Türk futbolunda olaysız gün yok… Hakem kararına kızan İstanbulspor Başkanı takımını sahadan çekti, maç yarım kaldı

Hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırıyla ara verilen ligler yeniden başladı. Ama dün İstanbulspor-Trabzonspor maçı tamamlanamadı. Hakem kararına kızan İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu takımını sahadan çekti.

Spor 19 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Ecmel Faik Sarıalioğlu, İstanbulspor - Trabzonspor maçında hakem kararından memnun kalmayıp takımı sahadan çekmişti.

Süper Lig’de skandallar arka arkaya geliyor. Ankaragücü başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e yumruklu saldırısıyla ara verilen ligler yeniden başladı ama bizim futbolumuzda olaylar bitmediği için bu kez de dün oynanan İstanbulspor-Trabzonspor maçı yarım kaldı. Sebebi, maçın hakemi Ali Şansalan’ın verdiği bir kararı beğenmeyen İstanbulspor Başkanı ecmel Faik Sarıalioğlu’nun takımını sahadan çekmesiydi.

Maçın 68. dakikasında ev sahibinin atağında İstanbulsporlu Loshaj ceza alanı içinde Trabzonsporlu Batista Mendy’nin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Ali Şansalan oyunu devam ettirdi. Topu kapan bordo mavililer hücuma kalktı. Edin Visca’nın ortasında Paul Onuachu kafayla topu ağlara gönderdi.

Ev sahibi takımın oyuncuları hakeme yoğun itirazlarda bulundu. Sahada bulunan oyuncular yaklaşık üç dakika VAR hakemi Serkan Tokat’ın kararını bekledi. Serkan Tokat’ın ekrana çağırmaması üzerine Ali Şansalan golü verdi.

İstanbulspor oyuncuları santrayla topu oyuna soktuktan sonra sarı siyahlıların başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu saha kenarına indi ve takımı sahadan çekti. Sarı siyahlıların stoperi Simon Deli, maçın devam etmesi için Başkan Sarıalioğlu’nun önünde diz çökerek onu ikna etmeye çalıştı. Ev sahibi takımın oyuncuları, soyunma odasına gitti.  Yaklaşık 10 dakika sonra İstanbulspor’un kaptanı Mehmet Yeşil sahaya döndü, hakemlerle tokalaştı ve takımının sahaya dönmeyeceğini hakemlere bildirdi.

Deli, maçın devam etmesi için Sarıalioğlu’na adeta yalvardı.

İstanbulspor hükmen mağlup, üç puanı silinecek

Futbol Disiplin Talimatı’na göre İstanbulspor, Trabzonspor maçında sahadan çekildiği için hükmen mağlup sayılacak. Ayrıca üç puanı silinecek. Eğer aynı maddeden bir kez daha ceza alırsa bir alt lige düşürülecek.

Asbaşkan Ömer Saral: ‘Artık yeter’ dedik

Konuyla ilgili İstanbulspor’dan ilk açıklama Asbaşkan Ömer Saral’dan geldi. Sports Digital’e konuşan Saral, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin ‘Yeter’ diye bağırmasına gönderme yaparak “Tepkimiz kesinlikle Trabzonspor’a değildi. İstanbulspor, ligin başından beri haksızlığa uğruyor. Bugün artık yeter dedik ve alacağımız tüm cezaları göze aldık. Başkanımız da bu haksızlıklara dayanamadı. Bu insanlara artık bir dur demeli. Kendisi yeter diyor ama biz ona yeter diyoruz” dedi.

Faruk Koca'nın Meler'e yumruğu Türk futboluna indi: Liglere süresiz ertelemeFaruk Koca’nın Meler’e yumruğu Türk futboluna indi: Liglere süresiz erteleme

Mehmet Büyükekşi’nin istifasını istemişti

İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Kulüpler Birliği toplantısında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye en büyük eleştirileri yapan kişilerin başındaydı. Hatta son toplantıda TFF Başkanı’nın istifasını dile getiren isimdi.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, 450 bin TL ödeyerek hak mahrumiyeti cezasını kaldırdı.

