüncü gol için giderken Atletico’lu Molina son adam olan Roque’ye faul yaptı ve kırmızı kart gördü. Karşılaşma Barça’nın 3-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonuçla Barça puanını 64’e yükseltip ikinci sıraya yükseldi, Atletico ise 55 puanda kalıp Athletic Bilbao’ya geçilerek beşinci sıraya geriledi. La Liga’da aynı gün oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı,

Sevilla – Celta Vigo, 1-2
Las Palmas – Almeria, 0-1
Villareal – Valencia, 1-0
Rayo Vallecano – Real Betis, 2-0

Dortmund evinde Frankfurt’u üç golle geçti

Dortmund iyi giden form grafiğini sürdürdü.

Bundesliga’da 26’ncı haftanın kapanış maçı Borussia Dortmund ile Eintracht Frankfurt arasında oynandı. Şampiyonlar Ligi’nde adını son sekiz takım arasına yazdıran Dortmund evinde üç puan alıp ilk dört sıra iddiasını korumak, Frankfurt ise üst sıraları takibini sürdürmek için sahaya çıktı.

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf ev sahibi Dortmund oldu. İlk 10 dakikalık dilimde topun tek hakimi olarak öne çıkan ev sahibi, 13’üncü dakikada futbolun acı tarafıyla yüzleşti. Frankfurt’un ilk kez etkili geldiği pozisyonda eski Dortmundlu Mario Götze, ceza sahası dışından yaptığı vuruşta golü atmayı başardı ve takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Yenik duruma düştükten sonra etkili oyunundan bir şey kaybetmeyen sarı-siyahlılar, 33’te Karim Adayemi’nin attığı golle skora eşitlik getirmeyi başardı. Karşılaşmada soyunma odasına 1-1’lik beraberlikle gidildi.

İkinci yarıya iki takım da dengeli bir başlangıç yaptı ancak bir saatlik dilim geride kalırken Dortmund yine oyunun tam hakimiyetini almayı başardı. Bu süreçte girdiği pozisyonlardan sonuç alamayan ev sahibi, normal sürenin son 10 dakikasına girerken tecrübeli stoperi Hummels’in attığı golle 2-1 öne geçti. Yenik duruma düştükten sonra tüm riskleri alan Frankfurt’a karşı 90+2’de penaltı kazanan ev sahibinde vuruş için topun başına Emre Can geçti. Türk asıllı Alman futbolcu vuruşunda hata yapmadı ve skoru belirledi. Dortmund evinde Frankfurt’u 3-1 mağlup etti.

Bu sonuçla sarı-siyahlılar puanını 50’ye yükseltti, Frankfurt ise 40 puanla altıncı sırada kaldı. Bundesliga’da aynı gün oynanan diğer maçta lider Bayer Leverkusen, deplasmanda Freiburg’u 3-2 mağlup edip namağlup ilerleyişini sürdürdü.

Serie A’da lider Inter, son şampiyon Napoli’yle berabere kaldı

Inter ve Napoli 1-1 berabere kaldı.

Serie A’da 29’uncu haftanın kapanış maçı lider Inter’le Napoli arasında oynandı. Guiseppe Meazza’da oynanan maça Inter açık farklı liderliğini pekiştirmek, Napoli ise ilk beş sıra iddiasını sürdürmek için sahaya çıktı. Karşılaşmaya deplasman temsilcisi Napoli etkili başladı. İlerleyen dakikalarda Inter oyunu dengelemeyi başardı. İlk yarının son anlarına golsüz geçilen karşılaşmanın 43’üncü dakikasında sessizliği Inter bozdu. Solda topu alan Bastoni içeri çevirdi, ceza sahasına koşu yapan Darmian gelişine yaptığı vuruşta fileleri bulup takımını öne geçirdi. Dev maçta soyunma odasına ev sahibinin tek farklı üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıya da Inter hızlı başladı. Barella’nın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Martinez kaleyi düşündü ancak Arjantinlinin şutu kaleci Meret’te kaldı. 66’da bir kez daha etkili gelen Inter, bu kez Barella’yla gole yaklaştı ancak yine başarılı olamadı. Girdiği pozisyonlardan bir türlü sonuç alamayan mavi-siyahlılar, 81’inci dakikada futbolun en acı kuralıyla yüzleşti. Kornerde golü bulan Jesus, “Atamayana atarlar” dedi ve skoru 1-1’e getirdi. Karşılaşmanın kalanından başka gol çıkmayınca Inter ve Napoli birer puanı 1-1’lik skorla bölüştü.

