Sven Goran Eriksson yaşamını yitirdi

76 yaşındaki futbol insanı Sven Goran Eriksson yaşamını yitirdi. İsveçli eski teknik direktör bir süredir kanserle savaşıyordu.

Spor 26 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Eriksson yaşamını yitirdi.

Yaklaşık sekiz aydır kanserle boğuşan futbol insanı Sven Goran Eriksson yaşamını yitirdi. İsveçli bundan aylar önce İsveç’teki bir radyo istasyonuna ölümcül bir hastalığa yakalandığını açıklamıştı. Eriksson ülkesindeki Kalstad ekibinin sportif direktörlük görevinden ayrılmış ve bir yıldan daha az ömrü kaldığını ifade etmişti. Avrupa futboluna bir dönem damga vuran teknik direktör hayata gözlerini yumdu.

Deneyimli ismin ölümüyle alakalı açıklamada “Uzun bir hastalıktan sonra Sven sabah saatlerinde ailesiyle birlikteyken evinde hayatını kaybetti… Aile özel olarak yas tutma ve kendileriyle iletişime geçilmeme isteklerine saygı gösterilmesini istiyor” sözleri yer aldı.

Sven kariyerinde IFK Göteborg, Benfica, Roma, Fiorentina, Sampdoria, Lazio, Manchester City ve Leicester City’nin teknik direktörlüğünü yapmıştı. Ayrıca Meksika, Fildişi Sahili ve Filipinler’de de yöneticilik yaptı. 2001-2006 yılları arasında David Beckham, Steven Gerrard ve Frank Lampard gibi “altın jenerasyon” olarak adlandırılan İngiliz yıldızlara rehberlik etti.

Eriksson hayallerinden birinin Liverpool’la maça çıkmak olduğunu belirtmiş ve Pool, bir gösteri maçında Jürgen Kloop’la onu takımın başında sahaya çıkarmıştı. Eriksson son olarak bir mesaj yayınlamış ve hayranlarına adeta veda etmişti. Eriksson’un yayınladığı mesaj şöyleydi:

“İyi bir hayatım oldu. Sanırım hepimiz öleceğimiz günden korkuyoruz, ama hayat aynı zamanda ölümdür. Onu olduğu gibi kabul etmeyi öğrenmemiz gerekiyor.

Umarım beni elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan iyi bir adam olarak hatırlarsınız.

Üzülmeyin, gülümseyin.

Her şey için teşekkürler…

Antrenörlere, oyunculara, taraftarlara…

Kendinize ve hayatınıza iyi bakın.”

Sven-Goran Eriksson'dan veda mesajı: Kendinize iyi bakınSven-Goran Eriksson’dan veda mesajı: Kendinize iyi bakın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.