Ertuğrul Doğan 450 bin TL’yi yatırdı, sahaya girdi

45 gün hak mahrumiyeti cezası olan Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, ikna etmek için protokolden sahaya girdi. Futbol Disiplin Talimatı’nın 97. maddesine yer alan “Bu talimatın 42. (ayrımcılık ve ideolojik propaganda), 44. (saldırı), 55. (davranış kuralları), 56. (müsabaka sonucunu etkileme), 57. (bahis) ve 61 (doping) maddelerinde belirtilen ihlaller nedeniyle verilen hak mahrumiyeti cezaları ile sürekli hak mahrumiyeti cezaları hariç olmak üzere; Kulüp Başkan ve Yöneticileri ile bu kulüplerin bağlısı alt ve üst kuruluşların başkan ve yöneticileri hakkında verilen hak mahrumiyeti cezaları; ceza alan kişinin, TFF’nin banka hesabına her bir günlük hak mahrumiyeti cezasına karşılık; Süper Lig Kulüpleri için 10.000 TL, 1. Lig Kulüpleri için 7.500 TL, 2. Lig Kulüpleri için 5.000 TL, 3. Lig Kulüpleri için 2.500 TL yatırmaları ve yatırdıklarına ilişkin makbuzu yazılı talepleri ile birlikte TFF’ye sunmaları halinde infaz edilmiş sayılır ” maddesinden yararlanarak gün başına 10 bin TL’den 450 bin TL’yi cezanın açıklanmasından bir hafta içinde TFF’ye yatırdı. Böylece sahada olma hakkı kazandı.

Trabzonspor Başkanı, ‘Sizinle alakalı değil’ dedi

A Spor’a bağlanan Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, “Ben pozisyonun tekrarını hala izleyemedim. Ecmel Başkan bana, yapılanları kaldıramadığını söyledi. İkna etmeye çalıştım ama kararlıydı. Bana ‘Hakkını helal et. Sizinle alakalı değil. Ben artık bu yapılanları kaldıramıyorum’ tarzında bir cümle söyledi. Hiç böyle bir dönemin olduğunu daha önce hatırlamıyorum. Böyle bir şeyi hiç hatırlamıyorum. Ecmel beyin çok ciddi sıkıntıları var. Onun adına bazı şeyleri söylemem doğru olmaz” diye konuştu.

‘Yaşanan süreçler bu duruma getirdi’

Başkan Doğan konuşmasına şöyle devam etti: “Hakemleri de tebrik ettiler. Ben konuşmaya çalıştım ikna etmeye çalıştım ama kararlıydı. Çünkü haklı olduğu çok ciddi konular var. Buna da şahidim. Yumruk olayı da kimsenin görmek istemediği bir durumdu. Kim bunu tasvip edebilir. Ben bunu Kulüpler Birliği’nde de söyledim daha önce. Faruk abi de böyle bir insan değil herkes Kulüpler Birliği’nde tanır kendisini. Ama yapılan hareketin hiçbir izahı olamaz. Gelişen olaylar yaşanan süreçler bu duruma getirdi. Kendisi çıkıp basına açıklama yapacaktır. İki takım arasında asla hiçbir sıkıntı olmadı. Maçtan sonra o halde olmalarına rağmen bizi yolcu ettiler.”

Ali Koç: Erteleme kararı kulüplere sorulmadıAli Koç: Erteleme kararı kulüplere sorulmadı

TFF’ye yüklendi: Düzeltemezler

Erman Toroğlu’nun “Mevcut TFF yönetiminin bu işleri düzeltebileceğine inanıyor musunuz?” sorusuna Doğan “İnanmıyorum. Bu federasyonun gerekeni yapacağına inanmıyorum. Bu saatten sonra ciddi ciddi oturup konuşmamız gerekiyor. Marka değeri için yapılması gerekenleri yapması gereken bir kurum var. Söyleyeceğim çok şey var” yanıtını verdi.

Abdullah Avcı: Üzüntülüyüm

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Üzücü bir gün. Bunun içinde bulundum. TFF bir karar verecek. Ben oyunun içinde kalacağım. Sakin kalmak lazım. Sadece üzüntülüyüm. Bundan sonraki kararı bekleyeceğiz” dedi. Bordo mavililerin kaptanı Uğurcan Çakır ise şöyle konuştu: “Maçın içinde kalmaya çalıştık, kalmaya çalışıyoruz. Ben hakem Ali Şansalan’ı da tebrik etmek istiyorum, sağduyulu yaklaştı. Rakip oyuncular oynamak istedi ama başkan böyle bir karar aldı. Biz sahanın içinde kalmak istiyoruz. Ecmel Başkana sordum, çekmek istediğini söyledi. İstanbulsporlu arkadaşlarım da var, onlarla konuşurken, onlar da oynamak istiyordu. Bizlik bir durum yoktu. Başkanın aldığı bir karar. Biz sahanın içinde kalmaya çalıştık.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.