Trabzonspor hızını aldı, ‘Demir’i de büktü!

Trabzonspor evinde ağırladığı Adana Demirspor'u Trezeguet'nin golüyle 1-0 mağlup etti. Bordo-mavililer ligde üst üste üçüncü galibiyetine uzanırken Adana Demirspor'un zafer hasreti 10 maça çıktı.

Spor 25 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Afrika Kupası'ndan formda dönen Trezeguet, takımının galip geldiği maçta yine golünü attı.

Süper Lig’in 27’nci hafta maçında ikinci devreye istediği gibi başlayamayan iki takım karşı karşıya geldi. Son iki haftada Hatayspor ve Pendikspor’u 2-0’la geçip biraz olsun toparlanan Trabzonspor ligde dokuz maçtır galibiyete hasret olan Adana Demirspor’u Akyazı’da ağırladı. Karadeniz temsilcisi çıkışını sürdürmek, Demirspor ise kötü gidişe dur demek için çimlere adımını attı.

Maça Trabzonspor etkili başladı. Henüz dördüncü dakikada Visca’nın kullandığı köşe vuruşunda gole yaklaşan ev sahibinde Denswil’in şutu kaleci Magomedaliev’e takıldı. Hemen ardından kullanılan kornerde bu kez Bardhi şansını denedi ancak Demirspor kalecisi yine kalesini gole kapatmayı başardı. Karşılaşmanın 15’inci dakikasında Demirspor’lu Muanza’nın pasıyla topla buluşan Emre Akbaba sol çaprazdan vuruşunu yaptı, fakat kaleci Uğurcan gole izin vermedi. 21’inci dakikaya gelindiğinde Visca’nın sağdan yaptığı ortada Bardhi şutunu çıkardı, savunmadan seken topu takip edip ceza sahası sağ çaprazdan şutunu çeken Trezeguet yakın köşeden fileleri bulmayı başardı ve Trabzonspor’u 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Sezon ortasında forma numarasını değiştiren Trezeguet 10 numaralı formayla çıktığı üçüncü maçında üçüncü golünü attı.

Golün hemen ardından etkili olmayı sürdüren bordo-mavililer hızlı kullanılan duran top sonrası Bardhi’nin ayağından bir şut daha buldu ancak top direğe çarpıp oyun alanına geri döndü. Devamında atağını sürdüren Trabzonspor Enis Destan’la bir kez daha gole yaklaşsa da bu kez de top üstten auta çıktı. Baskısını sürdüren Karadeniz temsilcisinde dakikalar 30’u gösterirken Edin Visca sağ kanattan ortasını yaptı, arka direkte topu kontrol edip şutunu çeken Trezeguet kendisinin ve takımının ikinci golüne çok yaklaşsa da top az farkla dışarı çıktı. 34’üncü dakikada Demirspor’da sakatlanan Atal oyuna devam edemedi ve yerine Michut dahil oldu. Devrenin kalanında başka pozisyon olmayınca soyunma odasına 1-0’lık Trabzonspor üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıda da ‘Karadeniz’ üstünlüğü sürdü

Karşılaşmanın ikinci yarısı herhangi bir oyuncu değişikliği olmadan başladı. Trabzonspor baskın girdiği devrenin henüz ilk dakikalarından pozisyon yakaladı. Sol kanattan bindiren Eren Elmalı’nın yerden yaptığı ortada Enis Destan penaltı noktasından şutunu çekti fakat top savunmayı aşamadı. 55’te Demirspor kalecisi Magomedaliev oyun kurmak isterken pası kısa düştü. Topu kazanan Visca bekletmeden ortasını yapıp Bardhi’yi topla buluşturdu. Makedon futbolcu topu ağlarla buluşturup farkı ikiye çıkardı. Ancak devamında yapılan VAR incelemesinde pozisyonun ofsayt olduğu anlaşılınca ağlara giden top gol değeri kazanmadı. 61’de Balotelli ve Emre Akbaba kenara gelirken Nani ile yeni transfer Jose Rodriguez oyuna girdi. Hemen iki dakika sonrasında Abdullah Avcı da oyuna hamleler yaptı. Afrika Uluslar Kupası sebebiyle takımlarından uzun süre uzak kalan, geçen hafta Pendikspor karşısında çok kısa süreyle şans bulan Onuachu ve Pepe karşılaşmanın son yarım saatlik diliminde sahaya dahil oldu.

70’inci dakikada Trabzonspor’un yeni transferi Thomas Meunier sakatlık geçirip taraftarlarını korkutsa da saha içinde aldığı tedaviden sonra oyuna devam edebildi. 75’te Hikmet Karaman Yusuf Sarı ve Yusuf Erdoğan’ı kenara aldı, Yusuf Barasi ve Aymbetov oyuna dahil oldu. Oyuna girdikten üç dakika sonra Nani’nin ortasında altı pas içinden kafayı vuran Aybmetov gole çok yaklaştı fakat top direğin dibinden dışarı çıktı.

Mücadelenin 87’nci dakikasında Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı itirazlarından dolayı sarı kart gördü. Oynanmayan sürenin beş dakika olarak gösterildiği maçın son anlarında Adana Demirspor rakip kaleye baskı kurup beraberlik aradı, ev sahibi ekip ise kontratak şansları kovaladı. Demirspor sağlı sollu ortalarla tehlike yaratmaya çalışsa da Eren Elmalı üst üste önemli dokunuşlarla kalesini korudu. Adana temsilcisinde savunmanın tamamen ikinci plana atıldığı anlarda Onuachu savunma arkasına sarktı. Nijeryalı kaleciyle karşı karşıya kalacağı anda Jose Rodriguez’in müdahalesiyle ceza sahasının hemen dışında yerde kaldı, karşılaşmanın hakemi İspanyol oyuncuyu doğrudan kırmızı kartla cezalandırınca Demirspor 90+4’te 10 kişi kaldı. Kazanılan frikikte vuruşu yapan Onuachu topu auta gönderince hakem son düdüğü çaldı. Karşılaşmayı Trabzonspor, Trezeguet’nin ilk yarıda attığı golle 1-0 kazandı.

Bordo-mavililer böylelikle son üç lig maçından üst üste galibiyetle ayrılarak puanını 46’ya yükseltti. Adana Demirspor ise galibiyet hasretinin 10 maça çıktığı maç sonucunda 32 puanda kalarak küme düşme hattına biraz daha yaklaştı.

Trent çaresiz kaldı, kendini takip eden kadına karşı özel güvenlikçi tuttuTrent çaresiz kaldı, kendini takip eden kadına karşı özel güvenlikçi tuttu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.