Trabzonspor’un acil durum butonu: Paul Onuachu

Trabzonspor, Gaziantep FK'yı 2-0 geriden gelerek 4-2 mağlup etti. Nijeryalı golcü Paul Onuachu maçı hat-trick yaparak tamamladı ve takımına üç puanı getirdi. Onuachu bu sezon takımına en fazla gol katkısı sağlayan isim.

Spor 29 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Paul Onuachu Trabzonspor'un kurtarıcısı olmayı sürdürüyor.

NBA’deki artı-eksi istatistiği Türk futbolunda kullanılıyor olsa başı çeken isimlerden biri kuşkusuz Paul Onuachu olurdu. Trabzonspor’un Nijeryalı golcüsü takımının Gaziantep FK’yı 4-2 yendiği karşılaşmada kader oyuncusu oldu. İlk yarıyı 2-0 geride kapatan bordo-mavililer ikinci yarıda açıldı ve rakibini bozguna uğrattı.

Onuachu bu karşılaşmada attığı üç golle bu sezonki toplam gol sayısını 12’ye yükseltti. Onuachu sezonun 5. haftasında Southampton’dan kiralık olarak kadroya katılabilmişti. Umar Sadiq’in sakatlanıp kadrodan çıkarılması sonrası ülkesi Nijerya’nın Afrika Uluslar Kupası kadrosuna da dahil edilince daha da çok maç kaçırmıştı. Onuachu bu sezon Süper Lig’de 18 maça çıkabildi. Bu açıdan bakılınca ulaştığı 12 gol sayısı son derece kabul edilebilir. Gol sayısı kabul edilebilir olmakla beraber Gaziantep karşısında bir nevi oruç bozdu Nijeryalı. En son 11 Ocak’taki Samsunspor maçında ağları havalandıran golcü 109 gün sonra gol attı. Onuachu 10 golü bulunan Mısırlı oyuncu Trezeguet’yi geride bırakarak takımına en fazla gol katkısı sağlayan isim konumuna geldi. 13 lig maçında bin 308 dakika görev alan Nijeryalı santrfor 109 dakikaya bir gol sığdırmayı başardı.

Onuachu ve Trabzonspor'dan dev geri dönüşOnuachu ve Trabzonspor’dan dev geri dönüş

Trabzonspor Onuachu’nun gol attığı dokuz karşılaşmada yedi galibiyet, birer beraberlik ve mağlubiyet yaşadı. Ligde 58 puanla 3. sırada yer alan bordo-mavili takım Nijeryalı oyuncunun gol attığı maçlarda 22 puanı hanesine yazdırdı. İşte bu açıdan Nijeryalı adeta basketboldaki artı-eksi istatistiğinin futbola yansımasında Süper Lig’in zirve isimlerinden biri olabilirdi. Karadeniz takımı Nijeryalı oyuncunun gol attığı maçlarda Beşiktaş’ı 3-0, Pendikspor, Konyaspor (2 gol) ve Yılport Samsunspor’u 2-1, deplasmanda Fenerbahçe’yi 3-2 ve İstanbulspor’u 3-0 (hükmen) ve Gaziantep FK’yi (3 gol) 4-2 yenerken, Atakaş Hatayspor’a dış sahada 3-2 mağlup oldu. Bordo-mavili ekip, Onuachu’nun fileleri havalandırdığı Sivasspor mücadelesini ise 3-3 beraberlikle tamamladı.

Trabzonspor bu sezon Süper Lig’de 12 kez mağlup oldu. Bordo-mavili ekibin bu mağlubiyetlerinin dokuzu Onuachu’nun forma giymediği karşılaşmalarda geldi. Bordo-mavililer Onuachu’nun forma giymediği 16 karşılaşmada altı galibiyet, bir beraberlik, dokuz mağlubiyet alarak 29 puan kaybı yaşadı. Nijeryalı santrforun forma giydiği 18 maçta ise 12 galibiyet, üç beraberlik ve üç mağlubiyet ile 39 puan elde etti. Trabzon Onuachu’nun Afrika Uluslar Kupası’nda olduğu dönemde altı maçta bir galibiyet bir beraberlik ve dört yenilgi aldı.

Fenerbahçe Kadıköy'de kalesini aylardır kapatamıyorFenerbahçe Kadıköy’de kalesini aylardır kapatamıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.