Süheyl Batum Ergin Ataman’ı işaret etti: Ataman’dan jet hızında yanıt geldi

Galatasaray başkan adayı Süheyl Batum TFF'den Ali Koç'a, Florya arazisinden adaylık sebebine kadar birbirinden farklı konularda konuştu. Ünal Aysal aracılığıyla Ergin Ataman'la irtibata geçtiklerini açıklayan Batum'u Ataman yalanladı.

Spor 15 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Galatasaray başkan adayı Süheyl Batum açıklamalarda bulundu.

Süper Lig’de şampiyonluğa koşan sarı-kırmızılılarda 25 Mayıs günü yapılacak genel kurula sayılı gün kala Galatasaray başkan adayı Süheyl Batum Sözcü‘ye konuştu. Dursun Özbek’e karşı aday olan Batum aday olma sebeplerine dair önemli açıklamalar yaptı. Süheyl Batum konuyu Galatasaray’ın efsane isimlerinden Ergin Ataman’a da getirdi. Ergin Ataman da kısa süre sonra Batum’un açıklamalarını yanıtladı.

Aday olma gerekçelerini açıkladı

Süheyl Batum ‘Neden aday oldunuz?’ sorusunu şöyle cevapladı:

“Önemli etkenlerden biri Florya arazisi. Galatasaray taraftarı ve sempatizanı olarak genelde yapılan bazı şeyleri görmezden geliyoruz. Sportif başarılar belirli kaygıların arka planda kalmasını gerektiriyor. ‘Aman şampiyon olalım, aman bu sene olduk, yine olalım’ diye susabilirdik ancak Riva ve Mecidiyeköy projelerinden sonra Florya’nın durumunu da gördüğümüzde artık bir gün bile kaybedilmemesi gerektiği konusunda arkadaşlarımla karar verdik. Çünkü Riva’da çok büyük zarara uğradık. Mecidiyeköy’ün ne durumda olduğunu da şu an kimse bilmiyor. Gördüklerimizle, aldığımız raporlarla, imar planlarındaki gerçeklerle karşılaştırdığımızda ve Dursun Bey’in mali kurulda anlattıklarına bakarak gördük ki Florya’da büyük bir yıkım bekleniyor. Bu konuda durmayalım dedik. Tabii durum sadece Florya ile sınırlı değil.”

Florya projesinde gördüğü sıkıntıları da aktaran Batum “Erden Timur ‘Biz yaparsak çok iyi duruma geçeriz. Yapacağız, başkasına vermeyeceğiz’ demişti. Sözlerine neden itimat edilmiyor? 27 Nisan’da başkan diyor ki: ‘Arkadaşlar parayı alıyorum. Avans olarak 70 milyon dolar. Hemen Türkiye Bankalar Birliği borcunu kapatıyorum’. Başkan ile o zaman bir araya geldik: ‘Ne oluyoruz, ihaleler nerede? Nerede dört büyük firma? Nerede projeyi yürütecek firma? Nerede şartname?’ Florya’da 62 bin dönüm yerimiz var. İmar planlarına göre 98 bin metrekare inşaat yapabiliyoruz. 110 bin metrekare olabileceği söyleniyor. Florya’da gayrimenkulün metrekaresi 13 bin dolardan satılıyor. Biz metrekaresini 10 bin dolardan satsak bile buradan 1 milyar 100 milyon dolar kazanabiliriz. Erden Bey burayı Galatasaray’ın kendisinin yapacağını söyledi. İnşaat maliyetlerini de çıkarınca buradaki kâr minimum 900 milyon dolardır. Galatasaray’da bazı arkadaşlarımız 300 milyon dolar ile 900 milyon dolar arasındaki farkı bilmiyor” şeklinde konuştu.

