Süper Kupa’nın disiplin sevkleri açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu, PFDK sevklerini açıkladı. Fenerbahçe Süper Kupa'da sahadan çekilmesi, Galatasaray ise tribündeki çirkin ve kötü tezahüratlar nedeniyle disipline sevk edildi.

Spor 9 Nisan 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe ve Galatasaray PFDK'ye sevk edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na yapılan sevkleri resmi internet sitesi üzerinden açıkladı. Süper Kupa’nın da yer aldığı sevklerde Fenerbahçe müsabakayı terk ettiği için, Galatasaray ise saha olaylarının yanı sıra çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle disipline sevk edildi. Ayrıca Fenerbahçe’yi sahadan çeken yönetici Ahmet Ketenci de PFDK’ya sevk edilenler arasında yer aldı. İşte TFF’nin açıkladığı raporun tamamı:

1-GALATASARAY Kulübü’nün 07.04.2024 tarihinde oynanan GALATASARAY A.Ş.- FENERBAHÇE A.Ş. Süper Kupa müsabakasındaki “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca ve “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.

2- FENERBAHÇE Kulübü’nün 07.04.2024 tarihinde oynanan GALATASARAY A.Ş.- FENERBAHÇE A.Ş. Süper Kupa müsabakasındaki “müsabakayı terk etmeleri” nedeniyle Futbol Müsabaka Talimatı’nın 24/1-a maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine,

FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü idarecisi AHMET KETENCİ’nin aynı müsabakadaki “sportmenliğe aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 36. maddesi uyarınca 09.04.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.

1. Lig’den de sevklere yer verildi

TFF, Süper Kupa hariç 1. Lig’de mücadele veren takımlara da sevk raporunda yer verdi,

3-GÖZTEPE A.Ş.’nin 08.04.2024 tarihinde oynanan GÖZTEPE A.Ş.- ERZURUMSPOR FK 1. Lig müsabakasındaki “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.

4- ERZURUMSPOR FK futbolcusu CELAL HANALP’ın 08.04.2024 tarihinde oynanan GÖZTEPE A.Ş.-ERZURUMSPOR FK 1. Lig müsabakasındaki “kural dışı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 43. maddesi uyarınca 09.04.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.

Sevkler neyi öngörüyor?

Fenerbahçe’nin sevk edildiği 24/1-a maddesi, sarı-lacivertlilerin hükmen mağlup sayılmasını öngörüyor. Bununla birlikte karşılaşmada kazanılacak puan kadarının mevcut puanlardan da silinmesi ibaresi maddede yer alıyor ancak Süper Kupa maçında herhangi bir puan dağıtımı olmayacağı için Fenerbahçe’nin Süper Lig’deki puanlarına herhangi bir silme işlemi uygulanmayacak. Sevk olunan maddeye göre Fenerbahçe hakemlerin ve Galatasaray’ın maçla ilgili masrafları ve ortaya çıkan maddi zararı da ödemeye mahkum edilecek. Ayrıca ilgili sevk maddesine göre Fenerbahçe’nin Türkiye Kupası ya da Süper Kupa’dan gelecek sezonlar için men edilmesi de öngörülmüyor.

İlgili sevklere göre Fenerbahçe yöneticisi Ahmet Ketenci’ye de 21 ila 60 gün arasında hak mahrumiyeti ile 100.000.-TL’den 520.000.-TL’ye kadar para cezası öngörülüyor.

Avrupa basını Fenerbahçe'yi konuştu: 'Süper Kupa tam bir komediye dönüştü'Avrupa basını Fenerbahçe’yi konuştu: ‘Süper Kupa tam bir komediye dönüştü’Sevklerin açıklandığı gün toplanan Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, bir önceki sevklerin kararlarını da açıkladı. Buna göre Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un da içlerinde bulunduğu altı Süper Lig kulübüne çirkin ve kötü tezahürattan dolayı kısmi tribün kapatma ve para cezası verildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.