TFF’den kulüplere çağrı: Yarı Otomatik Ofsayt geliyor… Ülke Puanı… Avrupa Şampiyonası

Kulüp başkanları ve TFF, MHK gibi Türk futbolunun yetkili organları arasındaki kavga erken başlamış, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye adalet vurgulu mektup yazmıştı. TFF'den Çebi'nin mektubu dahil tüm açıklamalara yanıt geldi.

Spor 25 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
TFF'den kulüplere çağrı ve yarı otomatik ofsayt açıklaması.

Süper Lig’de 2023-24 sezonu 11 Ağustos Cuma akşamı oynanan Trabzonspor-Antalyaspor mücadelesiyle başladı. Geride kalan 13 gün içinde kulüp başkanlarının sansasyon yaratan ancak bir yandan klişe haline gelmiş adalet vurgulu açıklamaları gelmeye başladı. Galatasaray-Trabzonspor maçının ardından 2-0’lık galibiyeti alan Galatasaray’ın Başkanı Dursun Özbek’in ateşlediği fitil, ertesi gün Trabzonspor’un vagona atlamasıyla harlanmaya devam etti. Beşiktaş-Pendikspor maçı sonrası hakem yönetimiyle alakalı olarak hem sosyal medyadan hem de ertesi gün Ahmet Nur Çebi’den gelen açıklamalar ortamın gerilimini artırdı.

Gerilimin yüksek olduğu ortamı bir nevi yumuşatma görevi olan TFF’den hem başkanlara hem kulüplere yanıt niteliğinde açıklama geldi. Açıklamada federasyon tarafından halihazırdaki yönetimin göreve geçtiği günden bu yana adil, eşit, tarafsız, şeffaf bir yönetim sergilendiği belirtildi.

Beşiktaş'tan devlete ve TFF'ye çağrı: Transferlerdeki sponsorları inceleyinBeşiktaş’tan devlete ve TFF’ye çağrı: Transferlerdeki sponsorları inceleyin

Yarı otomatik ofsayt sistemi geliyor

En çok tartışılan konulardan hakemlerle ilgili atılan ve atılacak yeni adımları açıklayan TFF, “Dijital hakem atama sistemi, gözlemcilik ve mentorluk yapısının değişimi, Hakem Akademisi ve Avrupa’dan alanında en iyi hakem hocaları ile düzenlediğimiz eğitim ve gelişim programlarının yanı sıra Trendyol Süper Lig kulüplerimizin VAR ve hakem kararlarına ilişkin Merkez Hakem Kurulu’na itiraz ve bilgi talebinde bulunmasının önünün açılması ve yaklaşık 10 milyon euro yatırımla bu sezonun ikinci yarısından itibaren devreye alacağımız Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi futboldaki rekabetin dengeli bir şekilde gerçekleşmesine imkan sağlayacak vizyon projelerimiz arasında yer almaktadır” sözlerini kullandı.

Ofsayt hakkında bildiğinizi unutun: Kural değişti!Ofsayt hakkında bildiğinizi unutun: Kural değişti!

Ülke puanı vurgusu

Görevleri süresince UEFA ülkeler sıralamasında 20. sıradan 10. sıraya kadar yükselindiği belirtildi. Öte yandan gelecek sezon Avrupa kupalarına katılımla alakalı olarak “Elde edilen bu başarılar neticesinde önümüzdeki sezon Türkiye, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2, Avrupa Ligi’nde 2 ve Konferans Ligi’nde 1 olmak üzere Avrupa kupalarında 5 takımla mücadele edecektir” ayrıntısına dikkat çekildi. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor’un önümüzdeki hafta sonu oynayacakları maçların Avrupa kupalarındaki karşılaşmaları gözetilerek ertelendiği vurgulandı.

Milli takım ve Avrupa Şampiyonası elemeleri

TFF bu süreçte milli takımın yükselişte olduğunu ve çeşitli projelerin hayata geçirilerek bu yükselişi devam ettirmeyi umduklarını açıklayan “Geçtiğimiz yıl Avrupa Uluslar Ligi’nde grubunu lider bitirerek B Ligi’ne yükselen A Milli Futbol Takımımız ise EURO 2024 elemelerinde kazandığı 9 puanla grubunda lider durumdadır. Ülkemiz ayrıca EURO 2032 UEFA Avrupa Şampiyonası’na İtalya ile birlikte ev sahipliği yapma konusunda önemli bir yol kat etmiştir. İstikrardan yana bir anlayışla hem A Milli Futbol Takımımız hem de kulüplerimizin başarılarını taçlandırmak ve ülkemizin uluslararası alandaki marka değerini güçlendirmek Türkiye Futbol Federasyonu olarak birinci önceliğimiz olmaya devam etmektedir” sözlerine yer verdi.

Norveç'te 'Aşkın Olayım' çalıyor, Şampiyonlar Ligi müziği duyuluyorNorveç’te ‘Aşkın Olayım’ çalıyor, Şampiyonlar Ligi müziği duyuluyor

“Ben değil biz” çağrısı

Süper Lig’in henüz ikinci haftasında gelinen noktanın kaos olduğu belirtilirken birlik ve beraberlik çağrısında bulunuldu. TFF’nin açıklamasında “Skor odaklı kısır çekişmeler ve hiçbir yere varmayan günlük tartışmalar yerine futbolumuzun gelecek vizyonuna odaklanan, oyunun güzelliklerini öne çıkaran, tüm paydaşların ‘ben’ değil ‘biz’ diyebildiği bir düşünce anlayışı Türk futbolunu çok daha ileriye taşıyacaktır” satırları yer aldı.

Latinler sağ olsun…Latinler sağ olsun…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.