Ünal Aysal vizyonu…

Seçilmesi halinde Sportif A.Ş.’ye başkan olarak atanacağını açıkladığı Ünal Aysal hakkında da konuşan Batum “Bizi inanılmaz bir girdaba sokuyorlar. Deniyor ki ‘Dursun Özbek yönetimi çok başarılı, sponsorluk beş katına çıktı, loca ve koltuk satışları görülmemiş şekilde arttı’ Biz de seviniyoruz. Peki, mali durumun iyileşmesi ne demek? Artık borçlarını ödeyebilecek duruma geldin demek. Mali durumumuz hem düzeliyor hem de borcumuzu ödemek için en önemli değerimizi apar topar satmak zorundayız. “Galatasaray’a anlatmamız gerekli” derken özellikle bunu söylüyoruz: ‘Florya‘yı satıyoruz, borçlarımızı temizleyeceğiz. Peki beş sene sonra başka bir yönetim geldi ve aynı şekilde yanlışlar yaptı. Bu sefer satacak yerimiz de yok’. Doğru şekilde satacaksın, geleceği de güvence altına alacaksın. Mali projeksiyon yapabilmemiz için birtakım verilere net sahip olmamız lazım. Bunu yönetimden istedik. Bize verin ki kazandığımız takdirde mali projeksiyonu tam yapabilelim. Bazı veriler gelirlerin çok arttığını gösteriyor, ama Spotif A.Ş. hala çok borçlu. Florya’yı satmadan karşılayabilecek birtakım imkanlarımız var mı yok mu, bunu bilebilecek şeyde değiliz. Sorduğumuzda bize ‘Kapım açık’ dendi. 40 milyon Galatasaraylı’ya anlat! Seçimi kazanırsak en kısa zamanda mali genel kurul yapıp durumu masaya yatıracağız. Galatasaraylı firmalar var. Versinler tekliflerini, açık şartnameler hazırlansın, hepimiz bilelim, paylaşsınlar. Dursun Özbek de yapmalı. Alp Yalman ve Ünal Aysal listemize girdi. Bizimle beraber geliyorlar. Onların da güçleri var. İkna ediyorlar. Alp Yalman Galatasaray’ı borçsuz bırakan tek başkan, iki de şampiyonluk kazanmış. Erden Timur’u neden seviyoruz. Yaptıkları ortada. ‘Vizyon genişledi’ diyoruz. Peki bu vizyonu ilk genişleten kimdi? Ünal Aysal. Drogba’yı, Felipe Melo’yu, Muslera’yı, Sneijder’ı getirdi. İki şampiyonluk kazandı. Şimdi şöyle diyorlar: ‘Dursun başkan şampiyonluk kazandı, siz kimsiniz?’

Ali Koç’a: Köy kıraathanesinde misin?

Fenerbahçe ile ilişkiler ve Ali Koç’un söylemleri hakkında da konuşan Batum “Son iki senede hiç hoşuma gitmeyen şeyler oldu. Galatasaray’ın başkanına, başkan yardımcısına, kurucu başkanına ve camiasına, inanılması mümkün olmayan saldırılar yapıldı. Galatasaray’ın bu saldırılar karşısında pasif kaldığını düşünüyorum. Dünyada hiçbir kulübün başkanı ya da yöneticisi Ali Sami Yen hakkında küfürlü tezahürata el çırpma ile destek veremez. Ali Koç kendi başarısızlığına baksın! Ali Koç’un sözlü saldırıları sonrası aradım Erden Timur’u, dedim ki “Sana hakaret eden, seni tehdit eden, ‘Gece uyuyamayacaksın’ diyen biri için savcılığa gidersen tek başına gitme.’ Rezan Epözdemir ve 200 avukat destek verip açıklama yaptı. Bu ne ya? Köy kıraathanesinde misin? İnsanlar bunu söyleyemez! Böyle bir sportif rekabet olur mu?”

Ergin Ataman sözleri…

Geçmişte Galatasaray’ı çalıştırıp lig ve EuroCup’ta şampiyonluklar elde eden Ergin Ataman’a da değinen Batum “Ünal (Aysal) Bey’in varlığı. Vizyoner insanlar var bizde. Ergin Ataman ile Ünal Bey’in vasıtasıyla iletişime geçildi. Fakat A Milli Takım ve Panathinaikos’ta. Kazanmamız durumunda basketbol takımının koçuydu. Tabii ki Panathinaikos ile yollarını ayırdığı takdirde. Galatasaray’ın küresel ya da bölgesel bir aktör olması lazım. En çok tanınan Türk markası. Sarkozy’nin çocuğu Galatasaray formasıyla poz veriyorsa bu Galatasaray’ın küresel gücüdür. ‘Drogba’yı Okan Buruk‘un yerine getirecekler’ diyorlar. Öyle bir şey kesinlikle yok. Okan Buruk’tan çok memnunuz. Ama Drogba yurtdışında bizi temsil etse kötü mü?” dedi.

Ataman: Dönersem başkan olarak dönerim

Galatasaray Ergin Ataman’ın görev aldığı dönemde başarılı sonuçlara imza atmıştı.

Süheyl Batum’un sözleri sonrası Ergin Ataman cevap hakkını kullandı. Panathinaikos’la Final Four’da mücadele etmeye hazırlanan baş antrenör ”Değerli büyüğüm ve başkanım Ünal Aysal ile aramızda Galatasaray koçluğu ile ilgili bir görüşme gerçekleşmemiştir. Şu anda baş antrenörlüğünü yaptığım A Milli Basketbol Takımımız ve Panathinaikos’ta uzun yıllar başarıyla görev yapma arzusundayım. Bir gün Galatasaray’a dönersem hoca değil başkan olarak dönerim. Değerli kamuoyunun bilgilerine” dedi.

Aziz Yıldırım: Gerekirse hükümetle mücadelemizi yaparızAziz Yıldırım: Gerekirse hükümetle mücadelemizi yaparız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.