Tarihin en pahalı savunmacısı: Josko Gvardiol

Manchester City, RB Leipzig forması giyen Hırvat savunmacı Josko Gvardiol’u 90 milyon Euro karşılığında kadrosuna kattı. Oyuncu, Harry Maguire’in unvanını ele geçirdi ve tarihin en pahalı savunmacısı oldu.

Spor 6 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Gvardiol City'de.

Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi’nin son şampiyonu Manchester City, Josko Gvardiol’u kadrosuna kattı. RB Leipzig’deki performansı ve Hırvatistan Milli Takım formasıyla Dünya Kupası’nda yaptıkları ön plana çıkan oyuncu değerine değer katmıştı. Gvardiol, Euro cinsinden tarihin en pahalı savunmacısı oldu. Harry Maguire, 2019’da Leicester City’den Manchester United’a 78.3 milyon sterlin, dönemin kuruyla 87.5 milyon Euro’ya transfer oldu. Gvardiol ise 77 milyon sterlin ve günümüz kuruyla 90 milyon Euro karşılığında Manchester’ın bir başka takımı City’ye gitti.

City, bu transferi açıklarken Pep Guardiola’yı da duyuruda kullandı. İspanyol menajer, oyuncu için ilk olarak “Ne kadar güzel bir soyadı var” değerlendirmesinde bulundu. Dinamo Zagreb altyapısında yetişen Gvardiol, 2021 Temmuz ayında profesyonel olduğu Hırvat ekibinden Leipzig’e 18.8 milyon Euro karşılığında transfer oldu. Oyuncu iki sene içinde değerini yaklaşık beşe katlayarak Manchester City’ye transfer oldu. 21 yaşındaki oyuncunun iki Almanya Kupası, 2 Hırvatistan Ligi şampiyonluğu var. Josko, Manchester’la 2028’e kadar sözleşme imzaladı.

Depremde yanımızdaydı

Gvardiol, 6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan iki depremden etkilenen depremzedeler için formasını bağışlamıştı. Oyuncu, Leipzig’de giydiği 32 numaralı formasını imzalamış ve açık artırmaya sunulması adına Türkiye’nin Zagreb Büyükelçiliği’ne götürmüştü.

Gvardiol 32 numaralı formasını bağışlamıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.