Süper Lig yolunda Sakaryaspor’un rakibi penaltılarla Bodrum FK oldu

TFF 1. Lig play-off finaline çıkmak için Bodrum FK ile Çorum FK karşı karşıya geldi. 0-0 biten maçta rakibini penaltılarla geçen Bodrum FK, Süper Lig'e çıkmak için Sakaryaspor'la final oynayacak.

Spor 24 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Sıcak bir havada oynanan maçta iki takım oyuncuları da zorlandı.

TFF 1. Lig Yükselme Play-off 2. Turu’nda Bodrum FK ile Çorum FK, Bodrum İlçe Stadı’nda karşı karşıya geldi. 1-1’in rövanşında normal süresi golsüz eşitsizlikle tamamlandı. Finale gidecek takımı belirlemek için uzatmaya gidildi.

Deplasman ekibi Çorum FK ilk uzatma devresinin son anlarında 10 kişi kaldı. 74. dakikada sarı kart gören Eren Aydın 105+5’te rakibine yaptığı müdahaleden sonra hakem Zorbay Küçük tarafından ikinci sarı ve kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. Kalan dakikalarda da sonuç değişmeyince finalisti belirlemek penaltıcılara kaldı.

Beşiktaş taraftarı Nuri Bilge Ceylan ve Zeki Demirkubuz kavgasına dahil olduBeşiktaş taraftarı Nuri Bilge Ceylan ve Zeki Demirkubuz kavgasına dahil oldu

Bodrum FK’nin Antalyaspor’dan transfer ettiği Portekizli kaleci Diogo Sousa, seri penaltı atışlarında Nalepa’nın vuruşunu kurtardı. Ev sahibi ekipte de Ahmet Aslan atıytan yararlanamayınca ilk beş penaltı 4-4 sona erdi. Seri penaltılarda Erkan Baş’ın şutunu Bodruk FK kalecisi Diogo Sousa kurtarmayı başardı. Son atışı kullanan Tunahan Akpınar Bodrum FK’yı TFF 1. Lig play-off finaline taşıdı.

Ligi üçüncü bitiren Sakaryaspor’un direkt olarak finalist olduğu ve Süper Lig’e çıkacak üçüncü takımı belirleyecek karşılaşma 30 Mayıs’ta Adana’da yapılacak. Bu maçı kazanan takım Eyüpspor ve Göztepe’den sonra Süper Lig’e yükselen üçüncü takım olacak.

Kartal'ın çocuğu Serdar Topraktepe hedefe ulaştıKartal’ın çocuğu Serdar Topraktepe hedefe ulaştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.