Bu skorla Inter puanını 76’ya yükseltirken, Napoli puanını 45 yaptı. Fiorentina kulüp direktörü Joe Barone’nin hastaneye kaldırılması sonucu Atalanta – Fiorentina maçının ertelendiği günde Serie A’da oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı,

Juventus – Genoa, 0-0
Verona – Milan, 1-3
Roma – Sassuolo, 1-0

NBA’de dev maça saat problemi damga vurdu

NBA Batı Konferansı’nda play-in potasını yakından ilgilendiren mücadelede Los Angeles Lakers, Golden State Warriors’ı konuk etti. Lakers’ta yıldız uzun Anthony Davis sakatlığı sonrası maçı yarıda bırakmak zorunda kalırken Warriors rakibini 128-121 yenmeyi başardı. Sakatlıktan döndüğü ilk maçta yıldızlaşan Stephen Curry mücadeleyi 31 sayıyla tamamladı. Klay Thompson kenardan geldiği günde 26 sayı bulurken Jonathan Kuminga 23 sayı attı. Draymond Green de altı sayı, 12 ribaunt, 13 asist üretti.

Los Angeles Lakers cephesinde 39 yaşındaki LeBron James 40 sayı, sekiz ribaunt ve dokuz asist üretti. D’Angelo Russell 23 sayıyla oynadı. Maçın sonunda hakemlerin bir pozisyonu ekrandan izledikten sonra saatin bozulmasıyla beraber 16 saniye kala 15 dakikalık bir bekleme yaşandı. Skorun 124-117 olmasıyla beraber galip gelecek takımın net olmaması bu gecikmenin taraftarları kızdırdı. Salonda bulunan ünlü isimlerin verdiği görüntüler objektiflere yansıdı.

NBA’de günün diğer sonuçları:

Houston Rockets-Cleveland Cavaliers 117-103

New Orleans Pelicans-Portland Trail Blazers 126-107

Philadelphia 76ers-Charlotte Hornets 109-98

Indiana Pacers-Brooklyn Nets 121-100

Memphis Grizzlies-Oklahoma City Thunder 112-118

Chicago Bulls-Washington Wizards 127-98 (Milli basketbolcu Onuralp Bitim maçı altı sayı ve altı ribauntla bitirdi)

Utah Jazz-Minnesota Timberwolves 100-119

Sacramento Kings-New York Knicks 91-98

Galatasaray zirvede farklı

Kadınlar Süper Lig’de Galatasaray, lig sonuncusu Adana İdmanyurduspor’u sahasında ağırladı. Lider, mütevazı kadrolu rakibini 7-0 gibi farklı bir skorla mağlup etmeyi başardı. Cimbom bu skorla puanını 59’a yükseltti. Lig ikincisi Fenerbahçe aynı saatte başlayan mücadelede Beylerbeyi’ne 4-3 mağlup oldu. Çekişmeli mücadelede rakibini uzun süre geriden takip eden Kanarya bir türlü geri dönüş yapamadı ve zirvede fark beş puana çıktı.

Süper Lig’de günün diğer sonuçları:

Fatih Vatanspor-Hakkarigücü 2-4

Gaziantep Asya Spor-1207 Antalyaspor 2-2

Beşiktaş-Ataşehir Belediyespor 3-0

Fatih Karagümrük-Fomget 3-1

ALG Spor-Karadeniz Ereğlispor 0-1

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.