Vakıfbank, Galatasaray’a; Fenerbahçe Opet Bolu’ya set vermedi

Fenerbahçe Opet, Vakıfbank ve Eczacıbaşı Misli.com Sultanlar Ligi’nin 23. haftasını kayıpsız geçti. Fenerbahçe Bolu Belediyesi’ni 3-0’la geçerken Vakıfbank Galatasaray’ı, Eczacıbaşı da Çukurova Belediyesi Adana Demirspor’u aynı skorla yendi.

Spor 9 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Sultanlar Ligi'nin zirvesindeki ekipler set vermedi

Hafta içi CEV Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Vakıfbank deplasmanından 3-0’lık zaferle dönen Fenerbahçe Opet, yükselen formunu lige de taşıdı. Evinde Bolu Belediyesi’ni ağırlayan sarı-lacivertliler, karşılaşmadan 3-0’lık skorla galip ayrıldı. İlk iki seti 25-17 ve 25-16’lık skorlarla kaybeden Bolu temsilcisi, üçüncü sette rakibine karşı direnç gösterse de bu seti de 26-24 kaybetti ve maçtan 3-0 mağlup ayrıldı.

Fenerbahçe Opet’te Ana Lazareva karşılaşmayı 22 sayı üreterek tamamladı. Öte yandan Rus yıldız Arina Fedorovtseva 20 sayı üreterek ön plana çıktı. Bolu’da ise Alvaroz Heidy Casanova 14 sayı üretti. Fenerbahçe Opet bu sonuçla beraber 23. maçında 19. galibiyetine imza attı ve ligde 3. sırada. Bolu ise 23. maçında 19. kez kaybetti ve 13. sırada kaldı.

Fenerbahçe Opet şampiyon Vakıfbank'ı da ezdi geçti!Fenerbahçe Opet şampiyon Vakıfbank’ı da ezdi geçti!

Vakıfbank derbide güldü

Filede derbi heyecanı yaşandı. Hafta içi Fenerbahçe Opet’e karşı yaşadığı yenilginin üstüne moral depolamak isteyen Vakıfbank, Galatasaray’ı ağırladı. Ev sahibi ekip, 25-21, 25-23 ve 25-23’lük setlerle maçtan 3-0 galip ayrılmayı başardı. Vakıfbank’ta yıldız isimler ön plana çıktı. Paola Egonu, 3’ü ace olmak üzere toplam 22 sayı üretirken Brezilyalı Gabi Guimaraes takım arkadaşına 17 sayıyla destek oldu. Galatasaray’da ise Anthi Vasilantonaki, 14 sayı üretmesine karşın mağlubiyete engel olamadı.

Vakıfbank, bu sonuçla beraber 20. galibiyetini alarak ikinci sıradaki yerini korudu.

Zoran Terzic Kazan yolundaZoran Terzic Kazan yolunda

Eczacı namağlup devam

Misli.com Sultanlar Ligi’nin yenilgisiz lideri Eczacıbaşı, haftanın son maçında sahasında Çukurova Belediyesi Adana Demirspor’u ağırladı. Baskın bir oyunla rakibine üstünlük kuran İstanbul ekibi sahadan 25-17, 25-20 ve 25-21’lik setlerle galip ayrıldı. Eczacıbaşı’nda Irina Voronkova, Snead Jack-Kısal ve Tijana Boskovic, 10’ar sayıyla oynadılar. Eczacıbaşı, 23. Maçında 23. Galibiyetini aldı ve liderliğini sürdürdü. Adana ekibiyse 10 galibiyetle 8. sırada kaldı. Böylece Eczacıbaşı bitime 3 hafta kala liderliği garantiledi ve gelecek sezon için Şampiyonlar Ligi bileti alan ilk takım oldu.

Efes'i yıktı, 3 yıllık sözleşmeyi kaptı: Nigel Hayes-Davis...Efes’i yıktı, 3 yıllık sözleşmeyi kaptı: Nigel Hayes-Davis…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.