Süheyl Batum: Genç kuşaklarının geleceğini ve özgürlüğü korumak için yola çıktık

Galatasaray başkan adayı Süheyl Batum, kulübün Kalamış Su Sporları ve Sosyal Tesisleri'nde kongre üyeleriyle bir araya geldi. Seçime bir hafta kala konuşan Batum'a yönetim kurulu listesindeki üyeler de eşlik etti.

Spor 18 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Galatasaray başkan adayı Süheyl Batum kongre üyeleriyle buluştu.

Galatasaray’da seçime tam bir hafta kaldı. 25 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek Olağan Seçim Genel Kurulu’nda mevcut başkan Dursun Özbek’le yarışacak Süheyl Batum kampanya sürecini hızlandırdı. Galatasaray’ın Kalamış’ta bulunan tesislerinde düzenlenen kahvaltı organizasyonunda kongre üyeleriyle bir araya gelen Batum, vizyonunu ve hedeflerini Galatasaraylılarla paylaştı.

‘Gelecek için yola çıktık’

Galatasaray’ın bağımsızlığı ve geleceği için yola çıktıklarını söyleyen Süheyl Batum:

“Biz bu yola çıktığımızda ‘Neden 13. olduğumuzda yola çıkmadınız?’ dediler. Bu bizim amacımızın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. 2 yıldır şampiyon olan bir takımın yönetimine karşı çıkmak kolay değildir. Bunu bilerek yola çıkma kararı aldık. Galatasaray’ın genç kuşaklarının geleceğini ümitlerini, özgürlüğü korumak için yola çıktık. 27 Nisan’daki mali genel kurulda bu kararı aldık. Sayın Dursun Özbek, Riva’yı satmak istediğini söylemişti. Çok üstünde durmadı arkadaşlarımız. Mecidiyeköy’ü de taşımak zorundayız demişti. Fenerbahçe’nin stadı Kadıköy’ün göbeğinde. Beşiktaş, Dolmabahçe’nin üzerine stadını yaptı. Bizim stat ise Seyrantepe’de. Herkes bize ‘Devlet size stat verdi.’ dedi. Çok zor koşullarda o stada gidiyoruz” dedi.

Söz yine Florya arazisinden açıldı

Başkanlık seçiminin en çok tartışma yaratan konusu haline dönüşen Florya arazisi hakkında bir kez daha fikir belirten Batum:

“Florya, Riva ile beraber Emlak Konut’a devredildi. Sonra yönetim değişti ve orayı boşatmadığımız için sözleşme iptal oldu. 2019 yılında Mustafa Cengiz, ikisini birbirinden ayırarak Florya’yı bize geri kazandırdı. Sayın başkanımız, 62 dönüm daha aldı oradan. 2022’de bir yetki verdik. Florya arazisinin inşaat yapılması şartıyla ne koşullarla devredilebileceği açık açık yazıldı. Başkan, güzel bir avansla Bankalar Birliğinden çıkacaklarını söylemişti. Bir ay varken bunu söyledi. Florya, genel kurulun verdiği yetki çerçevesinde satılmazsa sadece 500 milyon dolardan fazla zarar edeceğiz. 500 milyon dolar zararı göz önüne alarak orayı sattırmam” dedi.

Politik eleştirilere değindi

Geçmişte CHP’de genel sekreterlik, ADD’de ise genel başkanlık görevlerini yürüten Süheyl Batum, Galatasaray’da her siyasi partiden insan olduğunu belirterek:

“Biz, demokratik bir kurumuz. Galatasaray’ın başkanları, Galatasaray bayrağı altında bir siyasi için ‘O olursa çok iyi olur.’ dememelidir. Galatasaray’ın demokrasisinde bu yok. Galatasaraylı, bir tek kişi lehine tavır alabilir o da Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi. Batum’un teslim ettiği yönetim kurulu listesinde geçmişte CHP ve İYİ Parti’de aktif siyaset yapmış isimler bulunuyor.

Sağlık sorunlarıyla boğuşan Eric Gerets'i 70'inci yaş gününde Galatasaray unutmadıSağlık sorunlarıyla boğuşan Eric Gerets’i 70’inci yaş gününde Galatasaray unutmadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.