Tarihte böylesi görülmedi… Yenilerek Euro 2024 şansını sürdürdüler!

Euro 2024 Avrupa Elemeleri B Grubu'nda tarihi bir maç oynandı. Hollanda turnuvaya gitmek için maça galibiyet, İrlanda Cumhuriyeti ise şansını sürdürmek için yenilmek için sahaya çıktı. 1-0'lik skorla iki takım da amacına ulaştı.

Spor 19 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Hollanda Euro 2024 biletini alırken İrlanda yenilgiye üzülmedi.

Hollanda, Johan Cruyff Arena’da oynanacak maçta İrlanda Cumhuriyeti’ni konuk etti. İki takım arasındaki maç öncesi tarihte örneği olmayan bir durum ortaya çıktı. Fransa’nın daha önce Euro 2024’e gitmeyi garantilediği B Grubu’nda Hollanda mutlak galibiyet almak; İrlanda Cumhuriyeti ise yenilmek için sahaya çıktı. Karşılaşma 1-0 biterken tek gol 11. dakikada bir dönem Beşiktaş forması da giyen Wout Weghorst’tan geldi. Böylece Hollanda, Fransa’dan sonra gruptan çıkan ikinci takım oldu.

Milletler Ligi işi karıştırdı: Yanan Yunanistan oldu

Euro 2024’e katılacak üç takım play-off maçlarıyla belirlenecek. Play-off’a katılacak takımlar Milletler Ligi’ndeki sıralamaya göre belli olacak. Maça başlamadan altı puanla dördüncü sırada bulunan İrlanda’nın Euro 2024 play-off’unda yer alması için kendisinden üstte olan ama otomatik olarak sıralamaya giremeyen yediden daha fazla takım olmaması gerekiyordu. Hollanda, Milletler A Ligi’nde yer alması ve Avrupa eleme gruplarında otomatik sıralamaların dışında kaldığı için bu takımlardan biri olarak öne çıkıyordu. İrlanda’nın kazanması durumunda Hollanda’nın Yunanistan’ın üzerine çıkması mümkün değildi. Bu da İrlanda’ya play-off oynama yolunu kapatacaktı. Milletler Ligi’nde Yunanistan’dan daha üst sırada yer alan İrlanda karşılaşmayı kaybetti. Hollanda’nın gruptan çıkmayı garantilemesiyle yeşiller Euro 2024 için yapılacak play-off’a katılmaya hak kazandı.

Genç Türkler Berlin'i fethettiGenç Türkler Berlin’i fethetti

Fransa’dan Cebelitarık’a 14 gol

Grubun diğer maçında Fransa, konuk ettiği Cebelitarık’ı 14-0 yendi. Karşılaşmada Kylian Mbappe üç, Kingsley Coman ve Oliver Giroud ikişer gol attı.

Romanya ve İsviçre Euro 2024 biletini aldı

I Grubu’nda Romanya, deplasmanda İsrail’i 2-1 yenerek finallere katılmayı garantiledi. Aynı grupta İsviçre de konuk ettiği Kosova ile 1-1 berabere kalarak Almanya biletini alan diğer takım oldu. Grubun diğer maçında Belarus, Andorra’yı 1-0 mağlup etti.

Galler liderlik denkleminden çıktı, Hırvatistan avantajı kaptıGaller liderlik denkleminden çıktı, Hırvatistan avantajı kaptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.