Trabzonspor’dan Şampiyonlar Ligi’ne: Bjelica Berlin yolcusu

Sezona Trabzonspor’un teknik direktörü olarak başlayan Nenad Bjelica, geçtiğimiz günlerde Urs Fischer’le yollarını ayıran Union Berlin’le anlaştı.

Spor 27 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Nenad Bjelica'nın yeni adresi Berlin oldu.

Bu sezon tarihinde ilk defa Şampiyonlar Ligi’nde boy gösteren Union Berlin, bunun da etkisiyle hem lig hem Avrupa’da beklenenin altında kaldı. Camia olarak tecrübesiz olduğu sularda yüzmeye başlayan takım, ekibi Bundesliga 2’den alıp Almanya’nın ilk 4 takımı arasına sokan Urs Fischer’le yollarını ayırdı.

Milli arayı yeni teknik direktör arayışıyla geçiren Berlin, tanıdık bir isme gitti. 2022-23 sezonunun ortasında Trabzonspor’un başına geçen ve bu sezona da bordo-mavili takımda başlayan Nenad Bjelica, Berlin’in yolunu tuttu. Hırvat teknik direktör Süper Lig’de takımıyla 8 kez sahne alırken bu maçlarda 4 galibiyet 4 mağlubiyet almış, istikrarsız sonuçlar ayrılığı getirmişti. Trabzon, eski teknik direktörü Abdullah Avcı’yla anlaşmış, o süreçte Bjelica’nın adı İskoç ekip Rangers’la anılmıştı.

Ertuğrul Doğan: Nwakaeme dönebilirErtuğrul Doğan: Nwakaeme dönebilir

Ancak Rangers’la anlaşamayan Bjelica, Şampiyonlar Ligi kapısına dayandı. Hırvat teknik direktör, Bundesliga’da 12 haftada topladığı 7 puanla 17. sırada bulunan Union Berlin’le anlaştı. Berlin ekibi Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda 4 maç sonunda 1 puanla son sırada bulunuyor. Takım son olarak lig mücadelesinde Augsburg’la 1-1 berabere kalmıştı. Union, ligde kalma mücadelesine Bjelica ile devam edecek. Hırvat isimse Trabzonspor macerası üstüne Berlin’le uzun vadeli hedeflere ulaşmaya çalışacak.

Bjelica'nın hayalleri suya düştü: Rangers Clement'le imzaladıBjelica’nın hayalleri suya düştü: Rangers Clement’le imzaladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.