Tolunay Kafkas’ın yerine Levent Sürme geldi, Sabri Sarıoğlu beraberlikle başladı

TFF, alt yaş gruplarında yeni yapılandırmayı açıkladı. Ümit Milli Takım'ın başına Tolunay Kafkas'ın yerine Almanya kökenli Levent Sürme görev aldı. U19'da antrenör yardımcısı olarak göreve başlayan Sabri Sarıoğlu'nun ilk maçında Türkiye İzlanda ile 2-2 berabere kaldı.

Spor 23 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ümit Milli Takım'ın başına Levent Sürme geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu, ‘Türk Futbol Ekolü’ oluşturulması amacıyla hazırlanan proje çerçevesinde Genç Milli Takımlar bünyesinde yeni görevlendirmeler yaptı. Tolunay Kafkas’ın görevden ayrılmasından sonra boş olan Ümit Milli Takım teknik direktörlüğü görevine Levent Sürme getirildi. Selçuk Erdoğan da yardımcı antrenör oldu.

Levent Sürme’yi Halil Altıntop getirmişti

TFF yöneticisi eski futbolcu Hamit Altıntop, Almanya’da bulunan Levent Sürme’yi 2021 yılında Türkiye’ye gelmesi için ikna etmişti. 30 Mart 1983’te doğumlu Levent Sürme, 6 yaşında ailesiyle Almanya’ya taşındı. Ausburg altyapısındayken sakatlandı ve çocukken futbolu bırakmak zorunda kaldı. Almanya’da antrenörlük eğitimlerine başlayan Sürme, 19 yaşında Augsburg’un alt yaş takımlarında çalışmaya başladı. Altyapıdaki tüm yaş gruplarında görev yapan Sürme, bu dönemde Thomas Tuchel ile birlikte 3 yıl çalıştı. Sürme, Temmuz 2018’de Leipzig altyapısına transfer oldu. Halil Altıntop’un devreye girmesiyle 2021 yılında Türkiye’ye geldi ve TFF bünyesinde çalışmaya başladı.

Orhan Şam, Sabri Sarıoğlu, Volkan Arslan antrenör oldu

TFF’den yapılan açıklamaya göre eski milli futbolcular Orhan Şam, Sabri Sarıoğlu, Selçuk Erdoğan, Uğur İnceman ve Volkan Arslan genç milli takım antrenörü; Alkan Birlik ise genç milli takım kaleci antrenörü oldu. Ayrıca, Dolunay Saray genç milli takım atletik performans antrenörü, Ahmet Buğlar ve Ege Mirza da genç milli takım analiz antrenörü olarak göreve başladı. Yeniden yapılanma çerçevesinde, 2009 yılından bu yana TFF bölge antrenörü ve antrenör eğitimcisi olarak çalışan Selman Coşkun, genç milli takımlar teknik koordinatörlüğüne getirildi. Milli takımlar kaleci departmanı sorumlusu Emrah Karakovan, atletik performans departmanı sorumlusu Vural Durmuş ve analiz departmanı sorumlusu da Okan Aydıner oldu. Bu 3 isim A Milli Takım’daki görevlerini de sürdürecek. U18 Teknik Direktörü Övünç Soykan Başar olurken yardımcılıklarını Volkan Arslan, Hüseyin Yeşildağ ve Adnan Çakmakoğlu yapacak.

Sabri Sarıoğlu, ilk sınavını İzlanda karşısında verdi.

Sabri Sarıoğlu’nun ilk sınavında Türkiye 9 kişi kaldı, maç berabere bitti

Teknik direktörlüğünü Ali Nadir Başkan’ın yaptığı yardımcılıklarını Sabri Sarıoğlu, Orhan Şam U19 Milli Takımı, UEFA 19 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası Elit Tur’da ilk maçını İzlanda’ya karşı yaptı. İngiltere’de St George’s Park’ta oynanan karşılaşma 2-2 bitti. Maçta 19’da Ayberk Karapo ve ve 48’de İlker Akar ile iki kez öne geçen Türkiye son dakikada Kristian Hlynsson’dan yediği gole mani olamadı. İzlanda’nın diğer golünü 34. dakikada penaltıdan Orri Oskarsson attı. Millilerde Emre Bilgin 29. dakikada, Efe Sarıkaya ise 81. dakikada kırmızı kart gördü. 25 Mart’ta Macaristan, 28 Mart’ta ev sahibi İngiltere ile karşılaşacak. Gruplarını lider bitiren 7 takım ve ev sahibi Malta, 3-16 Temmuz’da oynanacak finallerde mücadele edecek.

Uğur İnceman’ın başında olduğu U17 takımı Almanya’ya 2-1 boyun eğdi.

Uğur İnceman’ın U17’si Almanya’ya yenildi

Teknik Direktörlüğünü eski futbolcu Uğur İnceman ve yardımcılığını Ömür Serdal Altunsöz’ün yaptığı Türkiye U17, UEFA 17 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası Elit Turu’da ilk maçında Almanya’ya 2-1 mağlup oldu. Antalya’daki maçta Almanya 29. dakikada Charles Hermann ile öne geçti. Türkiye 49. dakikada Mertcan Ayhan ile beraberliği sağladı. Ancak 56’da Noah Darvich’e engel olamayan Milli takım sahadan 2-1 yenik ayrıldı. Grubun diğer maçında ise İspanya, Finlandiya’yı 2-1 yendi. 17 Yaş Altı Milli Takımı, Elit Tur’daki bir sonraki maçını 25 Mar’ta İspanya ile yapacak. Elit Tur’da 8 grup lideri ve en iyi 7 ikinci, ev sahibi Macaristan ile birlikte 17 Mayıs-2 Haziran’da düzenlenecek UEFA 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası finallerine katılacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.