PTT ve Karayolları küme düştü: Bahçelievler şampiyon, lig İzmir’e dönüyor!

Sultanlar Ligi'nde normal sezonun son hafta heyecanı sürüyor. Favorilerin hata yapmadığı maçlarda küme düşen takımlar da belli oldu. Karayolları'nın yanında PTT'de lige veda etti. Bahçelievler ve Aras Kargo ise Sultanlar Ligi'ne yükseldi.

Spor 17 Mart 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Sarıyer, son haftada aldığı galibiyetle Sultanlar Ligi'ne tutundu.

Sultanlar Ligi’nin 26’ncı ve son haftasında pazar günü dört maç oynandı. Antalya deplasmanında Muratpaşa’ya konuk olan Galatasaray ilk sette rakibine diş geçirmekte zorlansa da 25/27’lik skorla üstünlük kurup 1-0 öne geçmeyi başardı. Geriye düştükten sonra kırılan Muratpaşa kalan iki sette varlık gösteremedi ve 13/25 ile 16/25’lik skorlar elde eden sarı-kırmızılılar karşılaşmadan 3-0’lık galibiyetle ayrılmayı başardı. Galatasaray’da Eggleston 19, Emine Arıcı 11, Lazovic ise 10 sayı üretti.

Gününün diğer maçında Türk Hava Yolları Aydın Büyükşehir Belediyespor’u 25/16, 26/24, 25/15’lik setler sonucu 3-0’la geçti. 18 sayı bulan Kiera Van Ryk maçın en skorer ismi oldu. Giovanni Guidetti yönetimindeki Vakıfbank ise 1-0 yenik duruma düştüğü maçta Kuzeyboru’yu 3-1 mağlup etmeyi başardı.

Sarıyer kendini kurtardı, Ankara takımlarını alt lige gönderdi

Kümede kalma mücadelesi veren Sarıyer önceki haftalarda düşmesi kesinleşen Karayolları’nı ağırladı. İstanbul temsilcisi kümede kalmak için kazanmaktan başka çaresinin olmadığı maça iyi başladı ve ilk seti 25/20 kazanarak 1-0 öne geçti. İkinci sette reaksiyon gösteren Karayolları 22/25’le üstün geldi ve Sarıyer’e korkuyu yaşattı. Ancak kalan iki sette üstünlük kurmayı başaran İstanbul temsilcisi maçı 3-1 kazanarak kümede kalmayı başardı. Sarıyer bu galibiyetle PTT’yi altına aldı, ligden düşen ikinci takım PTT oldu. Böylece Sultanlar Ligi’nin gelecek sezonunda mücadele edecek Ankara takımı kalmadı.

Bahçelievler şampiyon oldu: İzmir, Aras Kargo lige dönüyor

Kadınlar Voleybol 1. Ligi’nde de tablo şekillendi. Alt ligde oynadığı son maçta Aras Kargo’yu 3-0 mağlup edip şampiyonluğa ulaşan Bahçelievler Belediyesi, kupa coşkusunun yanında gelecek sezon Sultanlar Ligi’nde mücadele etme hakkını da kazandı. Bahçelievler’in yanı sıra İzmir merkezli Aras Kargo da bir üst lige yükselen diğer takım oldu. Böylelikle İzmir şehri, 13 yıl sonra kadın voleybolunun en üst seviye ligine ev sahipliği yapacak. İzmir’den Sultanlar Ligi’nde mücadele gösteren son takım 2011’de küme düşen Karşıyaka’ydı.

Sultanlar Ligi’nde gelecek sezonun illere göre takım dağılımı şöyle,

İstanbul – 8 (Bahçelievler – Beşiktaş – Eczacıbaşı – Fenerbahçe – Galatasaray – Sarıyer – THY – Vakıfbank)
İzmir – 1 (Aras Kargo)
Adana – 1 (Çukurova Bld.)
Antalya – 1 (Muratpaşa Bld.)
Aksaray – 1 (Kuzeyboru)
Aydın – 1 (Aydın BŞB.)
Bursa – 1 (Nilüfer Bld.)

Sabri Sarıoğlu’ndan Selçuk İnan’a sert sözler: Kaptanlık pazarlığı yapmışSabri Sarıoğlu’ndan Selçuk İnan’a sert sözler: Kaptanlık pazarlığı yapmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.